fbpx

Markus från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 38 minuter sedan.

» Prova IG du med.
74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Ifall du sitter helt stilla i båten då börsen går ner så är risken stor att du förlorar rejält med pengar. Valutahandel.se rekommenderar istället att Du talar med en rådgivare och tittar på valutahandel mot svenska kronan (t. ex SEK/EUR, USD/SEK), eller blankar flygbolag med CFD'er som möjliga kortsiktiga investeringar. Just nu så är troligen blankning eller “short selling”* med CFD'er som det heter på engelska den bästa strategin, alternativt att gå in i en “bear fond” eller att helt enkelt beakta VIX, innan den blir övervärderad och det är dags att sälja VIX istället. Nedan ges lite förslag på 10 instrument att titta närmare på i dessa oroliga tider med Corona virus, volatilitet och börskrasch på tapeten.

Modern blankning: Ett billigt & snabbt sätt att få exponering mot nedgångar

Den bästa handelsmöjligheten när börsen går eller är på väg att gå ner rejält mycket mer är att blanka. Den traditionella metoden av blankning innebär väldigt höga avgifter och bra bankkontakter för att ens ha möjligheten. Men den moderna typen av aktieblankning och indexblankning också, är genom CFD'er. Den Skandinaviska sajten Skilling är experter på blankningsmöjligheter, med över 1000 instrument att blanka med CFD'er. Är du sugen på att blanka Tesla? Nasdaq 100? Europeiska Index? Möjligheterna är oändliga, spreden är riktigt låg och det är ingen omedelbar avgift för att få möjlighet att blanka (vilket det är med traditionell blankning, ofta 10% i kostnader när man lånar aktier). Så helt utan att äga några aktier eller index, kan du tro eller förutspå att något instrument ska gå ner och har möjlighet att tjäna bra med pengar på det. Registrera dig för en online trading sajt, klicka på “sälj-knappen” och du är igång med blankning med hjälp av CFD'er. Prova genom Skilling som har snabbast avslut för blankningsaffärer med CFD'er! Vill du fortfarande vara med på en riktigt volatil börs, utan att blanka? Då kan du istället prova trading med volatilitetsindex (VIX), vilket finns hos Skilling som CFD.

XACT BEAR: Om du tror att OMX30 ska gå ner

XACT Bear är en ETF-fond (Exchange Traded Fund) som finns i en rad olika versioner med 1.5-2x hävstång, som dock alla baseras på OMX30, de 30 största bolagen i Sverige. Bolagen som ingår är bland annat ABB, Assa Abloy, Atlas Copco, AstraZeneca, Ericsson B, H&M, Investor, Kinnevik, Nordea, Sandvik, SEB och Telia. Under torsdagen (12 mars, 2020) så gick OMX Stockholm 30 Index ner 10.57%, den största nedgången på 10 år. Många analytiker, däribland Johnny Torssell på Carnegie Private Banking, tror på en långsiktig negativ trend för OMX 30. Exakt vad han menar med långsiktig är oklart, men troligen så ser hans tekniska analys indikationer på att börsen kommer vara i nedgångsfas i minst 1 år till. Två tekniska analytiker som vi talat med tror att OMX30 kommer se 2007-08's nivåer innan börsnedgången är över. Ifall du vill tjäna pengar när andra förlorar och hellre handlar OMX 30 med lite mer hävstång, uppemot 20-30x, så är CFD'er den naturliga vägen att gå. De två mest givna alternativen för svenskar är antingen Skilling eller Plus500.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Blanka aktier och index med hjälp av Plus500. De har marknadens största utbud!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Nedgångar är oftaförknippat med ökad volatilitet. Dags att handla VIX?

Volatilitet är något som är klassiskt vid större nedgångar på många olika marknader samtidigt. För närvarande så börjar VIX nå rätt höga nivåer, men traditionellt så har det varit fördelaktigt att handla VIX vid en volatil börs. Vad står VIX för? Det är en förkortning av CBOE's Volatility Index eller VIX Index. Med volatilitet så menas frekvensen och magnituden av prisändringar, både uppåt och neråt. VIX Index visar den förväntade volatilitet genom aggregerad vägda priser på S&P 500 Index. Ju mer drastiska svängningar, desto högre nivå av svängningar på börsen. Du kan handla VIX här!

Hur används VIX?
VIX-indexet kan användas som en barometer för osäkerhet på marknaden. Det kan ge marknadens aktörer ett mått på de senaste 30-dagarnas förväntad volatilitet på den breda amerikanska aktiemarknaden. Börsen går oftast upp långsammare än den går ner och ökad volatilitet är normalt att vänta under nedgångsfaser.

Svenska kronan tappar mot EUR och USD

Sveriges låga ränta och starka beroende av export, gör att svenskar som åker på semester framför allt kommer att drabbas av den försvagade svenska kronan. Under dagen så tappade SEK över 2% mot USD som värst, men har återhämtat sig lite på slutet. För närvarande så ligger USD/SEK omkring 9.7 sek per dollar. Ifall börsnedgången fortsätter och sätter ytterligare press på kronan, så kanske vi ser 10 kr per USD innan månaden är slut? Det finns i alla fall bra trading möjligheter för alla som är sugna på valutahandel med USD och SEK. Mot euron så tappade kronan blygsamma 1% och ligger för närvarande omkring 10.85 SEK per EUR. Det skulle inte förvånad någon på Valutahandel.se ifall vi når 11 kr per Euro innan veckan är slut. Prova förslagsvis NS Broker eller Skilling ifall du är sugen på trading mot kronan, antingen för att skydda dig mot ytterligare försvagning eller för att helt enkelt ha möjlighet att tjäna på en försvagad krona.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: EUR500
Beskrivning: Gå kort i marknaden med hjälp av NS Broker!

