fbpx

Sten från Ulricehamn

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 39 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

På jakt efter en ny semesterbostad att stilla reslusten med när världen så sakteliga börjar öppna upp igen? Valutahandel tipsar om länder där priserna på bostäder har sjunkit kraftigt tack vare försvagade växelkurser – och där det finns möjlighet att göra ett riktigt drömköp till rimlig peng.

Efter ett och halvt år av strikta restriktioner och mycket begränsade möjligheter att resa är vi många som längtar efter att ta oss ut i världen igen och uppleva såväl miljöombyten och behagligare klimat, som spännande upplevelser och möten med andra kulturer. För många som tidigare trånat efter en egen semesterbostad utomlands har drömmen vuxit sig än starkare under pandemin. Osäkerhet i ekonomin och på arbetsmarknaden har emellertid gjort det svårt att göra drömmen till verklighet. Är man villig att söka sig bortom de klassiska svensksställena i södra Europa och på Kanarieöarna, finns emellertid fina klipp att göra på bostadsmarknaden idag.

Länder vars valuta har drabbats hårt under pandemin bjuder på attraktiva möjligheter att investera i en egen semesterbostad i vackra omgivningar, utan att det behöver kosta skjortan. Restiden må vara längre till paradisställen som Vietnam, Brasilien och Seychellerna – men med vykortslika stränder, exotiska smaker och turkost vatten kan upplevelserna också bli desto bättre.

Valutahandel har scannat av hur valutakurser har påverkat bostadspriserna i ett antal länder som erbjuder härliga semestermöjligheter, och funnit fem stycken + en bubblare som tack vare försvagade valutor just nu bjuder på gynnsamma förhållanden på bostadsmarknaden. Från östasiatiska influenser i Vietnam till (hyfsat) närliggande Turkiet och färgsprakande natur i Brasilien och Argentina. Vilken blir din favorit?

Jose Ignacio eller Punta Del Este i Uruguay är ned över 30%

Uruguay är en av Latinamerikas glömda pärlor när det kommer till turism. I skuggan av mer välkända turistmagneter som Rio de Janeiro och supertrendiga Santa Teresa i Costa Rica, lockar dock Uruguay med såväl vackra stränder som bra snorkling, hög säkerhet och fantastisk mat.

Punta Del Este är kanske ett av Uruguays mest klassiska tillhåll för turister. Här finns ett rikt utbud av restauranger, barer, stränder och hotell i alla prisklasser – liksom lägenheter och villor att investera i för soltörstande utlänningar. Strax utanför Punta Del Este ligger Jose Ignacio. Denna förlängning av det större Punta Del Este andas såväl lyx och flärd, som clean living och spirituella influenser. Här trängs chica hotell och populära restauranger med yogastudios, juicebarer och små butiker. De närliggande stränderna Mansa och Brava bjuder även på riktigt bra vågor och lockar surfare från hela världen.

Uruguay har liksom övriga länder i Latinamerika drabbats hårt av pandemin, framför allt samhällsekonomiskt, då landet mer eller mindre stängts för turister som inte äger en bostad redan. Dessutom så har Argentinska semesterbostadsinnehavare, som normalt står för över 75% av marknaden, i flera fall tvingats sälja sitt boende. Samtidigt så har den uruguayanska peson tappat kraftigt mot USD – vilket även fått priserna på semesterbostäder att sjunka rejält. Totalt sett har bostadspriserna i Uruguay sjunkit med över 30% på knappt fyra år.

Argentiska peson har tappat 85%: Billigt i Buenos Aires

Lockas du av såväl härliga stränder som dramatisk natur, rejäl citypuls och (relativ) närhet till pingvinerna på Antarktis kan Argentina vara något för dig. Huvudstaden Buenos Aires är en krutdurk av sjudande nattliv, bra restauranger och shopping i alla prisklasser – men bjuder även på avslappnat strandliv med Rio de la Platas precis intill.

