fbpx

Greger från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 38 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
FTX's utbud: Här finns allt du kan önska
Klicka för större bilder

Exchangeplattformen FTX grundades 2019 av tech- och tradingentreprören - och fd. kryptomiljardären - Sam Bankman-Fried. En knappt 30-årig kille som sysslat med trading några år. Han tycktes ha en näsa för allt som rör kryptovalutor, modern teknik och kvalitativ finansiell handel. Men sedan visade det sig att han använt kunder pengar för att göra egna investeringar. Bolaget är dock reglerat från Bahamas, som knappt kontrollerar någonting - de har en väldigt slapp lagstiftning. Med FTX syftade Bankman-Fried och hans team till att erbjuda en kryptoplattform som är intuitiv för växling och trading med framförallt krypto, men även andra instrument - däribland kryptoterminer och heta aktier som kan köpas med krypto. FTX' specialitet är derivatinstrument och hävstångshandel, men de hade även spot trading på programmet innan de gick i konkurs i November, 2022. Valutahandel har granskat plattformen och även praktiskt testat och synat de tjänster som erbjuds för att kunna sammanställa en ärlig recension och ett helhetsbetyg för FTX. Som alltid är det viktigt att även göra egen research och få en egen uppfattning av sajten - men förhoppningsvis blir denna recension en hjälp på traven.

FTX

FTX logo

Totalt betyg

1/10

Betyg-detaljer

1
1
1
1
0
2
1
1
1

Tips! Kolla in denna mäklaren istället

Vi vill göra dig uppmärksam att FTX har fått ett relativt lågt betyg. Det finns därför andra mäklare som vi tror kan passa dig bättre än denna. Missa inte att kolla in detta mer fördelaktiga alternativ istället:
›› Skilling har fått betyget 9.56 av 10 och klassad som en av de bästa plattformarna för svenskar.

Skilling är ett seriöst bolag grundat av erfarna skandinaver. De stödjer svenska BankID för registrering, är licensierade i EU & erbjuder 3 olika handelsplattformar. De är helt enkelt vår personliga favorit.Frågor? Livechat här! Du kan registrera dig direkt hos dem här.

Har du några frågor så tveka inte att kontakta oss direkt via vår Livechat här eller skicka ett mail här.
Hos Skilling: 82% av retail kunder förlorar pengar.

 • Min. insättning

  $50

 • Plattformar

  1

 • Grundat

  2019

 • Licenser

  0

 • Land

  Hong Kong

 • Råvaror/Krypto

  Nej, Ja

 • Aktiehandel

  Ja

 • Svenskt språk

  Nej

 • Support

  Ja

 • Valuta insättning

  USD EUR BTC ETH

 
FTX har på knappt två år seglat upp till att bli en av de ledande plattformarna för trading med kryptoderivat och växling av krypto. Sajten backas av flera tunga samarbetspartners som Binance, Alameda Research (vilket också grundats av Bankman-Fried), Proof of Capital samt BitFinex och erbjuder ett antal nyckeltjänster som gör att den utmärker sig bland konkurrenterna. Bland annat finns såväl terminer, optioner, volatilitetsinstrument, spot trading samt tokens med hävstång att handla. Traders kan även nyttja hävstång på upp till x101 och vidare erbjuds också rabatterade avgifter på sajtens egna token FTT samt världens första kryptoindex-terminer.

Första intrycket av FTX är riktigt bra. Hemsidan känns proffsigt uppbyggd med ett intuitivt användargränssnitt som gör det smidigt att såväl navigera som att komma igång och nyttja de tjänster som finns. Mycket bra överblick över tillgängliga marknader, instrument och villkor. FTX är enligt bolaget själva designad och skapad för att tilltala såväl professionella traders och tradingfirmor som de på medelnivå och även absoluta nybörjare. Här finns bastjänster som passar de utan erfarenhet av krypto, liksom en mängd mer avancerade features för de med riktigt höga krav.


Öppna ett konto hos FTX, du med!
 
KYC-fri registrering med endast mail är möjligt för konto på basnivå, vilket ger dig möjlighet att trada kryptopar (ej derivatinstrumenten) samt maximala uttag om $2000 per dag.

Önskar du handla övriga instrument och få tillgång till obegränsade uttag till kryptoplånbok alternativt i fiatvaluta till bankkonto måste du genomgå en sedvanlig KYC-process. Efter slutförd verifiering av konto har du givetvis även tillgång till den OTC-trading som erbjuds kunder med baskonto.
 
Trading med hävstång är FTX främsta inriktning och det de specialiserar sig på. Plattformen erbjuder flertalet derivatinstrument att handla - däribland terminer och optioner för krypto.

