fbpx

Greg från Östermalm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 18 minuter sedan.

» Prova IG du med.
74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

De senaste två dagarnas kraftiga fall för Bitcoin, har fått folk att ifrågasätta om BTC är övervärderat? Samlar kryptovalutan nu kraft för att sticka ytterligare, eller är en ännu större nedgång på väg? Eftersom vi tidigare har diskuterat hur man värderar en valuta, både mer ingående med 56 faktorer, eller mer förenklat med 8 faktorer som påverkar valutakurser, så är det dags att även ta upp hur krytptovalutor kan värderas.

Under de senaste fyra åren har kursen på Bitcoin varit något av en berg- och dalbana, en riktigt volatil raket. Kolla in några av experttipsen för trading med volatila instrument.
Bitcoin kursen har gått från under 1 000 USD till nästan 20 000 USD. Vem vet när man skall köpa eller sälja? Vad sätter värdet på denna och andra kryptovalutor? Till och med stora investerare drabbas av förluster. Till exempel valde SoftBank 2018 att ta en förlust på 50 MUSD på sin position i Bitcoin.

I år har Bitcoin ökat med 160 procent, till som högts strax över 19 000 USD, vilket är strax under dess all-time-high på 19 666 som noterades i december 2017. Tror du på en uppgång? Handla då Bitcoin genom en Swishbetalning, som inte behöver ta mer än 10 sekunder!

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 200 kr
Beskrivning: CEX.IO accepterar insättningar från svenska banker. Du kan köpa de allra vanligaste kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum för lagring i din digitala plånbok.

Riskvarning: Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.


Den här gången är det annorlunda

Läget för Bitcoin ser annorlunda ut nu än för några år sedan när de stora spelarna kommer in på marknaden. Under de senaste året har vi sett hur stora fondförvaltare som HANetf, WisdomTree och VanEck har lanserat börshandlade produkter på Bitcoin. Detta har inte skett för att tillfredsställa småspararna, utan trycket kommer från de stora institutionerna som vill ha lite kryptovalutor i sin fond eller home office.

De amatörinvesterare som har varit en stor del av marknaden och delat råd på sociala medier och investeringsforum agerar inte längre lika kraftigt, säger kryptoexperter till Reuters. “Detta rally drivs till stor del av institutionellt inköp”, säger Tim Ogilvie, VD för Staked, som förser institutioner med infrastrukturtjänster för kryptotillgångar. Han pekade på hedgefondförvaltare som Paul Tudor Jones och Stanley Druckenmiller som har inkluderat Bitcoin i sina breda investeringsstrategier.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: En av de stora kryptomäklarna som specifikt erbjuder en handelsplattform för spekulation på kryptomarknaden. StormGain sponsrar för övrigt fotbollsklubben Newcastle FC.

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Hur värderar man ett instrument med noll förväntad avkastning?

Bitcoin som investering för en aktiv fondförvaltare eller home office är lite märkligt, då det inte finns något konkret som centralbank, affärstrender eller ränta som kan påverka kursen. En annan riskfylld faktor är att en person som kallas Satoshi sitter på ungefär 7% av alla utestående Bitcoin. Med tanke på att han hade 10% för ett halvår sedan, så tycks han därför sålt av en betydande del av sitt innehav. Ifall den största innehavaren slutar tro på Bitcoin, då undrar man hur resten av världen ska värdera den?

Att investera i kryptovalutor är som att spela roulette, säger vissa experter, för ingen förstår verkligen vad som händer. Till skillnad från aktier eller obligationer, där affärstrender eller centralbankbeslut kan påverka priserna, förblir värderingen av kryptovaluorna en gåta. Analytiker visar sällan orsaker när priser plötsligt kraschar eller stannar i flera år. Även stora fiskar är förvirrade.

Miljardären Masayoshi Son, VD för Japans Softbank, talade för många i professionella investerare förra veckan när han beskrev hur han inte ångrade sig för att missa den senaste kursuppgången, efter att ha sålt ut sitt innehav 2018 för en förlust på cirka 50 miljoner US-dollar.

“Idag är det kanske högre än det pris som jag sålde, men jag känner mig så mycket bättre eftersom jag åtminstone inte behöver tänka på något jag inte förstår”, berättade han på ett New York Times-evenemang.

Michael Edesess, adjungerad docent vid Hong Kong University of Science and Technology, beskrev Bitcoin som “en inte särskilt rationell investering. För en matematiker och ekonom som jag själv erbjuder bitcoin en noll förväntad avkastning – det vill säga oddsen att den kommer att gå upp eller ner med samma belopp, är lika”, sa han.

Några små investerare höll fast vid sin Bitcoin och antog “HODL” -mantratet, som härstammar från ett inlägg från 2013 där en användare felstavade sin avsikt att behålla “hodling” bitcoin istället för att “hålla” den (holding it). Men andra letade bara efter en snabb vinst och köpte nära toppen av marknaden. “De kommer in efter att deras idiot till brorson som fortfarande bor i sin systers källare tjänar 100 000 US på Bitcoin”, säger kryptokurrencykonsult Colin Platt.

Ifall du vill ha möjlighet att handla både kryptovalutor, aktier och traditonella valutor, så är Skilling vårt främsta förslag. Prova själv trading med BankID, där allt är på svenska idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Hos valutamäklaren Skilling kan man trada både kryptovalutor men också vanliga valutor. Smidig insättning via direkt banköverföring med Trustly, bankkort men till och med Swish och BankID.

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Bitcoin kursen de 3 sista dagarna

Det talas om att det kommer en krasch

Valutahandel har tidigare diskuterat anledningar till Bitcoin och dess volatilitet. Men kommer värdet på Bitcoin gå upp eller ner i år från den gigantiska marknaden, där aktörer över hela världen handlar? Det är omöjligt att veta den exakta uppdelningen mellan privata och professionella investerare eftersom transaktionerna är anonyma och börserna inte delar detaljerad information om användare, köpare eller säljare.

Många kryptoexperter säger dock att institutionella investerare har spelat en större roll än i år än tidigare. De citerar efterfrågan på mer riskfyllda tillgångar bland oöverträffade stimulansprogram för att motverka COVID-19, och förväntningar om att Bitcoin kommer att vinna bredare acceptans som betalningsmetod. Medan Satoshi kanske säljer ytterligare, så motverkas kanske detta av fler institutionella investerare som går in i Bitcoin? Oavsett om du vill köpa eller blanka Bitcoin med CFD'er och 5x hävstång, så går båda att göra hos Skilling! Hos Stormgain, så talar vi istället om upp till 200x hävstång. Du kan prova handla bitcoin med Stormgain här!

Förbättringar i marknadsstrukturen tycks ha lockat större investerare, även om betydligt färre Google-sökningar efter termen “bitcoin”, som vanligtvis ökar tillsammans med amatörinvolvering är lite oroande. Vissa experter säger emellertid också att en ny våg av privata investerare kan vara framför oss, eftersom Main Street-investerare vanligtvis förstärker deltagandet på en bubblans höjd. När privatpersonerna investerade 2017 var det mycket tal om att en krasch skulle komma. Det känns som om tiderna har förändrats.

Valutamäklaren eller närmare bestämt cryptomäklaren StormGain som vi skrivit om flera gånger tidigare har nyligen introducerat något som de kallar för “Bitcoin Cloud Miner”.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.