fbpx

Magnus från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren Pepperstone för 7 minuter sedan.

» Prova Pepperstone du med.
75.9% av alla retail investerkonton förlorar när de handlar CFDs med Pepperstone.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
Du kan smidigt köpa Polygon hos Safello
Klicka för större bilder

Safello är en svenskgrundad plattform för handel med kryptovalutor. Sajten lanserades 2013 med en ambition om att göra kryptovalutor mer tillgängligt för allmänheten samt lite säkrare och smidigare. På Safello kan kunder i dagsläget köpa och sälja fem olika coins - däribland ledande valutor som Bitcoin och Ethereum - men plattformen är under ständig utveckling och fler instrument väntas adderas framgent. Valutahandel har djuptestat Safello och kikat på dess tjänster, villkor och utbud. Nedan finner du vårt oberoende och ärliga omdöme om plattformen och vad den har att erbjuda dig som kund. Föredrar du att bilda dig din egen uppfattning om företaget redan nu? Här kan du registrera dig för ett konto hos Safello och upptäck plattformen på egen hand.

Safello

Safello logo

Totalt betyg

8.7/10

Betyg-detaljer

9
9
9
7
8
9
10

 • Min. insättning

  500 SEK

 • Plattformar

  1

 • Grundat

  2013

 • Licenser

  1

 • Land

  Sverige

 • Råvaror/Krypto

  Nej, Ja

 • Aktiehandel

  Nej

 • Svenskt språk

  Ja

 • Support

  Ja

 • Valuta insättning

  SEK EUR

 
Snygg och användarvänlig hemsida, bra tjänster och schyssta villkor. Safello ger ett gott första intryck med vad som verkar vara en enkel och bra plattform designad för att fylla sitt syfte - det vill säga att göra handel med kryptovalutor mer tillgängligt för fler. En vision man inte är ensam om. Allt eftersom intresset för krypto sprider sig och handeln blir mer och mer mainstream, dyker fler och fler plattformar upp som vill förenkla konceptet och göra det lättare - och mer lättbegripligt - för fler att börja investera i digitala tillgångar. Konkurrensen är hård, varför det gäller att utmärka sig med en edge andra aktörer inte har.

För Safellos del finns mycket som talar för fortsatt framgång. Plattformen får högsta betyg i användarvänlighet och tydlighet, här finns lagom många instrument för den som vill komma igång med krypto och önskar ett enkelt och lättöverskådligt utbud och sist men inte minst är dessutom säkerheten på topp. Safello är registrerad som en finansiell institution i Sverige och har en rad kända, väletablerade samarbetspartners som går i god för sajtens legitimitet. Bland andra finns Swedish FinTech Association, NorthZone och White Star Capital bland Safellos partners.

Bland de absolut främsta fördelarna med Safello måste Swish som betalningsmedel nämnas. Användare kan via Swish enkelt göra insättningar på sitt respektive handelskonto och därefter börja köpa krypto omgående. Safello är en av få mäklare vi känner till hos vilken Swish som insättningsmetod finns tillgänglig. Här, liksom på flera andra punkter, märks det tydligt att Safello är skapad av svenskar för svenskar - även om plattformen har en internationell framtoning och riktar sig till kunder i andra länder också förstås.

Bli kund hos Safello idag!
 
Safello följer svensk AML-lag och tillämpar således KYC-process vid registrering. Själva registreringen görs snabbt och smidigt med hjälp av BankID, varpå du får lämna vissa kompletterande uppgifter om dina tillgångar och ditt syfte med handeln. Allt enligt en standardiserad KYC-process.
 
Safello erbjuder inte kryptohandel med hävstång. Samtliga coins handlas som faktiska tillgångar, inte med CFD:er eller andra typer av derivat.
 
Registrering på Safello är gratis. Du betalar ingenting för att öppna ett konto och bli kund - Safello tjänar istället sina intäkter på avgifter kopplade till själva handeln. På hemsidan finns en mycket bra och tydlig prislista som exakt redovisar vilka avgifter plattformen tar ut och hur de är anpassade efter transaktionsvolym.

I handelsavgifterna är såväl insättningskostnader som växlingsavgifter och transaktionskostnader inkluderade. Inga dolda avgifter tillkommer.