Riskvarning: 61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.


Är guld alltid ett säkert kort?

När aktiemarknaden går baisse så kan det ofta vara läge att handla guld. De senaste dagarna så har guldet pendlat mer än vanligt och kanske snart bör anses som undervärderad. På bara någon dag så har guld (XAU) gått från 1700 USD per ounce (28.34 gram) till 1590 USD för samma mängd rent guld. Men även den mest riskfyllda portföljen bör ha en del av tillgångarna investerat i guld, om inte annat för att skydda sig om tillfälliga prisfall på börsen och som en hedge mot långkonjunktur och osäkerhet i världen utav coronavirus. För att köpa rent guld i investeringssyfte så rekommenderas Bullion Vault, medan day trading av guld lämpligen hanteras via Plus500 eller Skilling.

Oljerigg

Brent eller Crude Oil vänder kanske snart?

Olja är en annan råvara som ofta får rejäla svängningar i samband med börskrascher eller rejäla nedgångar på de större aktiemarknaderna. Ofta inleds det med rejäla prisnedgångar för oljepriset, för att sedan på slutet sticka en bra bit över 100 USD per fat. För närvarande är vi troligen i en inledande recession för stora delar av Europa och världens ekonomier. I kombination med att OPEC är oense om priser och hur mycket olja som ska släppas ut på marknaden, så blev det en rejäl prisdumpning av Saudi Arabien som svar. Målet är troligen att göra det svårt för många ryska oljebolag som har väldigt mycket högre kostnader för att hämta upp olja än just Saudiarbien. Men efter att USA's shaleproducenter har fått härja fritt i flera år, så är det en snäll på käften även för dem. Över 100 amerikanska oljebolag får inte deras verksamheter att gå runt, rapporterar Bloomberg. Med tiden så kommer säkerligen flera bolag att konsolideras, säljas billigt eller helt enkelt gå i konkurs. När utbudet blir brutalt mycket lägre för oljereserverna så kommer förmodligen nästa steg i börsens gång för oljan – priser som når nya rekordnivåer. Men troligen så är det bäst läge att blanka oljeservicebolag för närvarande och många oljeborrare. Men om kanske 1-2 så har vi ett helt annan läge, där oljan istället går spikrakt uppåt efter att världens ekonomier får allt mer kraft. Men just nu så är troligen blankning av oljerelaterade aktier och index med hjälp av CFD'er den bästa affären. Prova olje trading med Skilling som har superlåg spread och snabb exekvering för blankning av olja med CFD'er! Alternativt så är Plus500 ett annat riktigt bra alternativ.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Blanka olja med CFD'er genom Skilling. Snabbt, lätt och smidigt!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Är 4000 nästa stödnivå för Bitcoin och 100 för Ethereum?

För alla som handlar Bitcoin eller Ethereum och tror på en uppgång så har det förmodligen varit en mörk dag. Bitcoin ligger över 20% ner sedan igår, medan Etherum var mer än 30% ner ett tag men har nu återhämtat sig till en nedgång på drygt 23% för dagen. För knappt en månad sedan så låg Bitcoin på över 10 000 USD per BTC, medan den idag (12:e mars, 2020) har gått under 6100. Ethereum har samtidigt nått en kurs på 141 USD. För alla blankningsälskare så finns det utomordentliga möjligheter att sälja Bitcoin eller Ethereum fastän du inte äger det idag. Svaret heter moderna CFD'er och sajter som AvaTrade eller Skilling passar utmärkt för att handla kryptovalutor, oavsett om du vill blanka Bitcoin eller köpa Bitcoin för du tror att en vändning är nära.

Hur tjänar man pengar när börsen går ner?

Att “blanka” eller “aktieblankning” som det också kallas, är den mest etablerade och erkända metoden att tjäna pengar när börsen faller. Det finns två typer av blankning: För den så kallade “Traditionella blankningen“, vilken innebär att du “lånar” aktier av någon som är villig att låna ut. Detta medför normalt en kostnad på mellan 10-15% av värdet direkt. Sedan säljer du den lånade tillgången, väntar på en nedgång och köper sedan tillbaka den lånade aktien. Men modern blankning sker med CFD'er och kräver inga kostnader för att komma igång. Du behöver inte hitta någon att låna från heller. Online trading mäklare som Skilling, Plus500, NS Broker och BD Swiss erbjuder alla att blanka 1000-tals instrument med CFD'er. En av de mest populära produkterna vid nedgång på börsen är att handla aktieindex som beskrivs i vår separata artikel. Genom aktieindex så kombineras flera bolag för t. ex ett helt land, såsom Spanien, Italien, Tyskland eller UK. Du kan handla index med superlåg spread hos Skilling!

Vilka aktier går bra i en börsnedgång?

I slutändan så beror det mycket på vad som föranlett börsnedgången. Ifall det är en övervärderad teknologisektor som skett under de senaste börskrascherna så är ofta läkemedelsbolag en bra sektor att ligga kvar i under lång tid. Ifall det kommer något genombrott för ett visst läkemedel så kan kursuppgångarna var riktigt bra. Nersidan är också ofta rätt begränsad för större läkemedelsbolag om man jämfört med teknikbolag.

Ps. Gänget bakom Valutahandel är även involverade i ShortSelling.com som är på väg att lanseras fullt ut idag eller imorgon.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.