fbpx

Greger från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 40 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Även om Bitcoin brukar vara den kryptovaluta som det talas om mest, så ska man inte glömma bort Ethereum som tycks ha mer uppgångspotential. Efter en 17% uppgång igår så handlas ETH idag för omkring 597 USD, upp från $129 (+449%) från den 1:e januari i år, men är ändå ner 54% från ATH (All Time High). Bitcoin är samtidigt på väg mot nya rekordnivåer idag, med ett helt nytt årshögsta på över 19 000 USD.

Investmentbolaget Pantera Capital säger att PayPal's senaste språng in på den amerikanska kryptomarknaden hjälper till att driva det nuvarande bitcoin-rallyt. Men är detta verkligen den enda anledningen och kan Bitcoin mäta sig med ETH?

En av anledningarna till att vi tror mer på Ethereum som investering, är att denna kryptovaluta har den mest aktivt använda blockchain i världen. En annan är att med en nedgång från $1299, så är den fortfarande relativt prisvärd jämfört med Bitcoin som har mindre sofistikerad teknik bakom och som redan ligger på ATH.

Varför sticker kryptovalutorna?

Enligt vissa investmentbolag så är det framför allt på grund av Paypals inträde på marknaden, där du numera kan växla valfri valuta mot Bitcoin eller Ethereum – från endast 1 USD. Även om handelsstorleken från Paypal användare sällan är vidare stora, så är volymen enorm. Här diskuteras olika orsaker till crypto-rallyt och kolla på lite olika stöd och motstånd från ett teknisk perspektiv. Häng med och lär dig vad som händer.

ETH: Trading från mobil

ETH når 597 USD: Upp 449% i år

Volymerna för Ethereum (ETH) fortsätter att öka och även priset. Så sent som den 1 januari 2020 så handlades Ethereum på $129.8, medan kursen idag varit uppe och nosat på 600 USD. Börsvärdet på alla Ethereum ligger på $67.5 miljarder och den dagliga volymen på omkring $24 miljarder.

Många frågar oss: Är Ethereum är en bra investering? Som en oberoende sajt, utan licens att ge finansiell rådgivning, så kan vi dessvärre inte svara på frågan direkt. Istället måste vi rekommendera att du talar med en finansiell rådgivare. Det kan dock konstatera att Ethereum bygger på öppen källkod och att det är den nästa största kryptovalutan. Eftersom Ethereum ligger långt under dess högsta värde någonsin ($1299 från januari 2018), så finns det troligen god möjlighet att det finns en god uppsida över tid. Som de mest skalbara och använda blockchain-tekniken i världen, så finns det givetvis gott om potential för Ethereum, inte minst för att skapa ytterligare kryptovalutor som körs ovanpå sin blockchain.

Medan Bitcoins primära syfte är att vara som pengar, så kan Ethereum även köras som applikationer. För trading med Ethereum, så kan du använda Stormgain's webbplats för maximal hävstång, Capital.com för ett rejält utbud, Skilling för säker trading eller Coinbase som en annan pålitlig aktör. För att växla in fiat pengar till Ethereum, så kan du använda exchanges såsom Crypto.com eller Kritpomat.


Betyg: 9.22/10
Minsta insättning: 350 kr
Beskrivning: Handla BTC eller ETH hos Kriptomat. Prova själv nu!

Riskvarning: Var försiktig när du handlar med kryptovalutor, då volatiliteten är hög.


BTC når 19 300: Upp 166% i år

Bticoin (BTC) är den överlägset mest kända kryptovalutan. Det höga värdet gör att det är väldigt få som köper “hela bitcoins”, utan istället talar vi ofta om 0,1 BTC eller 0,01 BTC. Idag så handlas Bitcoin för den näst högsta kursen någonsin, drygt $19300 i skrivande stund. Frågan är ifall uppsidan är ganska begränsad nu? Kanske kommer de stora blankarna in snart och vill se en rejäl nedgång? Volatiliteten är som bekant hög för cryptovalutor och även om de kan sticks rejält en dag, så kan de går ner ordentligt en annan dag. Den yngre generationen, under 30 års ålder, börjar dock i allt högre grad handla med diverse kryptovalutor för att inte missa den rejäla uppgången.

För trading med BTC, så rekommenderas Stormgain (recension) ifall du gillar hög hävstång (200x). Prova själv crypto trading med Stormgain här! Ifall du hellre kör lite försiktigt med 10x hävstång så är skandinaviska Skilling (recension) ett bra alternativ. Slutligen, ifall du vill ha en flexibel hävstång så är eToro att föredra – då du själv kan välja hävstång vid varje affär.

