fbpx

Marie från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 39 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Sydkoreanska småsparare har drabbats hårt av den brasilianska realens fall. Den höga räntan på brasilianska obligationer har lett till att oavsiktliga sydkoreanska sparare och indirekt valutahandlare, har gjort en satsning på flera miljarder dollar i dessa värdepapper. När realen nu har fallit ser de sydkoreanska spararna hur deras 6,8 miljarder dollar faller i värde. Här går vi igenom lite mer om vad som har hänt och vad man bör tänka på vid valutahandel på nätet samt vid obligationsköp.

Ökade krav från myndigheter

De sydkoreanska myndigheterna ställer nu krav på ökat skydd för de privata investerare som plöjt ned 8 000 won i de brasilianska statsobligationerna. Fiaskot har förnyat oron över bristen på tillsyn över den blomstrande marknaden för exotiska och ofta flyktiga finansiella produkter som marknadsförs mot privatsparare och pensionärer, av vilka några har varit utsatta för spektakulära nedgångar. Under turbulenta tider så blir allt det allt fler som istället söker skydd i safe heaven valutor, istället för exotiska valutapar.

Från stabilt till ett hårt fall

Obligationer med lång löptid emitterade av Brasilien har gynnats av rika sydkoreanska investerare under det senaste decenniet på grund av deras högre avkastning i förhållande till andra statsobligationer och fördelarna med ett bilateralt skatteavtal. Investeringarna har marknadsförts mot detaljhandlare av banker och mäklare. Men investeringarna har drabbats hårt med ett fall på mer än 20 procent i den brasilianska realen mot Sydkoreas won i år.

Coronavirus-pandemin har haft en förkrossande inverkan på den brasilianska ekonomin, vilket har orsakat det finanspolitiska underskottet att öka. Den brasilianska centralbanken har sänkt landets styrräntor till rekordlåga nivåer. Många sydkoreanska investerare misslyckades med att säkra sig mot valutarisker när de köpte obligationerna.

”Jag trodde att det var en säker satsning eftersom de är statsobligationer. Men jag är verkligen orolig för växelkursen nu. Men vad kan jag göra åt det?” sa CH Lee, en Seoul-baserad pensionär som förra året investerade nästan Won250m i tioåriga brasilianska statsobligationer.

“Jag planerar bara att hålla dem fram till förfall, i hopp om att växelkursen kommer att bli gynnsam vid den tiden” sade han. Sydkoreanska investerare som innehar de tioåriga brasilianska statsobligationerna som förfaller i januari 2029 står för närvarande uppskattningsvis 17,5 procent förlust, enligt NH Securities.

“Vi har rekommenderat investerare att sälja obligationerna eftersom det inte finns någon investeringsförtjänst nu när räntorna i Brasilien har blivit lägre och den brasilianska realen sannolikt kommer att falla ytterligare” sade Shin Hwan-jong, chef för det globala kreditteamet vid NH Investment & Securities.

Experter har kritiserat de finansiella tillsynsmyndigheterna för att de inte gjort tillräckligt för att skydda investerare från riskfyllda produkter. Detaljhandlare i Sydkorea har blivit drabbade under de senaste månaderna av förlustmässiga investeringar i hedgefonder som är starkt exponerade för strukturerade produkter och i private equity-fonder med tvivelaktiga investeringsmetoder.

Mask i Sydkorea

Covid-19, olja och kreditrating

Tidigare i år utsattes sydkoreanska investerare för stora förluster efter att ha investerat i börshandlade fonder som köpt råolja, vars pris kraschade när Covid-19 stängde ned den globala ekonomin. Oljan har dock vänt sedan några månader och flera länder har nu avsevärt lägre produktion, vilket kan tänkas förbättra utsikterna för olja framöver.

De brasilianska obligationerna har dock “spekulativa kvaliteter men lokala mäklare och banker fortsätter att sälja dessa riskfyllda tillgångar utan att bedöma deras risknivå”, säger Bruce Lee, en före detta hedgefondförvaltare.

Kreditratingföretaget Moody varnade i maj för de växande riskerna för dess “stabila” syn på Brasiliens statsskuldbetyg, vilket är två hack under investeringsklass. De konkurrande värderingsinstituten Fitch och S&P har också sänkt utsikterna för Brasilien. ”Det här är direkta investeringar av enskilda investerare. De borde vara ansvariga för de investeringsförluster som orsakas av marknadens volatilitet, ”sade en talesman för Financial Services Commission, Sydkoreas finansiella tillsynsmyndighet

Alternativa investeringar under turbulenta tider

Flera experter pekar nu på att både olje-, aktiemarknaden och obligationsmarknader kan vara extra riskfyllda för närvarande. Ett alternativ är istället att handla valuta eller guld, där du kan börja med avsevärt mindre belopp och får en hävstång som hjälper till. Läs recensionen av vår favorit Skilling, som är en proffsig skandinavisk trading sajt. Alternativt, börja trading hos Skilling direkt!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading hos en skandinavisk valutamöklare. Få snabba avslut och stort utbud. Allt går smidigt hör!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.