fbpx

Andre från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 3 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vem hade kunnat ana att de sju dödliga synderna kunde översättas till att perfekt passa de som vill lära sig valutahandel online. Utan att förminska herrens ord kan vi faktiskt lära oss sju viktiga aspekter som vi bör kunna för att bli en framgångsrik valutahandlare. Detta är den första artikeln i en liten serie för att täcka de sju dödssynderna för valutatrading.

Vrede – Handla aldrig när du är arg

De som är lite nyare till att handla valuta tenderar att tro att deras investeringar alltid borde ge avkastning. Eller att deras rådgivare alltid ska ha rätt. Men det är inte så det fungerar, alla investeringar är inte vinnare och experter är inte 100-procentiga heller.

Som det gäller för alla andra aspekter i livet, vi gör inte bra val när vi är arga. Vi är inte i våra sinnens fulla bruk och tenderar att göra en rad olika misstag i samma veva, allt för att förvärra situationen.

Att bli arg och förbannad över dålig eller missad investering hjälper oss inte med något annat än att fördröja processen att rätta till situationen. Kom ihåg att förluster är en del av spelet, och att vara rädd för förluster leder till helt andra problem. Tankegången om att försöka undvika förluster leder till en rädsla att trada, alla investeringar innebär en potentiell förlust. Därför är vår första prioritet “risk hantering”.
hur gör man för att handla valuta
Det bästa vi kan göra efter en förlust är att identifiera problemet eller problemen som ledde till den negativa investeringen, lista ut vad du kan göra för att fixa det tills nästa gång, och sedan köra vidare.

Girighet – Girighet orsakar bara fler förluster

Girighet gör att vi lätt misstolkar information för att vi är partiska. Vi ser inte detaljerna i sin helhet, utan väljer att se det vi vill se. Vi kan även bli så blinda att vi väljer att helt ignorera bevis som motsäger vår tro. Känner du igen det? Detta händer även i “vanliga” livet med vissa personer, dock av andra anledningar.

Genom att bli girig och avvika från sin tradingstrategi gör vi väldigt sällan vinster. Det är lätt att falla för känslan att vi kan gå miste om en potentiellt högre avkastning genom att göra vår trade exit innan kurvan har nått sin topp. “Om jag säljer nu missar jag en potentiellt större vinst”. Den potentiella vinsten resulterar allt som oftast i en allt för verklig förlust. Denna mentalitet har en lång och deprimerande historia.

Tumregeln lyder “köp lågt och sälj högt”, men det kan ibland vara svårt för oss att avgöra vad som är “lågt” och vad som är “högt”. Därför är det av största vikt att vi håller oss till vår valda strategi. Det är girigheten som håller oss från att göra vår trade exit och behålla en respektabel R2 vinst. Det är lätt hänt att falla offer för sina känslor, det är därför vi måste hålla en professionell attityd och följa planen.

Nästa artikel i vår serie tar upp Lättja och Högmod, två andra vanliga aspekter att inte glömma bort då man handlar valuta.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.