fbpx

Malte från Norrköping

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 43 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Bitcoin har stigit rejält i år från början av året då den stod i 15 420 euro. Idag så nåddes 19 månaders högsta nivån när BTC gått upp drygt 5.7% för att handlas omkring 38 405 EUR, eller 41 600 USD för Er som hellre ser siffrorna i dollar. Optimismen bland kryptoanhängare är stor efter en nedgång i över 1.5 år och viktiga motstånd har nyss brutits eller åtminstone testats i snart 1 dygn. Men är det köpläge än, eller kommer en korrektion inom kort?

Just brytningen vid 40k USD är en strategiskt viktig nivå som kanske delvis triggades efter FUD som nämner rapporter om att Qatar's statlig förmögenhetsfond (QIA) är intresserade att köpa Bitcoin för totalt 500 miljarder dollar. Problemet är bara att fonden är väldigt diversifierad inom fastigheter, infrastruktur, healthcare services, teknologi samt retail och konsument och endast hade 475 miljarder dollar av tillgångar under förvaltning under hösten 2023 om man får tro källor på Wikipedia. Så men 25 miljarder för lite och säkert minst 250-350 miljarder investerat, så är det ytterst osannolikt att det finns ens 100 miljarder att köpa Bitcoin för. Troligen så är det någon stor ägare, investerare eller spekulant som försöker få folk att tro lite extra på Bitcoin. Men därmed inte sagt att köpläget är över. Inför varje Bitcoin halvering så brukar priset gå upp rejält och det är i april månad 2024 som nästa halvering äger rum. Kommer priset för Bitcoin att fortsätta upp inför halveringen? Troligen, i alla fall om man titta på hur den brukar bete sig rent historiskt.

Bitcoins volym är överlägsen när det kommer till kryptovalutor

Ingen annan kryptovaluta är ens i närheten när det kommer till handelsvolymer. Trots att det finns 1000-tals kryptovalutor, så står Bitcoin för 51% av all volym inom krypto när man talar om daglig omsättning. De sista 7 dagarna så har omsättningen legat på 35.5 miljarder EUR per dag. Flera kryptovalutor såsom Ether (ETH), Solana (SOL), XRP och Chainlink (LINK) har visat starka tillväxttendenser det sista halvåret. Som vanligt så är inget säkert när det kommer till kryptovalutor, men det känns som att den värsta nedgången är bakom oss och även om det inte är lika bra köpläge nu som för 3-6 månader sedan, så finns det många analytiker som tror att vi kommer få se en rejäl uppgång för kryptovalutorna de närmaste två åren. För Bitcoins del så är det framför allt halveringen som man ska hålla koll på nu.

Halveringen brukar dra Bitcoin priset

Nu är det mindre än ett halvår tills nästa Bitcoin halvering, något som sker var fjärde år. Nästa halvering för BTC förväntas fredagen den 19:e april, 2024. Historiskt så har Bitcoin priset stuckit rejält strax innan halveringarna, så ifall man ser det som ett köpläge så kan det troligen vara en bra tid att gå in nu också. För miners så blir det dock mindre lönsamt; från 6.25 to 3.125 BTC i reward per block.

Förra gången som Bitcoin handlas ovanför 40 000 USD nivån så kraschade kryptovalutan med Sydkoreanska grundare, Terra, vilket drog med sig majoriteten av alla kryptovalutor nedåt. Denna gången så väntar FTX grundaren Sam Bankman-Fried på hur länge han ska få sitta inne, samtidigt som Binance grundaren (som fick FTX att avslöjas) betala böter till SEC i USA på 4.3 miljarder USD samtidigt som Changpeng Zhao (CZ). Nu har istället en rad olika instrument som kan hjälpa till att dra igång priset på BTC lanserats, så kallade ETF'er. Nedan följer en rad faktorer som skulle kunna talar för en upp- eller nedgång för Bitcoin.

Anledningar till köpläge för Bitcoin?

