fbpx

Albert från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 36 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Bitcoin handlas idag på lite mer stabila nivåer, efter att ha varit nära att testa motståndet vid $20 000, innan investerare tog hem vinster från uppgången på drygt 165% i år. Med åtskilliga handelsplatser (crypto exchanges) och givetvis även crypto trading sajter (se topplista) så har det aldrig varit lättare att både köpa eller blanka Bitcoin från hemmet, utan någon mellanhand.

Bitcoins volatilitet kommer fortsätta vara hög och för närvarande ser det ut som att $20 000 nivån kommer förbli ett stort hinder“, kommenterar Edward Moya på Oanda.

Det är just volatiliteten i Bitcoin som driver många nya att gå in och köpa, eller de som inte tror på Bitcoin blir intresserade av att blanka. Både köp och blankning går att göra genom skandinaviska Skilling, som ger dig konkurrenskraftig spread och snabba avslut. Prova själv Skilling nu!

Huruvida Bitcoin är övervärderat eller undervärderat diskuteras ofta här på Valutahandel och givetvis tar vi ingen direkt ställning. Det är upp till dig som läsare att avgöra vad som är köp eller blankningsvärt. För att ge dig lite inspiration så finns nedan ett antal anledningar till varför folk köper Bitcoin samt varför allt fler även blankar Bitcoin med CFD'er.

Givetvis så tycker många här på Valutahandel att det är lättare att värdera en valuta (56 faktorer) än krypto, men givetvis finns det många faktorer som investerare tittar på även för Bitcoin. Några av de många faktorer som styr priset av Bitcoin nämns nedan.

Vad styr priset på Bitcoin och andra krypto?

+ Det begränsade utbudet av bitcoin samt andra cryptovalutor och marknadens efterfrågan på dessa, är viktig när det kommer till priset.Krypto mynt
+ Användning: Hur och var kan crypto användas idag och i framtiden? Här tittar man även på användningen i det specifika blockchain-nätverk som krypton är relaterat till.
+ Kostnaden för att producera en Bitcoin genom mining. Hur svårt och kostsamt det är att mina bitcoins påverkar säkert priset en hel del. Under slutet av 2020 har det blivit avsevärt krångligare att mina bitcoin än tidigare år, då det inte finns så många kvar.
+ Belöningarna som utdelas till bitcoin miners för att verifiera transaktioner till blockchain.
+ Antalet konkurrerande kryptovalutor, både crypto samt råvaror och traditionella valutor hos svenska valutamäklare.
+ De börser och marknadsplatser som cryptovalutor handlas på.
+ Regler för försäljning. Ytterligare reglering i vissa länder eller regioner kan kraftigt förändra priser och efterfrågan.
+ Får sitt värde baserat på omfattningen av samhällsengagemang, t. ex användarnas efterfrågan, knappheten eller myntets nytta.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Störst utbud på marknaden för kryptovalutor. Prova Stormgain nu!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Varför köper folk? 14 anledningar

+Amerikanska Paypal användare har köpt 70% av allt nya myntade Bitcoin förra månaden och Forbes kallar det en $50 miljarders stimulanspaket för Bitcoin. Det går dessvärre inte att köpa Bitcoin för Europeiska användare än, utan det testas för närvarande bara i USA. Två bra alternativ för svenskar är istället Stormgain, CEX och Skilling.
Paypal logo
+BlackRock har sagt till CNBC att Bitcoin kan komma att ta gulden plats till vissa del.

+Investmentbankerna har börjat köpa rejält mycket mer: Thomas Fitzpatrick, en teknisk analytiker på Citi menar att bitcoin kan nå $318 000 i slutet av 2021. Samtidigt visar en rapport från JP Morgan att det under 3:e kvartalet 2020 finns tre gånger fler institutionella traders än 2:a kvartalet, 2020.

+Antalet blockchain plånböcker har ökat kraftigt från knappt 45 miljoner i början av året, till över 60 miljoner krypto wallets idag. Ofta är det dock andelen aktiva plånböcker som man tittar efter och enligt Bloomberg så finns det numera över 30 miljoner aktiva plånböcker med Bitcoin. Så sent som för 2 år sedan så fanns det endast 20 mljoner wallets med Bitcoin.