Maximal hävstång är 1x101 för trading med något av de 100+ kryptopar som står till buds. Vidare erbjuds också belåning om 1x3 för vissa leveraged tokens att både gå kort och lång i.

Den höga hävstångsnivån avslöjar förstås att FTX inte är reglerad inom EU, i likhet med majoriteten av alla liknande plattformar. Hög hävstång ger större exponering och innebär chans till större vinst, men också risk för större förluster. Var riskmedveten och använd höga hävstänger med försiktighet.
 
FTX tar inte ut någon avgift för registrering och öppning av konto. Att bli kund är helt gratis, precis som hos de flesta andra onlinemäklare och kryptoexchanges.

Vad gäller tradingrelaterade avgifter ligger FTX lägre än många andra på marknaden. Tack vare djupa orderböcker och likviditet tradar och växlar du med tajt spread och riktigt låga avgifter. Lägsta möjliga makers och takers fee ligger på 0,00% respektive 0,040%. På FTX hemsida finns mycket bra och tydlig information om exakta avgifter under fliken Docs.
Vidare erbjuds också extra förmånliga VIP-avgifter samt rabatter när du handlar med sajtens egna token FTT.
 
Insättningar kan göras i med ett flertal olika metoder - Paypal, banköverföring, konto-/kreditkort samt olika kryptoplånböcker.

 
+ Ledande plattform för trading med krypto och derivatinstrument
+ Riktigt låga spreads och tradingavgifter
+ Intuitivt, användarvänligt gränssnitt
+ Smidig mobilapp med stort antal funktioner
+ Respektabla och välkända samarbetspartners som styrker legitimiteten
+ Spännande derivatinstrument för krypto - bland annat optioner och terminer
+ Världens första kryptoindex-terminer
+ Trading med generös hävstång - upp till x101
+ Basnivå med KYC-fri registrering möjlig
+ Mycket bra utbud av kryptopar - drygt 100 st
+ Flera olika ordertyper tillgängliga
+ Del av intäkterna skänks till välgörenhet genom olika projekt

 
- De är inte bra på att följa licenser i EU och är baserade på Bahamas som har rätt slapp reglering.
- Vare sig webbplattformen eller appen finns på svenska.
- FTX plattform är ej tillgänglig om du bor i USA.


 
FTX plattform är designad och utvecklad för att passa såväl totala nybörjare som riktigt erfarna traders med höga krav. Användargränssnittet i tradingplattformen är liksom det på hemsidan mycket intuitivt och enkelt att använda. Default-läget ger en tydlig överblick med charts i mitten samt flera olika sidomenyer i vilka du kan se historik, saldo, hävstång och annan data. Layouten kan ändras och diagrammen skräddarsys för att passa dig. FTX tradigplattform är integrerad med populära TradingView - vilken är en av världens främsta mjukvaror för online trading.

FTX finns både på webben och som app för iOS och Android.


 
FTX erbjuder stöd för autotrading.
 
FTX erbjuder institutionella konton för företag. För att öppna ett företagskonto måste en KYC-process genomföras, i vilken man uppger "Institution" och sedan slutför de steg som följer.
 
FTX erbjuder support via mail och en DM-funktion på hemsidan och i appen. Supporten finns tillgänglig dygnet runt, men svarstiden kan vara något lång. Professionellt bemötande och bra hjälp på tekniska frågor, men en chattfunktion hade varit önskvärd som en smidigare kontaktväg.

Vidare finns en mycket bra och innehållsrik FAQ-sektion, i vilken de vanligaste frågorna är samlade under olika kategorier. Enkelt att hitta och ett bra sätt att få svar snabbt.
 
Ingen licens finns noterad för FTX. Detta är inte ovanligt när det kommer till kryptomäklare utan hör snarare till vanligheten. Finns ingen varning här på sajten så har vi gjort bedömningen att de förtjänar att finnas med. Observera dock att du bör bedöma själv om du litar på mäklaren nog för att låta dem hantera dina pengar.

 
 

Erbjuder FTX demokonto?

I dagsläget finns inget demokonto tillgängligt, men förhoppningsvis är det på gång inom kort.

Kan jag köpa krypto med kreditkort?

Ja, FTX erbjuder kortköp via sin betalpartner Simplex.

Erbjuder FTX något bonus- eller affiliateprogram?

FTX har ett förmånligt affiliateprogram tillgängligt för alla registrerade användare som önskar promota FTX i olika kanaler och för det erhålla bonusar och rabatter. Bland annat får du 30% av tradingavgifterna en användare som registrerat sig med din referral code betalar. Prova själv FTX bonusprogramm här.
Bolaget bakom FTX har tidigare hetat eller kallas ibland fortfarande för FTX Services
  Inga fler nyheter om FTX tillgängliga.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.