Bostadspriserna i Argentina har på endast fem år sjunkit med hisnande 85%. Mest kännbart är det i Buenos Aires och andra storstadsområden, men hela landet har drabbats av den haltande ekonomin och en valuta som blir allt svagare. Läget hjälps inte av att den senaste ekonomiska krisen började redan 2018, och således redan var ett faktum redan innan coronapandemin bröt ut. Bostadspriser i både Argentina och Uruguay brukar dock listas i US dollar, men när den inhemska valutakursen faller kraftigt så blir man efterhand tvungna att sänka priset på bostäderna.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Kopiera marknadens bästa traders. Du är bara några knapptryckningar bort. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


Turkiets valuta ned 65% på fem år

Turkiet är kanske listans mest väntade inslag, givet den katastrofala utvecklingen landet haft i sin ekonomi de senaste åren. Den turkiska liran har tappat över 60% mot vår egna svenska krona över de senaste fem åren, vilket gjort landet billigare att både semestra och köp sommarbostad i. Är du ute efter en villa eller lägenhet på närmare avstånd än listans mer exotiska alternativ kan Turkiet vara en utmärkt kandidat med låga priser på semesterbostäder.

Beachfront lägenheter i Rio de Janeiro tappar radikalt

Brasilien utgör en ännu en sydamerikansk möjlighet att förvärva en ljuvlig semesterbostad till överkomligt pris. Landets valuta, den brasilianska realen, har över fem års tid sjunkit rejält mot SEK – vilket innebär att man som bostadsspekulant idag får betydligt mer för pengarna än vad som var läget 2016-2017. I augusti 2016 kostade en brasiliansk real 2,64 svenska kronor. Idag har kursen sjunkit till endast 1,65 SEK per BRL.

Har du alltid drömt om ett boende med utsikt över den legendariska stranden Copacabana, är tiden att köpa mer förmånlig nu än på länge. Rymliga lägenheter med beachfront-läge har sjunkit betydligt i pris som följd av att pandemin drabbat Brasilien hårt och såväl turister som utländska investerare tillfälligt dragit öronen åt sig. Bara hittills i år har priserna droppat med hela 20%, och ytterligare tapp är förmodligen att vänta. När smittspridningen i landet har stabiliserats och priserna på bostäder åter börjar stiga kan ett semesterhem i Rio de Janeiro inte bara bli en härlig tillflyktsort för en själv, utan även en lönsam investering.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Du kan utföra trading med USD/BRL genom IG. Prova själv idag!

Riskvarning: 74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Vietnams valuta har tappat 10% i år

Ett av svenskfavoriten Thailands grannländer har på senare tid seglat upp som ett nytt hett alternativ att köpa semesterbostad i. Landet bjuder på samma sydostasiatiska charm som det mer turistexploaterade Thailand, men med en mer autentisk känsla och priser som fortfarande är mycket låga i våra västerländska mått mätt. Vietnam är en pärla såväl för köp av egen bostad, som att resa till på vanligt vis.

Under 2021 har de redan låga bostadspriserna fått ytterligare en skjuts nedåt som konsekvens av att Vietnams valutakurs försämrats markant. Den generella prissänkningen på villor och bostäder i landet är hittills i år 10%. Det faktum att Vietnam först nu tycks drabbas av pandemins fulla kraft gör att utsikterna för en ytterligare svagare valutakurs får bedömas som troliga.

Paradislika Seychellerna en exotisk bubblare

Vem har inte någon gång drömt sig bort till de nästan overkligt vita stränderna och det turkosa vatten som kommit att bli Seychellernas främsta signum? En semesterresa dit står förmodligen på mångas bucket list, men tänk om möjligheten fanns att satsa snäppet högre och investera i en egen lya mitt i paradiset?

Seychellerna är de facto ett lyxparadis och en betydligt dyrare marknad än de flesta i både Sydamerika och Asien, men de senaste 1-2 åren har bostadspriserna ändå backat. Hittills rör det sig om ett marginellt tapp om endast 1-2 procent. Givet pandemin och de intäktsförluster önationen fortsatt lider av till följt av minskat resande, känns ytterligare prissänkningar på marknaden dock inte helt orimliga att vänta.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Proffsig sajt för att handla valuta, aktier, index och aktiekorgar som CFD'er. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.