fbpx

Jonas från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren IC Markets för 40 minuter sedan.

» Prova IC Markets du med.
74.32% av alla traders förlorar pengar hos denna IC Markets EU (LTD) med CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Har du varit negativ till att Etoro inte är börsnoterat, i motsats till deras konkurrenter IG och Plus500? Den tiden är snart förbi, då eToro tillkännagivit en fusion värd 88 miljarder kronor med en SPAC, som drivs av en framstående amerikansk kvinna. eToro gruppen förväntas listas på Nasdaq inom kort.

Uppköparens fullständiga namn är FinTech Acquisition Corp, ofta förkortat FinTech V. Bolaget listas på Nasdaq med tickersymbolen FTAC, vilket står för Ftac Hera Acquisition Corp.

Det har varit ett händelserikt år för snabbväxande eToro, som tog in hela 1.2 miljon nya kunder i januari, 2021 och totalt har fler än 20 miljoner använder över hela världen. Bara under 2020 så togs 5 miljoner nya kunder in hos eToro, som räknas som en av världens största valutamäklare och online trading firmor. Förra året så genererades 605 miljarder dollar i bruttointäkter, vilket är en tillväxt på 147% för eToro sedan föregående år.

En faktor som gör eToro ovanligt och extra spännande är att de erbjuder vanlig trading i aktier, med eller utan hävstång. Den maximala hävstångsnivån varierar med vilken typ av tillgång du vill handla. För aktier så kan du normalt välja att köra utan hävstång (dvs 1x hävstång), eller med 2x hävstång, 5x hävstång eller 10x hävstång. Men ifall det är lite mindre aktier så brukar dessa siffror bli något lägre. Du kan läsa mer om möjligheter och risker med hävstång innan du bestämmer dig för hur du vill handla. Nedan beskriver vi på Valutahandel lite mer ingående om hur fusionen mellan eToro och FTAC hände och vad som kommer hända härnäst.

Betsy Cohen hjälper eToro komma till börsen

Bank magnaten Betsy Cohen, som är ordförande för FinTech V (Ftac Hera Acquisition Corp), tycks ha stora planer för sina portföljbolag. Hon sägs ha revolutionerat kommersiella banker med The Bancorp, enligt Forbes, och är på väg att digitalisera trading globalt.
Payoneer logo

Efter en fusion med betalningsfokusade fintech bolaget Payoneer, så kommer direkt en nytt bolag in i den heta SPAC'en. Ja, vi talar om eToro, det otroligt snabbväxande online trading bolaget som kanske kan få hjälp av Payoneer att hantera betalningar i USA och andra regioner världen över. I Skandinavien så ser man relativt lite utav Payoneer, vilken är en väldigt ovanlig betalmetod för valutamäklare i Sverige.

Hela målet med fusionen mellan eToro och FTAC är dock att komma till börsen. Kanske värderingen för eToro når en helt ny nivå då, eller så kanske värdet går ner för bolaget. Det är alltid svårt att förutspå på förhand, även om de flesta bolag som kommer till börsen brukar gå upp i början. Med allt fler amerikaner som börjar handla aktier genom eToro, så förutspår Valutahandel att eToro kommer fortsätta växa i rask takt under 2021.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Enkelt, roligt och spännande. Gjort för både nybörjare och proffs. Testa eToro nu!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Flera tunga investerare köper in sig i eToro

Den nyligen initierade fusionen inkluderar åtaganden för en 5.5 Mdkr (miljarder kronor), genom gemensamt aktieköp från ledande investerare. Några av bolagen som får privata aktier innan börsnoteringen inkluderar Softbank Vision Fund 2, Fidelity Management & Research Company LLC, ION Investment Group, Wellington Management och Third Point LLC. Det är med andra ord många som tror på eToro's välkända copytrading plattform som ska nå ut till allt fler under 2021. Till Bloomberg så beskriver Betsy Cohen eToro som en social tradinglattform, för mindre erfarna investerare. Allt är gjort på ett väldigt enkelt sätt och med en knapptryckning så kan man ändra hävstång eller kopiera en av marknadens mest framgångsrika traders.

“Betsy Cohen säger att eToro ökar intäkterna i en oöverträffad takt.”

