fbpx

Marie från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 25 minuter sedan.

» Prova IG du med.
74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Efter några ordentligt nattsvarta veckor med det ena rekordtappet efter det andra, har de senaste dagarna bjudit på bra mycket mer positiva siffror från i princip samtliga av världens börsmarknader. Såväl börserna i Europa som USA och Asien har stigit kraftigt och många nervösa traders och sparare har dragit en lättnadens suck – om än en försiktig sådan. Världsläget just nu kan bäst beskrivas som högst osäkert, och detsamma gäller väl i allra högsta grad även för de globala finansmarknaderna. Nu gäller det helt enkelt att gilla läget, vänta ut stormen och passa på att använda det som sker på börsen till sin fördel.

Förutom att fungera som ett mycket användbart jämförelseverktyg, utgör aktieindex också en del av grunden för de finansiella instrument som finns tillgängliga för handel. Trots det har trading med börsindex under många år ofta fått stå tillbaka till förmån för renodlade aktier, valutor, råvaror och inte minst kryptovalutor. Somliga tror att det något svalare intresset för indexinstrument till viss del skulle kunna förklaras med att många helt enkelt anser index vara lite luddiga och knepiga att förstå sig på. Men, nya trender verkar vara i sikte i takt med att alltfler börjar intressera sig för aktiv handel – och på senare år har CFD-handel med olika aktieindex ökat markant i popularitet. Vidare kan vi nog förvänta oss ytterligare en kraftig ökning i tider som dessa, eftersom just aktieindex är ett av flera instrument som kan vara särskilt lönsamma att handla med under tider då börsen svajar och dyker brant nedåt ena dagen, för att sedan göra come back med en rekyleffekt som heter duga kort därpå.

Valutahandel har spanat lite extra på vilka aktieindex som är allra hetast att handla med just nu – här kommer våra topp 5!

S&P 500: USA's näst största aktieindex som omfattar över 500 börsnoterade bolag av det större slaget. En klassiker bland börsindex och en stabil tungviktare i branschen. Både indexet som sådant och aktierna som omfattas av S&P 500 är listade på NYSE – New York Stock Exchange – respektive Nasdaq. S&P 500 är med sin storlek att betrakta som ett genomsnitt för hela den amerikanska aktiemarknaden, och är således så gott som alltid ett säkert kort med god riskspridning för amerikanska aktier.
Var kan man handla S&P 500? Plus500 har bäst erbjudande Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.
, följt utav svensk-norska Skilling, samt AvaTrade och NS Broker.

VIX: VIX heter egentligen CBOE Market Volatility Index, men kallas också lite skämtsamt för fear index. Smeknamnet grundar sig i att ett högt värde på VIX i princip alltid är ett resultat av ökad volatilitet på marknaden och stora börsfall, medan ett lägre värde således vittnar om lugnare tider och stabilare marknader. Just nu så har det lugnat ner sig lite de senaste dagarna, på grund av uppgången sedan måndags. Men ifall aktier och aktieindex börjar en del falla, så ökar volatiliteten igen, för svängningarna blir större då.
VIX trading - köpa eller sälj?
VIX mäter nämligen volatiliteten på aktier och optioner som har S&P 500som underliggande tillgång, och indexet kan handlas med både CFD'er, terminer, optioner och ETF'er. Nyligen slog VIX nytt rekord då de stora börsrasen fick värdet att skjuta i höjden när traders rusade för att bunkra upp med VIX-optioner. Detta eftersom VIX-optioner kan användas som s k hedgeoptioner som ger skydd vid kraftiga svängningar och möjliggör avkastning även när marknaden störtdyker. För den som har innehav i S&P 500's underliggande tillgångar alltså.

Var kan man handla VIX? Framför allt Skilling är otroligt bra för att handla med volatilitetsindex, då de har lägst spread, fint gränssnitt och snabbast avslut. Alternativet AvaTrade är också riktigt bra för VIX, medan Plus500 har ett snyggt och lättanvänt gränssnitt. Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.
De är dock lite krångligare att komma igång med, eftersom de saknar BankID, vilket Skilling har. Internationella eToro är även det en bra möjlighet för VIX-sugna traders som är nybörjare.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla VIX med Sveriges snabbaste indexmäklare 2020. Kom igång på under 1 minut med BankID!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


OMX Stockholm 30: Omfattar de 30 av de största och mest omsatta aktierna tillgängliga på Stockholmsbörsen, och är det mest handlade av Nasdaq Nordic Index. OMXS 30 köps och säljs flitigt av såväl svenska som utländska traders, och det anses vara ett smidigt och enkelt instrument för att både skydda existerande innehav vid kraftiga börsfall samt kunna dra nytta av en hävstångseffekt när kurserna istället pekar uppåt. En svensk motsvarighet till VIX, skulle man kunna säga.

Var kan man handla OMXS 30? CFD-handel med OMX 30 kan med fördel göras hos både Plus 500 Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.
och Avatrade – proffsiga plattformar som erbjuder tajta spreads och 1:20. respektive 1:10 i hävstång.

IBEX 35: Kapitalviktat jämförelseindex och det största och viktigaste riktmärket för Bolsa de Madrid – Spaniens största börsmarknad. Indexet, som även kallas ESP35, följer utvecklingen för de 35 mest likvida och handlade aktierna på Bolsa de Madrid och är ett mycket hett alternativ om man söker exponering mot Europeiska Unionens fjärde största ekonomi – och en för världsekonomin mycket viktig marknad. IBEX 35 är inte enbart ett mått på den spanska marknaden, utan på den europeiska som helhet eftersom Spanien spelar en stor och betydande roll inom EU.
Var kan man handla IBEX 35? Skilling har lägst spread och snabbast avslut för IBEX 35. Kom igång med index trading hos Skilling nu!

Italy 40 Index (MIB): Den italienska motsvarigheten till Spaniens IBEX 35. Italy 40 Index används som riktmärke för de 40 mest omsatta och likvida aktierna på den nationella italienska börsmarknaden – Borsa Italiana. Indexet utgör närmare 80% av det totala marknadsvärdet för den inre italienska marknaden, och speglar därmed statusen på hela den italienska ekonomin i stort. Precis som för IBEX 35 har andelen köpare av Italy 40 ökat kraftigt de senaste veckorna, som en följd av att de bägge länderna drabbats exceptionellt hårt av den pågående Coronapandemin, med hård ekonomisk press som konsekvens.
Var kan man handla Italy 40? Skilling, Plus500 Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.
och AvaTrade erbjuder samtliga handel med Italy 40 till förmånliga villkor.  Osäker på vilken plattform du ska välja? Kolla in våra oberoende recensioner och se vilken som passar dig bäst!


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla VIX med AvaTrade som också finns på svenska. Stort produktutbud, proffsig firma. Prova nu!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.