fbpx

Fredrik från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 20 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Nylanserade kryptoplattformen FTX Europe flyttar fram gränserna på kryptomarknaden när man som första exchange någonsin tilldelas licens att driva en exchange och tradingplattform för kryptovalutor i Dubai. Beslutet kommer bara en vecka efter att emiratet instiftat en helt ny myndighet för tillsyn och reglering av just kryptotillgångar.

Dubai har de senaste decennierna gått från att vara några byggnader i en sandlåda till en internationell hub för handel, finans, arkitektur, teknik och inte minst turism. Den innovativ framåtandan till trots, har utvecklingen på kryptofronten emellertid gått desto långsammare. Med en sprillans nyinrättad myndighet avsedd att överse, reglera och bevaka utvecklingen för handel med och hantering av krypto på vad man själv kallar “den bästa marknaden i världen”, är nya tider däremot att vänta från och med nu.

Virtual Asset Regulatory Authority utfärdar licenser för kryptoverksamheter

Dubais nya myndighet går under namnet Virtual Asset Regulatory Authority – förkortat VARA – och kommer enligt uppgift att verka som en självständig myndighet med uppgift att, som redan nämnts, bevaka, reglera och överse hantering av virtuella valutor på emiratets marknad, rapporterar Media Office i Förenade Arabemiraten.

Liksom statliga tillsynsmyndigheter i andra länder, som FCA i Storbritannien och CySEC på Cypern, kommer VARA också att utfärda licenser för tillåtelse att bedriva kryptorelaterad verksamhet i Dubai. Förutom tillsynsmyndigheten godkände emiratet nyligen även Dubais första lag för reglering av virtuella tillgångar. Detta är något som seriöst kan driva på kryptomarknaden framöver. Eller vad tror du? Prova själv FTX och njut av låga avgifter och ett stort utbud.

Först ut att bli licensierade av Dubais Virtual Asset Regulatory Authority var FTX Europe – en framgångsrik kryptoplattform för vilken Sam Bankman-Fried är högsta hönset. Bankman-Fried är en av världens just nu främsta entreprenörer inom krypto tillik en av de yngsta kryptomiljardärerna på marknaden. I samband att nyheten om att FTX Europe blir första kryptoplattformen någonsin att regleras i Dubai uttalade sig Bankman-Fried om framgången; “Att FTX tilldelas detta godkännande är en fortsättning på vår mission att gå i bräschen för licensiering och reglering världen över”.

Vad innebär licensieringen för FTX Europe?

Licensieringen från VARA betyder att FTX Europe som första tradingplattform och exchange med inriktning på krypto kan bedriva verksamhet i Dubai. Licensieringen är förutom något som möjliggör en viktig expandering till en mycket betydelsefull och stor finansiell marknad, också en kvalitetsstämpel för FTX Europe som bolag samt själva handelsplattformen i sig. Vidare innebär licensieringen från VARA också att FTX Europe kan gå vidare med tillståndsprövningar för derivatinstrument för kryptovalutor riktade till institutionella traders och investerare.

Binance godkända i Bahrain – potentiellt på gång även i Dubai

Kryptomarknaden tycks sjuda rejält i regionen kring mellanösterns gulfstater. Förutom FTX Europes godkännande i Dubai, blev en av bolagets främsta konkurrenter nyligen licensierade i grannlandet. Tidigare i veckan kom nyheten om att Binance numera är godkända att bedriva kryptoverksamhet i Bahrain, och enligt uppgifter förs också diskussioner om att likt FTX Europe även ansöka om licensiering i Dubai. Redan i december i fjol ingick Binance ett avtal med Dubai World Trade Center Authority om att jobba för en etablering av Dubai som världens främsta businesshub för handel med virtuella valutor.

Går ansökan om licensiering igenom, för vilket det ser ut att finnas goda chanser, kommer två av världens främsta och största handels- och exchangeplattformar för kryptovalutor att vara reglerade och godkända i Dubai. Måhända kommer emiratet att bli ett lika viktigt internationellt center för kryptovalutor i framtiden, som det sedan flera år tillbaka är för den traditonella finansmarknaden?

Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: $50
Beskrivning: Störst på derivatinstrument för krypto. Prova FTX idag!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar vi trading på denna kryptoplattform.


Kom igång med derivathandel hos FTX

FTX specialiserar sig på kryptohandel med derivatinstrument och hävstång. Plattformen är en modern exchange- och tradingsajt som fått stor uppmärksamhet och lockat många kunder sedan den gick live så sent som 2019. Idag är FTX, till vilken filialen FTX Europe alltså hör, en av de ledande aktörerna i branschen och en plattform synonym med innovation, användarvänlighet, hög säkerhet och låga avgifter.

Särskilt imponerade är utbudet av derivatinstrument. Vad vi känner till finns i dagsläget ingen annan kryptoplattform med ett lika brett utbud av olika derivat särskilt avsedda för krypto. Förutom klassiska CFD:er kan du hos FTX bland annat handla krypto med både terminer och optioner. Drygt 100 kryptovalutapar finns att välja bland och maximal hävstång ligger på 1×101. En nivå som möjliggör högre avkastning, men viktigt att påminna om är att högre hävstång också betyder högre risk. Hävstångsprodukter ska alltid handlas med försiktighet, inte minst kryptorelaterade sådana givet marknadens volatilitet och brist på säkerhet.

I vår recension av FTX kan du ta del av detaljer om plattformen samt se vårt omdöme av de tjänster som står till buds. Vill du komma igång redan nu kan du testa FTX med ett gratis demokonto helt utan risk.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.