+ Halveringen kommer allt närmare och då blir varje block “bara” värt 3.125 BTC istället för 6.25.
+ Amerikanska SEC har nått en uppgörelse med Binance, så det lär inte bli så mycket mer negativa nyheter från världens största krypto exchange.
+ Republikanerna leder inför valet i USA som går av stapeln under hösten 2024.
+ Det förväntas att Bitcoin ETF'er kommer leda till allt mer exponering mot Bitcoin, vilket kan få priserna att sticka då många desto mindre tech savy personer inte köpt BTC än. Bland annat Blockrock väntar på att få en Bitcoin Spot ETF godkänd inom 1-2 månader.
+ Bitcoin är avsevärt mindre volatilt numera än det var för några år sedan.
+ Att BTC är oreglerat i många länder kan antingen ses som ett köpläge, eller väntan på att det ska regleras.
+ Den enorma skuldbördan för USA och USD kan leda till att allt fler investerare och spekulanter vänder sig till Bitcoin som en alternativ investering för att hedga mot USD och andra traditionella valutor.
+ Allt fler ser Bitcoin som en “safe heaven” istället för trading med guld.

Anledningar till att avstå köp?

– Teknikmässigt så är Bitcoin en väldigt långsam kryptovalutor när det kommer till överföringar.
– Transaktionskostnaderna är avsevärt högre än nyare krypto alternativ såsom Solana, Ethereum och Near.
– Ifall demokraterna vinner igen i USA så kan det vara en hög risk för kryptomarknaden och troligen inget positivt.
– Implementeringen av MICA har fortfarande frågetecken och orosmoln, såsom att maximalt ett visst antal stablecoin får användas per dag, vilket med tiden potentiellt kan ge ett bakslag mot kryptomarknaden.
– Du kanske tror att Bitcoin inte kan behålla sin tillväxt relativt andra digitala valutor pga att priset redan gått upp så mycket och det finns mer potential för vissa andra.
– Andra menar att det är för stabilt och för sig för lite för att vara intressant.
– Motståndare hävdar ofta att kryptovalutor som BTC ofta används för illegala transaktioner, men verkligheten är troligen att sjukt mycket högre volymer för illegala aktiviteter används med fiat-pengar.
– Det går inte att få en återbetalning ifall man skickar till fel adress.
– Många bedrägerier och hackare är ute efter småsparare som inte använder en cold wallet (såsom Ledger) för sina transaktioner.
– Ökad granskning av tillsynsmyndigheter kan både vara en risk ifall det inte är implementerat optimalt eller en möjlighet ifall det lockar fler institutionella investerare som inte vågat gå in tidigare.

Prisförväntningar för BTC under 2024

En av de framträdande kryptoförespråkarna, Michael Novogratz, VD för Galaxy Digital Holdings väntar att Bitcoin kommer att nå sitt tidigare ATH inom ett år, så senast i december 2024. Det var under november 2021 som Bitcoin sist låg på 69 000 USD. Nya Bitcoin ETF'er kan leda till att miljarder av dollars stoppas in i Bitcoin och får kursen att gå upp.

Bland kritikerna så finns bland annat krypto analytikern Cezary Graf som tidigare i år varnade för att 2700 USD nivån kan nås ifall antingen Tether (USDT) eller Binance kollapsar. Det sistnämnda känns i alla fall väldigt osannolikt med tanke på förlikningen som skedde med SEC.

ARK Invest är en av de mest positiva till Bitcoin och Cathie Wood förväntar sig att den största digitala valutan kan nå 1 miljon dollar lagom till 2030.

Var kan man handla Bitcoin?

Det finns många olika sajter att köpa Bitcoin på och nedan kommer favoriterna från specialisterna på Valutahandel.se. Det är värt att notera att samma team också driver CryptoLists.com, en av de snabbast växande sidorna om kryptovalutor, blockkedjor och crypto casino på engelska.

Skilling: Ett utmärkt Skandinaviskt grundat alternativ med hävstång. Men bolaget lanserade i våras även ett alternativ för crypto traders utan hävstång. Det är den mest användarvänliga sajten för Bitcoin trading från Sverige idag. Prova själv Skilling nu!
Safello: Här kan du köpa Bitcoin direkt, utan hävstång. Det är extremt smidigt och går att köra med BankID för maximal säkerhet och snabbhet.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.