fbpx

Greg från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 37 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

eToro blickar framåt och satsar med det på en ny främsta inriktning. Från att ha varit ledande inom valutahandel, läggs nu de största växlarna på kryptovalutor för att matcha det växande intresset på marknaden. En dag som idag, när Bitcoin går ner 7.7% och Ethereum 9.5%, gör det kanske ännu lite mer fördelaktigt att initiera trading med krypto istället för traditionell valutahandel?

Brittiska onlinemäklaren eToro är en pionjär inom copytrading samt en av den globala tradingmarknadens ledande aktörer. Plattformen lockar såväl europeiska som icke europeiska kunder med ett generöst utbud av tillgångar – vilket inkluderar allt från CFD'er för valutor och aktier till index, råvaror, krypto och ETF'er – samt hög säkerhet och förmånliga, transparenta villkor.

Länge har trading med konventionella valutor varit eToros största dragplåster och det flest aktiva kunder ägnat sig åt. Sajten erbjuder gott om valutapar, låg spread samt inte minst – utmärkta möjligheter att inspireras av och kopiera andra traders för att tillgodogöra sig nya kunskaper och vässa sitt eget game.

Inför 2022 har dock förutsättningarna förändrats, och med det även vad eToros kunder lägger sitt största fokus på. I takt med att förändringens vindar blåser på marknaden, anpassar sig eToro – precis som en smart och konkurrensinriktad mäklare bör göra – och låter förändring hitta in även hos dem. Marknadens intresse för kryptovalutor har visat på en spikrak kurva uppåt under 2021. Fler och fler känner mindre osäkerhet och skepsis och är istället nyfikna på vad decentraliserade valutor, vilka ju står utanför all typ av politisk kontroll, har att erbjuda och på vilket sätt de kan vara en till gagn. När senaste delårsrapporten för Q1-Q2 2021 kom ut stod det tydligt att handel med kryptocoins ökar rejält hos eToro, medan vanlig valutahandel minskar.

Handel med krypto är upp 700%

Trading med kryptovalutor ökade under första halvan av 2021 med hela 700%. Här behövs knappast säga något mer – siffrorna talar sitt tydliga språk. Att fler och fler hittar in på kryptomarknaden och att utvecklingen har gått snabbt uppåt är vid det här laget ingen nyhet. Valutahandel har vid ett flertal tillfällen nyligen rapporterat om högre omsättning på marknaden samt att fler spekulanter och investerare hittar in. Långvarig turbulens i världsekonomin med pandemins fortsatta tvångströja, minskat förtroende för världsledare generellt samt bättre säkerhet, större utbud och en rejäl uppgång för krypto under fjolåret kan alla antas vara bidragande orsaker till utvecklingen.

Vad handlar folk mest hos eToro?

Första delårsrapporten för 2021 visar ett klart skifte från Q2 2020 till Q2 2021.

Vid slutet av andra kvartalet år 2020 såg fördelningen av handel med olika tillgångar ut så här:

– Råvaror: 45%
– Aktier: 41%
– Valutor: 7%
– Krypto: 7%

Motsvarande tid året därpå, alltså i fjol, såg läget istället ut så här:

– Kryptovalutor: 73%
– Aktier: 18%
– Råvaror: 7%
– Valutor: 2%

Den procentuella andelen visar hur mycket av eToros totala kommission som genererats från handel med respektive tillgångskategori. Häpnandsväckande är såväl det faktum att krypto stigit från ynka 7% till 73% på bara ett år, likväl som att råvaror rasat från 45% till endast 7%. Vanlig valutahandel utgör numera också en närmast försvinnande liten del av den totala tradingomsättningen på eToro. Endast 2% av mäklarens intäkter kommer från handel med forex.

Hur siffrorna landar för andra halvan av 2021 återstår ännu att se och vi väntar med spänning på att helårsrapporten med uppdaterade KPI'er ska komma ut från eToro. Då hajpen för krypto knappast minskade under andra halvan av 2021, känns det emellertid relativt säkert att anta att utvecklingen fortsatte åt samma håll även fram till årsskiftet.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Investera i nutidens och framtidens hetaste satsning hos en europeisk toppmäklare! Registrera dig för ett demokonto hos etoro idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


eToro ökar sitt fokus på kryptovalutor

Den uppmärksamme kunden har förmodligen märkt att eToro skiftat sitt fokus till att handla mer om kryptovalutor, snarare än konventionell valutahandel. Virtuella coins har gått från att vara en tillgångskategori av flera – kanske särskilt riktad till lite mer riskvilliga och techintresserade handlare – till den som marknadsförs allra mest.
I linje med detta utökades också utbudet med ett tiotal nya valutor i fjol, däribland populära Dogecoin och Shiba.

Det totala utbudet av krypto inkluderar i dagsläget 29 stycken olika coins, och ännu fler sägs vara på ingång. Ytterligare en trevlig nyhet är möjligheten att staka ETH 2.0, vilken i skrivande stund lanseras successivt i olika länder.

Enda aktören med Metaverse-portfölj

eToro bevisar gång på gång att man är en innovativ mäklare med ena foten långt in i framtiden. Ett av de tydligaste exemplen på detta är lanseringen av marknadens första och enda investeringsportfölj helt inriktad på Metaverse – det virtuella 3D-universum som skapas av Meta med flera och som i framtiden spås revolutionera hela vårt sätt att använda Internet.

Vill du ha det absolut hetaste för 2022, är det utan tvekan instrument relaterade till Metaverse du ska satsa på. eToros populära Metaverse-portfölj innehåller ett 40-tal olika Metaverse-relaterade aktier samt flera kryptovalutor kopplade till Metaverse. Den unika portföljen ger dig bred exponering mot alla de största aktörerna inom Metaverse och därtill en god riskspridning. Inkluderade instrument är bland andra Facebook och Apple samt kryptocoins som Sandbox och Decentraland.

Läs mer om eToros portfölj för Metaverse i artikeln MetaverseLife: eToro’s Metaverse portfölj du INTE kan missa!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla MetaverseLife eller enskilda aktier, valutor, index och kryptotillgångar med flexibel hävstång och snäv spread. Upptäck eToro du med!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Europas största på marknadsföring inom trading?

Utöver statistik om kryptovalutor finns också annan intressant läsning att ta del av i eToros senaste delårsrapport. copy trading revolutionSom exempel kan nämnas att hela 145 811 000 USD satsades på marknadsföring bara under det andra kvartalet 2021. Det motsvarar 1,25 miljarder svenska kronor – och det på bara tre månader. En sådan stor investering gör man inte om man inte är riktigt seriös och har storslagna planer för framtiden. Vidare visar det också att eToro är ett extremt kapitalstarkt bolag.

Summa summarum är eToro en enkel och användarvänlig plattform att komma igång med, såväl om du vill testa eToros mest unika flaggskeppsprodukt copytrading, eller om du bara vill handla krypto eller valuta på vanligt sätt. Mäklaren är reglerad inom EU – vilket innebär ett bättre konsumentskydd för dig som kund – och har en av marknadens mest flexibla hävstänger. Här kan du välja att handla krypto såväl med som utan hävstång, vilket vi vet är en tjänst som efterfrågas av många.

Mer information om eToro hittar du i vår recension av sajten. Redo att testa redan nu? Öppna ett demokonto hos eToro på bara en minut!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.