fbpx

Alvin från Båstad

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 13 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Dollarns dominans kommer långsamt att minska under det kommande året på försvagad global efterfrågan och sämre amerikanska ekonomiska utsikter, enligt en Reuters-undersökning av valutaprognoser.

Trots rädsla för att en kraftig ökning av nya COVID-19-fall skulle försena ekonomiernas återöppnande och försenar en tentativ återhämtning, har världens aktiemarknader ökat. S&P 500 slutade högre i juni 2020, vilket markerade den största kvartalsvisa uppgången sedan teknologiboomen 1998.

Fångat mellan satsningar till förmån för mer riskfyllda investeringar, svaga amerikanska ekonomiska utsikter samt en lättnad i törsten efter dollar efter att Federal Reserve översvämmade marknader med likviditet sjönk greenbacken nästan 1,0 procent förra månaden. Det var dess sämsta månadsutveckling sedan december 2019. Bank of International Settlements (BIS) visar samtidigt att Euron är den snabbast växande valutan, som går från 31.4% av alla transaktioner till 32.3%.

Samtidigt visar en allvarlig prognos från slutet av juni bland de främsta amerikanska medicinska experterna på coronavirusspridning, över 10 analytiker ger svagare dollarprognoser då Fed-ordföranden Jerome Powell på måndag upprepade de ekonomiska utsikterna för världens största ekonomi var osäker.

Dollarn stiger i två fall: när du ser risken minska eller när det finns en situation där USA leder den globala återhämtningen, och vi tror inte att det kommer att vara fallet i närtid” sa Gavin Friend, senior valutastrateg på NAB Group i London.

“USA spelar snabbt och löst med viruset och kronologiskt står de bakom resten av världen.”

Valutaspekulanter, som hade byggt upp positioner mot dollarn till den högsta på två år under maj, ökade sina out-of-favour dollar satsningar ytterligare förra veckan, visade de senaste positioneringsdata.

Cirka 80 procent av analytikerna, 53 av 66, sa att den troliga vägen för dollarn under de kommande sex månaderna var att handla runt nuvarande nivåer och växla mellan små vinster och förluster inom ett intervall. Det antyder att greenbacken kan befinnas sig en avgörande korsning eftersom fler valutastrateger har kommit att bli negativa till dollarns utsikter. Men mer än 90 procent, eller 63 av 68, sa att en andra chock från pandemin skulle pressa dollarn högre. Endast fem valutaanalytiker sa att Covid-19 skulle pressa den amerikanska valutan lägre. För en grafisk bild av deras åsikter om dollarna utveckling, se Reuters bild här.

Återbetalning av asiatiska, europeiska och andra internationella låntagare

Mycket kommer också att bero på återbetalning av asiatiska, europeiska och andra internationella låntagare i amerikanska dollar. Medan en tidig brist på dollar i mars under pandemins första chock pressade Fed att öppna valutaswaplinjer med stora centralbanker, har internationella finansieringsstammar underlättats sedan dess. Under de senaste veckorna har användningen minskat dramatiskt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Sveriges proffsigaste, snabbaste och mest flexibla trading sajt. 100% transparent. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Denna trend förväntas fortsätta under de kommande sex månaderna med stora centralbankers användning av swaplinjer för att ”stanna runt nuvarande nivåer”, enligt 32 av 46 analytiker. Medan 13 förutspådde ett kraftigt fall, sa bara en respondent att användningen av dessa skulle “stiga kraftigt”.

Dollarindexet DXY

Dollarindexet (DXY), som mäter greenbackens styrka gentemot sex andra stora valutor enligt Wikipedia, har sjunkit med över fem procent sedan det handlades till den högsta nivån på tre år i mars 2020.

På frågan om vilka valutor som skulle prestera bättre mot dollarn fram till slutet av december, sade över hälften av 49 svarande större valutapar, så kallade majors, med de återstående nästan delade sig mellan råvaruvalutor och tillväxtmarknadsvalutor.

“Dollarn är så övervärderad och har varit övervärderad under lång tid, det är dags att den kommer ned igen, när vi går mot valet i USA”, tilllade NAB's Friend.

Eurons comeback

Under det senaste kvartalet har euron gjort en comeback på 1,8 procent efter att ha fallit med en liknande marginal under årets tre första månader. För juni månad steg euron med 1,2 procent mot dollarn och börjar nu i allt högre grad ses som en av de bättre safe heaven valutorna.

Den gemensamma valutan väntades nu stiga cirka 2,5 procent för att handlas till 1,15 USD om ett år från cirka 1,12 på onsdagen, något starkare än 1,14 förutspåddes förra månaden.

Även om detta liknar vad analytikerna förutspått i nästan två år, var det en tydlig förändring i deras utsikter för euron, med utbudet av prognoser som visade högre höjder och högre bottnar från förra månaden.
“I jämförelse med för en månad eller två sedan har utsikterna i Europa förbättrats avsevärt” sade Lee Hardman, valutastrateg vid MUFG. ”Jag tror att det gör att euron ser relativt mer attraktiv och billig ut mot dollarn. Vi argumenterar inte starkt för att euron ska stiga högre, vi säger bara, efter den svaghet vi har sett de senaste åren finns det potentialen för att den svagheten börjar vända. “


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.