fbpx

Ludvig från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 21 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

2009 lanserades BitCoin och sedan dess har världen förändrats för alltid, vi är ivriga att veta vart branschen för valutahandel online kommer svänga. Idén om ett decentraliserat ekonomiskt system, där folket har all makt att bestämma istället för en central auktoritet, är precis vad vi behöver nu när inkomstklyftan har nått okontrollerbara nivåer.

Även om BTC var ett enormt stort steg i rätt riktning så finns det ett par underliggande problem med det blockchain som utvecklades för att skapa en stabil digital valuta. Trots att kryptovalutor, och framför allt BitCoin, går starkare än någonsin förut så är dessa problem något som har uppenbarats på senare tid.

Även om dessa problem är relativt lätta att lösa och inte poserar något hot för framtiden så blev det tydligt att hela idén med ett decentraliserat system låg i farozonen. BitCoin blev mer och mer influerat av ett fåtal personer som drev stora företag som sysslar med BitCoin mining.

tredje generationens kryptovalutaI augusti implementerades därför en hardfork, SegWit, och nu om bara någon vecka eller så kommer också nästa hardfork – SegWit2x. Utöver dessa så har även BTG, BitCoin Gold, implementerats via hardfork. Vi skrev om dessa hard forks för ett par veckor sedan, det har inget med Guld att göra utan är uppdateringar i systemet för att förminska makten hos dessa stora miningbolag.

Trots att steg har tagits för att uppehålla grundidén om ett helt decentraliserat system så har ändå konceptet utmanats på allvar. Att en grupp personer har mer makt än gemene man går emot den utopiska drömmen, så något måste förändras. Om BitCoin är första generationen för kryptovalutor, så är Ethereum garanterat den andra generationen. Vad kommer härnäst?

Vi presenterar – SkyCoin, möjligtvis den allra första tredje generationens kryptovaluta.

SkyCoin, en tredje generations Kryptovaluta

SkyCoin är en självutnämnd tredje generations kryptovaluta som har som målsättning att återställa balansen och se till att en grupp eller individ inte har möjlighet att influera flödet mer än någon annan. På så vis hoppas de kunna bli nästa stora sak i kryptovärlden.

handla BTC online

BitCoin var den första generationens digitala valuta. BTC hade sina problem men det var inget som var uppenbart från början. Storleken på blocken var små och det krävdes mycket resurser i form av utrustning för att mina BitCoin. Det betydde att de som hade tillgång till dessa resurser genast fick ett övertag.

Ethereum var den andra generationens digitala valuta. Till en början var miningprocessen baserad på Proof-of-Work, men sedan dess har industrin börjat skifta mot Proof-of-Stake, och det är här det börjar bli intressant även om det inte löser alla underliggande problem.

SkyCoin planerar att försöka leda utvecklingen av den tredje generationens digitala valuta genom att använda en helt egen ny metod. Det handlar varken om en ny fork från det blockchain som BTC är byggt på, och inte heller det som Ethereum är byggt på. SkyCoin är byggt på originell och helt ny kodbas och ny algoritm som kallas “Obelisk”. Det tar bort hela konceptet om mining och ersätter det med en ny process kallad “Web of Trust”.

Det finns redan nu fem planerade stadier av utvecklingen av SkyCoin, något som tidigare generationers kryptovalutor inte hade. På så vis går de bortom den vanligen följda vägen för nya kryptovalutor. Det brukar annars handla om innovativa sätt att tjäna lite snabba cash genom att lansera någon ny-populär produkt, men SkyCoin siktar på att skapa något långvarigt. Ett projekt som sträcker sig bortom en simpel kryptovaluta.

vad är ett blockchainVia de fem stadierna för utvecklingen siktar de inte på att bara skapa en ny sorts digital valuta, de siktar på att skapa en ny form av internet i sin helhet. Det internet som vi använder idag, det så kallade World Wide Web, är sedan en handfull år överbelastat. Därför finns det idag många sajter med konstiga domän-förlängningar (slutet på en URL:er som vi vanligen förknippar med det landet som webbsidan är baserad i) så som “.cc”, “.buzz”, “.world” och många, många fler.

Även om det än så länge är ett väldigt originellt koncept så är det ett ämne som redan har diskuterats i över ett decennium. Med blockteknologi blev det möjligt att skapa mängder av nya moderna system, inte bara en decentraliserad valuta utan decentraliserade vad-som-helst. Det ligger helt rätt i tiden och SkyCoin kan mycket väl vara starten på den tredje generationens kryptovaluta som är baserad på något helt nytt.

SkyCoin finns inte tillgängligt på marknaden ännu, de är mitt uppe i sin ICO (Initial Coin Offering – processen för lansering där de skapar intresse och knyter till sig investerare med mera). Men det verkar tydligt att de siktar på något långvarigt. För tillfället har de skapat en ny Wallet i sin “Skycoin wallet v2.0, och de är på god väg att lansera nya protokoll för det totalt decentraliserade systemet som de har utlovat. Utvecklingen av SkyCoin och deras stadier kommer ske över de närmsta åren, så räkna med att höra mer om detta ämne!

SkyCoin är alltså inte bara ännu en kryptovaluta på marknaden, det handlar om ofantligt mycket mer.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.