fbpx

Henrik från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 44 minuter sedan.

» Prova IG du med.
75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Sydkorea är med sin exportorienterade ekonomi och snabba tillväxt ett av Asiens mest utvecklade länder och en av de marknader med bäst utsikter framgent. Här är några tunga skäl som talar för att Sydkorea ser ut att kunna gå starkare än marknaden generellt framöver och valutahandel med KRW har möjlighet att “outperform” (överträffa marknadens förväntningar).

Sydkorea är trots landets blygsamma geografiska storlek världens sjunde största exportnation och det nionde största landet när det kommer till import av varor. Ekonomin har liksom samhällsutvecklingen blomstrat sedan landet på 1960-talet började satsa stort på global handel – och har sedan dess fortsatt i en imponerade takt och med resultat som gjort dem till en förebild för andra utvecklingsländer i framförallt Asien.

Vidare är landet även ett av de som varit mest framgångsrika i sin hantering av covid-19, varför utsikterna för ekonomin ser goda ut även framgent – trots de bakslag som pandemin har åsamkat världen.
Många analytiker och experter prognostiserar att Sydkorea kommer att gå starkare än genomsnittet framöver. Nedan listas några av de anledningar som gör att landet sticker ut lite extra:

Make-up i Sydkorea
En enorm industri: Smink från Sydkorea.

Stark återhämtning för KRW

Den koreanska wonen har utvecklats starkt under andra halvan av 2020 och efter en svag tillbakagång i början av 2021. Reuters skriver att satsningar på asiatiska valutor nått fleråriga toppar och pekar ut bland annat koreanska won och taiwanesisk dollar som två av vinnarna. När exporten är hög och förväntas växa, så är det en positiv effekt för valutan. Frihandelsavtalet RCEP, förbättrad BNP-tillväxt och ett potentiellt nytt handelsavtal i form av CPTPP med bland annat asiatiska, sydamerikanska länder, samt Kanada och Australien kan möjligtvis kicka igång exporten ännu mer än väntat. 2021-2022 kan mycket väl bli ett riktigt bra år för asiatiska valutor, där kanske KRW kan bli ett alternativ till safe heaven valutor såsom japanska yen (JPY).

Stora kliv för Sydkorea?

Partnerskap med World Bank Group

Sydkorea spelar en viktig nyckelroll som en del av World Bank Group där de bidrar med egen erfarenhet, insyn och expertis för att hjälpa andra fattiga utvecklingsländer att åstadkomma samma framgångsrika transformering som de själva. Landet är engagerat i World Bank Groups fond IDA – International Development Association – vars mål är just att stötta mindre utvecklade länder att skapa en ekonomisk tillväxt som kan ta dem ur fattigdom och in i framtiden. Sydkorea är högt ansett och ses som en förebild för andra – väldigt få andra länder har lyckats med en förändring i samma omfattning.

Gå kort eller lång i KRW hos IG.

Teknikmarknaden fortsätter att blomstra

En av Sydkoreas främsta marknader är ny teknik. Landet är en av världens ledande utvecklare och exportörer av modern teknologi – en sektor inom vilken efterfrågan aldrig tycks sina och tillväxten går som tåget. Digitaliseringens framfart har tveklöst varit särdeles gynnsam för Sydkorea som kan stoltsera med multiinternationella bolag som Samsung och LG Electronics. Givet att samhällets törst efter nya tekniska produkter och lösningar inte plötsligt stannar av, lär Sydkorea fortsatt kunna skörda frukter av sin tekniska expertis.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Brett utbud av valutor, CFD'er och andra instrument. Handla sydkoreansk won hos IG idag!