Safellos avgiftsmodell ser ut enligt följande:

<150 000 SEK: 5%
150 000-250 000 SEK: 4%
250 000-500 000 SEK: 3,5%
500 000 SEK-1 MSEK: 2,5%
1 MSEK-2 MSEK: 2%
2 MSEK-5 MSEK: 1,5%
Över 5 MSK: 1%

Minimiavgiften för transaktioner är 35 kronor. Vid insättning med Swish tillkommer en ytterligare avgift om 5%.

Vidare tas en separat transaktionsavgift ut vid köp av Bitcoin. Denna är inte inkluderad i procentsatsen ovan utan redovisas på det kvitto du får efter genomfört köp.

Slutligen tar Safello också ut en administrationsavgift vid hantering av felaktiga transaktioner eller ångerköp. Administrationsavgiften är en fast kostnad på 50 SEK.
 
Insättningar kan göras med Swish, Klarna, bankgiro och konto- eller kreditkort.

 
+ Enkel och lättillgänglig plattform för investeringar i krypto.
+ Lagom stort utbud av instrument för nybörjare.
+ Tydlig avgiftsmodell - inga dolda avgifter.
+ Insättning med Swish och Klarna möjligt.
+ Pålitlig aktör, registrerad som finansiell institution i Sverige.
+ Smidig registrering med BankID.
+ Mycket bra app för både iOS och Android.
+ Plattformen tillgänglig på svenska.
 
- Få valmöjligheter för vissa - endast 5 valutor tillgängliga.
- Fler språkval önskvärda, i dagsläget finns bara svenska och engelska.
- Ingen telefonsupport.

 
All handel sker via Safellos egenutvecklade plattform, Safello Wallet, vilken finns för såväl webben som i app-format för både iOS och Android.

Enkelhet, tydlighet och smidighet genomsyrar programvaran i sin helhet. Visionen om att göra kryptohandel mer tillgängligt för fler syns tydligt i Safellos plattformen som man skapat. Gränssnittet är mycket användarvänligt och har alla de funktioner och finesser man önskar, men utan att kännas för krångligt och invecklat.

Bra översikt över saldo och tillgångar, enkelt att göra såväl köp som försäljningar och bra supportfunktion. Stort plus för att allt finns på svenska också. Prova själv Safello idag!

 
Autotrading är i dagsläget inte möjligt.
 
Safello erbjuder ett speciellt företagskonto för dig som vill investera i kryptovalutor genom ditt företag. Minimigränsen för bolag som vill handla är 500 000 svenska kronor. Mer om tjänsten finns att läsa på hemsidan under fliken Safello Business.
 
Support finns tillgänglig på svenska och engelska via mail och livechatt vardagar 9-18 GMT+1. Som registrerad kund går det även att skicka in en kontaktförfrågan direkt via sitt konto. På hemsidan finns även en mycket bra FAQ-sektion där man kan hitta svar på massor av vanliga frågor om Safellos tjänster, villkor och hur plattformen fungerar.

Mailadress till supporten är [email protected]
 
Safello är licenserade enligt nedanstående jurisdiktion(er). Dock verkar det som licens inom EU saknas, vilket kan tyda på att bolaget inte behöver följa lika strikta kundfrämjande processer och/eller på vissa sätt ökar risken för dig som kund. Det är inte ovanligt att licens saknas helt eller inom EU, när det kommer till kryptomäklare utan hör snarare till vanligheten eftersom få EU-länder erkänner Bitcoin och andra kryptovalutor som officiella betalmedel.

Annan Licens: Ja, Svenska Finansinspektionen
 
 

Vilka instrument kan jag handla på Safello?

Hos Safello kan du investera i Bitcoin, Ethereum, Polkadot, Chainlink och Polygon.

Har Safello CFD-handel?

Nej, på Safello tradar du inte med CFD:er utan investerar i de faktiska tillgångarna. För CFD handel så finns många andra bra alternativ, såsom Skilling och eToro, varav den sistnämnda iof också erbjuder handel i de fysiska tillgångarna.

Kan jag göra insättningar i SEK?

Ja, absolut. Med Swish, Klarna och kort kan du göra insättningar direkt i SEK. Kolla in Valutahandel's översikt med fler än 50 alternativa betalmetoder för krypto- eller valutahandel.

Hur gammal måste man vara för att öppna konto hos Safello?

Du måste ha fyllt 18 år för att kunna registrera dig på plattformen.
Bolaget bakom Safello har tidigare hetat eller kallas ibland fortfarande för Safello AB
  Inga fler nyheter om Safello tillgängliga.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.