För att växla in vanliga fiat pengar till Bitcoin, så kan du använda exchanges såsom Crypto.com, CEX eller Kriptomat.

Pantera Capital logo

Potentiella motiv som driver kryptorallyt

Det finns fler tänkbara orsaker samt anledningar till årets kryptorally än bara uttalande från investmentbanker som investerar i crypto, såsom teknisk analys, osäkerhet kring valresultatet och rädslan att missa cryptorallyt. Här kommer några faktorer som vi på Valutahandel anser vara de viktigaste..

Paypal driver uppgången, säger Pantera Capital
Paypal har idag drygt 350 000 000 aktiva användare och har funnits sedan 1998. Den är en av de främsta e-plånböckerna med störst räckvidd och internationell bredd. Du kan läsa vår recension om bolaget och se 16 trading sajter med Paypal samt läsa om för- och nackdelarna.

Pantera Capital säger att: “PayPal köper redan drygt 70% av alla nypräglade bitcoins”. För några månader sedan så stod Paypal för 0%, så det är en stor uppgång. Men hur länge det varar kan man ju inte svara på. Kanske nyhetens behag om att Paypal tillåter Bitcoin som BBC skrev om, snart är slut? Eller kanske användarna går in i andra kryptovalutor, baserat på teknisk analys eller andra faktorer.

Tradingview Ethereum
Tekniska köpsignaler
Rent tekniskt så har Bitcoin kommer in i en rejäl uppgång sedan mitten av oktober, 2020. Hur länge den kommer hålla är dock en annan femma.
Sedan i mars så har ETH/USD varit uppe i en positiv trendkanal och tekniska analytiker menar att det fortfarande är en köpsignal, vilket syns i köpsignalerna och stigande börsvärde från TradingView för ETH/USD.

Osäkerhet kring amerikanska valet?
Utgången av det amerikanskt valet borde varit klart för länge sedan, men det är först idag som Trump halvt erkänner efter förluster i Michigan och Pennsylvania. Den amerikanska myndigheten GSA lämnar officiellt ett brev till Biden, som beskriver varför det dröjt och hur processen kommer gå framöver. Men troligen så kommer många lugna ner sig med Bidén som president, allt blir mer säkert och förutsägbart, jämfört med när Trump varit president. Kanske en mer rationell president minskar trycket på cryptovalutorna och får folk att välja cykliska aktier istället, samt tillväxtmarknadsvalutor?

Betyg: 9.2/10
Minsta insättning: 10 kr
Beskrivning: Snygg och anvåndarvånligt webbplats for crypto trading. Prova Crypto.com idag!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Rädsla att missa rallyt?
Med så stora uppgångar som man sett i år så är det tveklöst många som är rädda att missa crypto-rallyt. Så fort vissa yngre individer får in lite pengar på kontot, så går det till cryptovalutor, som snabbt ökar i värde. Det är även väldigt enkelt att komma in ifall man redan använder Paypal.

Vi på Valutahandel.se tror också att det Paypals låga växlingsgräns, som tillåter kunder att börja växla med så lite som 1 USD till valfri cryptovaluta, har en stor inverkan på det breda intresset, säger Markus Jalmerot, medgrundare av Valutahandel.se.

Låga insättningar för att börja med crypto-trading

Men faktum är att både Crypto.com (€1) och Binance (€1), ligger på liknande nivåer av de seriösa aktörerna. För Stormgain så har man satt ribban lite högre, med 500 kr som minsta insättning för att köpa Bitcoin. CEX ligger samtidigt på 200 kr, Kriptomat ligger på 350 kr och vår svenska favorit, Skilling, ligger på 1000 kr som lägsta insättning.

För- och nackdelar med Paypal för kryptovalutor

För närvarande så är det endast kunder i USA som kan köpa via Paypal, vilket är den första stora nackdelen för alla i Sverige. Välj istället några av alternativen omnämnda ovan (som Stormgain eller Skilling) för att börja trading med crypto från Sverige. Alternativt, välj en crypto exchange om du bara vill köpa och behålla ett tag.

En annan nackdel är att Paypal alltid har rejäla avgifter vid växling. För cryptovalutor så kommer både 0.5% spread och en transaktionsavgift på 2% (för mellan 100.01-200 USD) att läggas på. För lägre belopp på 25-100 USD så ligger transaktionsavgiften på 2.3%. Den första stora fördelen med Paypal är givetvis att så många använder plattformen, så det blir automatiskt stora volymer. Den andra fördelen är att det går otroligt snabbt och smidigt att göra överföringar med Paypal, även om många av kryptomäklarna också ligger på liknande transaktionstider.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Crypto trading kan vara enkelt. Allt på svenska. Starta med Skilling idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.