Det smidiga med eToro är att du kan lägga till aktier, i samma sekund som plattformens bästa investerare gör det. Med tanke på att det finns 20 miljoner användare, så kan du nog räkna ut att det finns värdigt många som går rejält plus varje månad. Du väljer själv risknivå och från vilken typ av investerare du “automatiskt” vill köpa samma aktier. Givetvis kan du även vänta och avvakta, för att se om en aktie är passande, innan du köper. För några månader sedan så skrev Valutahandel om 5 blomstrande traders med eToro's copytrading.

Möjlighet att köpa aktieandelar från eToro

En sak som mindre investerare speciellt gillar, i tillägg till copytradingen, är möjligheten att köpa delar av en aktie. Vissa aktier såsom Tesla, Amazon och likande har ju ett väldigt högt aktiepris. Så genom att kunna köpa andelar för 100 kr i en aktie, så kan man få bättre riskspridning med eToro. Alla små aktieköp kan göras utan extra kostnader hos eToro. Prova själv köpa en aktieandel har eToro idag!

Första reglerade firman inom krypto-trading

Etoro räknas som den första reglerade plattformen att erbjuda kryptotillgångar som Bitcoin och Ethereum. Genom deras tidiga öppnande av trading med kryptovalutor, så har bjuder eToro numera på brett utbud med de bästa kryptovalutorna. Många nybörjare föredrar eToro för att de är så enkelt och snabbt att komma igång, samt flexibelt med hävstången. Ingen annan firma har lika flexibla villkor.

En global vision för Etoro sedan start

Bolaget grundades med visionen att öppna upp den globala trading marknaden för alla. Oavsett var du befinner dig i världen och hur litet eller stort du vill handla, så ska du kunna göra det genom eToro. Handla och investera på ett enkelt och öppet sätt, med aktier, råvaror, valutor, index och krypto.

Etoros tillväxt attraherar Betsy Cohen

Betsy Cohen menar att det finns goda skäl till varför eToro tas till börsen. “Som en pionjär inom utvecklingen av SPAC, så söker vi företag med betydande tillväxt, effektiva kontroller och utmärkta ledningsgrupper. eToro uppfyller alla dessa tre kriterier. Under de senaste åren så har eToro förstärkt sin position som den ledande online-trading plattformen utanför USA. De har samtidigt skissat upp sina planer för den amerikanska marknaden och diversifierat sina inkomstströmmar. Bolaget är nu på i en tillväxtfas och vi tror att eToro är exceptionellt positionerat för att dra nytta av denna möjlighet”.

Yoni Assi, VD för Etoro kommenterar fusionen så här: “Idag så är eToro världens ledande sociala investeringsnätverk. Våra användare kommer till Etoro för att investera, men också för att kommunicera med varandra, följa och automatiskt kopiera framgångsrika investerare från hela världen. Vi har skapat en ny kategori för förmögenhetsförvaltning – sociala investeringar – och vi dominerar den marknaden vilket visas genom vår snabba expansion.

Höjdpunkter från bolaget

+Världens ledande sociala investeringsnätverk med över 20 miljoner registrerade användare från över 100 länder. (Notera: Vi på Valutahandel gissar att maximalt 5 miljoner utav dessa är aktiva traders, som handlat den senaste månaden).
+En global plattform med flera tillgångstyper, som är reglerad i Storbritannien, Europa, Australien, USA och Gibraltar.
+Möjlighet att handla aktier, ETFer, råvaror, valutor, kryptovalutor och smarta portföljer.
+Under 2019 så lanserades krypto och social trading i USA, med godkännande från FINRA för att broker-dealer licens. Det finns långt gångna planer för att släppa aktiehandel för amerikaner under den andra halvan av 2021.
+En starkt växande marknad, med fler privata investerare som är intresserade av att investera.
+Patenterade och skalbar teknologi, som tillåter användare att kommunicera med varandra och kopiera investment strategier från framgångsrika traders på plattformen.
+Nuvarande aktieägare i eToro kommer fortsätta vara de största ägarna, med totalt 91% ägande.
+Goldman Sachs & Co har agerat finansiell rådgivare till eToro och Citi har haft samma roll för FinTech V i samband med rörelseförvärvet.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera framgångsrika traders med en knapptryckning. Upplev eToro idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.