Riskvarning: 75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Korea skylt

Nytt, enormt frihandelsavtal klart i Asien

I slutet av 2020 undertecknades det efterlängtade frihandelsavtalet RCEP mellan 15 länder i Asien och Stillahavsregionen. Avtalet är berör omkring 2,2 miljarder människor och 30% av den globala ekonomin – vilket gör det till det största frihandelsavtalet som någonsin tecknats. Ännu kan det ta upp till två år innan avtalet formellt träder i kraft (först måste det godkännas av respektive lands regering), men när det väl gör det innebär det att omkring 90% av alla idag existerande importtullar kommer att försvinna. Resultatet blir en i princip helt öppen marknad mellan de länder som omfattas av avtalet – däribland Sydkorea.

Förutom Sydkorea är även de 10 ASEAN-länderna samt Australien, Nya Zeeland, Kina och Japan parter i överenskommelsen. RCEP-avtalet förväntas såväl gynna varje enskilt land som regionen i stort, och förhoppningen är även att den fria handeln ska underlätta för de berörda länderna att repa sig från de ekonomiska sviterna av den pågående pandemin.

IMF förutspår en bra återhämtning under 2021

Sydkorea anses ha bra förutsättningar att hämta igen en del av det som gick förlorat under 2020 – bland annat av IMF (International Monetary Fund) som förutspår att landet kommer att öka på sin exporthandel med 3,1% under 2021 efter ett fall på drygt 7% under fjolåret. IMF prognostiserar även en återhämtning på 3,5% för importhandeln, efter en nedgång på strax över 6% under 2020.

Den positiva trenden började redan under förra året fjärde kvartal, då Sydkoreas ekonomi hämtade sig mer än väntat – framförallt på grund av ökad export. Ifall RCEP får fart, så kan det nog bli en positiv utveckling för Sydkorea framöver. Ifall du vill tradea med KRW, så kan du med fördel handla hos Plus500 (vårt omdöme), som är svårslagen aktör för detta valutapar. Låg spread, tydliga kostnader och snabba avslut. Registrera dig för ett demokonto hos Plus500 idag! 79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Satsa på trading med KRW. Brett utbud och generösa villkor. Testa trading med sydkoreansk won hos Plus500 idag!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Bättre BNP-ökning än genomsnittet

Mellan 1960 och 2019 steg Sydkoreas BNP med hela 7,3% per år – vilket är en ökning få andra länder kan matcha. Precis som för alla andra länder blev 2020 dock en rejält bromskloss, men den totala minskningen blev i Sydkorea lägre än förväntat. Från tredje till fjärde kvartalet steg Sydkoreas bruttonationalprodukt med sammanlagt 1,1% istället för 0,7% som var det förväntade snittet. Som resultat blev den totala sänkningen under 2020 endast -1,00%, vilket tros vara en av de lägsta i världen i samband med pandemin.
Man med rosa hår i Seoul

Ännu ett stort handelsavtal på gång?

Sist men inte minst ligger ytterligare ett massivt handelsavtal i pipen för Sydkorea. CPTPP (Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership) omfattar i dagsläget Australien, Brunei, Kanada, Chile, Japan, Malaysia, Mexiko, Nya Zeeland, Peru, Singapore och Vietnam – men Sydkorea uppges överväga att ansluta sig de också. De 11 länder som för närvarande är en del av avtalet utgör tillsammans närmare 14% av den totala världsmarknaden.

Om Sydkorea beslutar sig för att ansluta sig till CPTPP återstår ännu att se, men skulle det ske innebär det sannolikt att vi får se landet lägga i ännu en extra växel framöver.

Summa summarum har Sydkorea en hel del medvind och mycket som talar för att såväl landets börs som valuta kan komma att slå den genomsnittliga utvecklingen i världen framgent. Är du sugen på att satsa i en ETF med inriktning på Sydkorea är populära mäklaren Skilling ett utmärkt val. Registrera dig hos Skilling med BankID och investera i ETF med exponering i Korea idag. För närvarande har Skilling en kampanj med noll avgifter & noll courtage, som gäller månaden ut.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Testa en marknadsledande plattform med brett utbud, sjyssta villkor och bra kvalitet. Registrera dig med BankID hos Skilling idag!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.