+Bitcoin tycks trivas runt finansiella oroligheter, då det föddes ut den globala finansiella krisen 2009. Med historiskt låga räntor och ökade kvantitativa lättnader, så ser många att Bitcoin eller Ethereum kan vara ett alternativ värt att investera i.

Pålitlig värdeförvaring och en attraktiv investeringstillgång med mer långsiktig förstärkningspotential än att hålla kontanter.
Bitcoin mot Ethereum trading
+”Folk köper Bitcoin på grund av värde och värderingar”, säger Robert Sharrat på Medium.
+Relativt låga transaktionskostnader jämfört med traditionella bankkort som VISA eller Mastercard. Men ofta så är det butikerna där du handlar som tar kostnaden.
+Begränsat utbud: Flexibel emitteringsgrad som förändras över tiden.
+Inga mellanhänder som banker eller kreditkort.
+Kryptovalutor gör det möjligt för personer med låg inkomst att få tillgång till ett finansiellt system. Slipper ha en bank, allt som behövs är en crypto exchange eller trading sajt såsom Skilling eller Stormgain.
+Utmärkt hållbarhet: Slits inte ut som sedlar och traditionella mynt (t. ex USD eller SEK). (ENG: Excellent durability: Will not be worn out as notes and traditional coins (example: USD or SEK).
+Svår att förfalska. Antingen äger du riktiga Bitcoin, eller så blir du den första i världen som lyckas förfalska Bitcoin.
+Trading mellan olika cryptovalutor fortsätter att öka. På Stormgain (recension) kan man handla ett ofantligt stort utbud och sajten fungerar både som exchange och trading sajt, med upp till 200x hävstång. Prova själv Stormgain nu!
+Godkännande att ta emot Bitcoin accelererar och även många mindre företag accepterar numera Bitcoin. Idag tillåts Bitcoin för betalningar på Wikipedia, Microsoft, Burger King, KFC, Subway, Twitch, Pizza Hut, Norwegian Air, Namecheap och fotbollsklubben Benfica för att nämna några stora varumärken.

Många föredrar valutor över bitcoin

Varför blankar många Bitcoin? 9 anledningar

+Svårt att bryta 20 000 nivån. Potentiella lång nedsida.
+Många tror mer på alt coins istället, såsom Ethereum och väljer att köpa dessa istället.
+Anser att Bitcoin saknar fundamentalt värde.
+Bitcoin har klart högre transaktionskostnader än t. ex Litecoin.
+På grund av volatiliten så är Bitcoin långt ifrån optimalt som betalningsmedel.
+Även om det klagats i tidningar som SVD att många kriminella använder Bitcoin och hälften av alla transaktioner är kriminella, så är det ganska enkelt att spåra Bitcoin. För riktig anonymitet så föredrar folk Monero (XMR) och Zcash (ZEC).
+Utmanande att värdera kryptovalutorna.
+Mycket kriminella pengar i omlopp, såsom $1 miljard i kryptoptovalutor från Silk Road.
+Europol kan med tiden göra rejäla tillslag eller kräva ökad reglering, då de klassificerar privata crypto-plånböcker, mynt och öppna marknadsplatser som främsta hoten inom internet kriminalitet. Det skrivs ofta om större fall på Europol's nyhetsrum.

Varför väljer folk att avstå?

Rick Rieder som är chief investment officier för BlackRock sa nyligen att Bitcoin är här för att stanna. Den stöds av efterfrågan från millennials och dess styrka som ett medium för byteshandel. Någon gång i framtiden så kan Bitcoin kanske rivalisera guld som en inflationshedge och portföljdiversifierare. En av de största riskerna med Bitcoin innehav är dock dess stora dagliga fluktuationer. För folk som söker mindre volatilitet så kan guld vara ett alternativ, eller något annan mindre volatil råvara eller traditionell valuta.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Upptäck en svensk valuta- och kryptomäklare som har BankID. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.