fbpx

Greger från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 27 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den kanadensiska dollarn stärktes mot sin amerikanska motsvarighet under vecka 22, rapporterar Valutahandel. I stort sett har Loonien, den kanadensiska dollarn, utvecklats bra, speciellt med tanke på att marknaden fick ta emot dyster inhemsk BNP-information i veckan och har ett räntebeslut att vänta från Bank of Canada's nyhetssektion redan nästa vecka. Läs mer om veckans hetaste valutahandelspar under vecka 22 nedan.

Räntebeslutet kan komma att skaka om den kanadensiska dollarn kraftigt. Samtidigt så är dock siffrorna för USD också väldigt dystra, med massarbetslöshet på över 40 miljoner som visas i bilder hos The Guardian. Samtidigt så tycks det gå bättre för delar av Europa, såsom Tyskland, som upplevt avsevärt lägre arbetslöshet än USA enligt Quartz och data från Bundesbank. Under veckan som gick så försvagades CAD mot EUR, från 0.66 till 0.65 EUR per CAD.

Samtidigt handlades Loonie 2,1 procent lägre under den gångna veckan till 1,3775 mot dollarn, också kallad greenbacken. Det motsvarar 72,60 amerikanska cent per kanadensiska dollar. Valutan nådde sin starkaste intradagsnivå sedan den 12 mars, 1,3714. Veckans uppgång på 2 procent förklaras av att investerarna är mer optimistiska när det gäller Kanadas ekonomiska återhämtning. Veckans statistik visar att den ekonomiska återhämtningen slutade högre för den andra månaden i rad.

lastbilar som hämtar olja

Fallande BNP-siffror säger inte allt

Veckans statistik visar att Kanadas BNP sjönk med en årlig takt på 8,2 procent under det första kvartalet 2020. Statistiken visar en dyster, om än endast uppskattad siffra för april, ett fall på elva procent, månad för månad. Under april tvingades icke-nödvändiga företag över hela landet stänga ned sin verksamhet.

En analytiker uttalade sig och sade att hans företag tror på ett fall på 40 procent när Kanadas BNP-siffror presenteras för det andra kvartalet 2020, detta då ekonomin är förstörd av lockdowns. Han påtalade att de lättnader som skett under maj skulle kunna innebära på att ekonomin bottnade i april.

För handel med olja, en av Kanadas största exportvaror, förstärktes av den ökande efterfrågan på bränsle. Lär dig mer om hur du kan handla råvaror från hemmet från vår guide. Alternativt, kolla in guiden om guld trading ifall du föredrar handla med en råvara som svänger mindre.

Bloomberg hävdade i går att Kinas efterfrågan på olja nu är tillbaka nära ”pre-coronanivåer” vilket borde gynna oljemarknaden. Kanadensisk olja betalas emellertid sämre än till exempel WTI, West Texas Intermediate, och var bland de första att falla kraftigt. Stiger efterfrågan på olja så är Kanada, och i synnerhet delstaten Alberta, en av de största vinnarna på oljemarknaden. I Europa och Mellanöstern så handlas främst Brent olja.

Räntebeslut kan skaka om marknaden

Ett räntebesked från Bank of Canada fastställs för nästa onsdag. Detta räntebesked bevakas noggrant av valutamarknaden eftersom det sammanfaller med att Bank of Canadas nuvarande guvernör, motsvarande vår riksbankschef, Stephen Poloz, går i pension på tisdag. Hans ersättare kommer att bli Tiff Macklem. Valutamarknaden är generellt sätt positiv till att Poloz slutar, och gör bedömningen att det kan komma att bli ett förändrat tonläge från Bank of Canada. En undersökning från nyhetsbyrån Reuters visar att marknaden tror att den kanadensiska centralbanken kommer att räntorna på en rekordlåg nivå på 0,25 procent tills i slutet av nästa år. Skulle detta inte ske kan den kanadensiska dollarn komma att försvagas. Lär dig mer om valutahandel på några minuter. Kom igång nu!

Var kan man handla kanadensiska dollar?

Den kanadensiska dollarn är en relativt stor valuta som kan handlas hos i princip alla valutamäklare. En av våra favoriter är IG.com, som har en enastående webbplattform och en ännu bättre mobil tradingplattform för valuta. När det kommer till spreadsligger IG bland de bästa på marknaden för just valutahandel med CFD'er med paren CAD/USD, samt CAD/JPY, AUD/CAD och CAD/CHF. De erbjuder dock inte CAD/EUR, vilket du dock hittar hos Skilling som även har EUR/CAD och GBP/CAD samt 6 till valutapar med de kanadensiska dollarna. Läs recensionen om Skilling, eller ifall du är sugen på att komma igång direkt så registrera dig hos Skilling nu!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla CAD med Skilling. Modern, transparent och proffsig. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.