fbpx

Kristoffer från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 12 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag har Valutahandel.se nöjet att intervjua en norsk gutt (kille), som genom teknisk analys handlar på de finansiella marknaderna. Scott Lysø driver en snabbt växande videokurs i teknisk analys, TA kursen, som går att få för drygt 300 kr efter rabattkoden från oss.

Den 21-åriga tekniska analytikern som utbildar folk på ett enkelt sätt kan representera den nya generationen av traders; vad de tittar efter och hur de ser på grafer, potentiella instrument att investera i och hur man kan hantera börsen på ett smart sätt. Genom Valutahandel.se så får du en rabattkod, VALUTAHANDEL (givetvis), vilket ger dig 25% rabatt.

Inom kort så hoppas vi även att Scott ska publicera lite av sina senaste analyser här på Valutahandel.se. Det är i alla fall något vi för närvarande jobbar på.. Nedan återfinns lite mer fakta om TA kursen från Norge, med tillhörande kampanjkod och fullt av insikt..

Scott Lysø, headshot
Scott Lysø, profilbild

Vem är Scott Lysø då?

Han är född lite utanför den norska huvudstaden och började handla med aktier redan som 15 åring, efter godkännande från sina föräldrar. Förutom trading och investeringar, så är även fotboll och golf två fritidsintressen som Scott gillar.

Hur kom du själv in på teknisk analyse?

Valutahandel undrar: Kör Du nästan bara aktier, eller finns det också några valutor och råvaror?

Scott säger: Jag introducerades till teknisk analys när jag började öppna mina ögon för kryptovaluta. Det var då som intresset och användbarheten verkligen fick mig att gå “all in” för att lära mig teknisk analys på djupet. Själv tillämpar jag teknisk analys på både aktier, valutahandel och kryptovalutor.

Kan du berätta lite om TA-kursen för 399 NOK. Hur fungerar den?

Valutahandel frågar: Kan vem som helst börja, eller måste man ha viss erfarenhet sedan innan?
Scott svarar: TA kursen är en produkt av flera böcker och kurser som behandlar teknisk analys. Kursen består av 26 videor som täcker allt du behöver veta om teknisk analys för att själv kunna studera bra analyser, enligt Scott.

Vid köpet har du tillgång till alla videor och möjlighet att ställa frågor till mig. Kursen är strukturerad i kronologisk ordning utifrån svårighetsgrad, så den passar både nya och mer erfarna investerare.

Du kan initialt få en gratis introduktionskurs, en mini TA-kurs i två korta videor. Där lär vi dig lite mer om principerna bakom teknisk analys, tekniska formationer i grafer och teorierna bakom genom två videor.

Varför är det värt det att bekanta sig med teknisk analys?

Teknisk analys är ett grundläggande verktyg att ha i bagaget. Konsten att bedöma om en aktie eller valuta är billigt eller dyrt är svårt, men med en god förståelse för teknisk analys kan du göra goda antaganden om just detta.

Genom att behärska teknisk analys kan du få en förståelse för marknadspsykologin på marknaden och en översikt över hur köpare och säljare på marknaden uppfattar priset. Detta är ett verktyg som verkligen kan spara dig från dåliga köp och minimera förluster och maximera vinsten. Gör norrmännen. Handla med en norsk-svensk valutamäklare, som har BankID, 100% transparens och dygnet runt support på svenska. Öppna ett konto hos Skilling nu!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Skapa ett demokonto och utvärdera valutahandel först. Allt är gratis och på svenska. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Vilka är de vanligaste investeringsstrategier som ni beskriver?

Under kursen diskuteras risk/reward strategier för investeringar. Här tittar vi närmare på hur stor risk som kan vara lämpligt att ta, i förhållande till hur mycket uppsida det finns för en potentiell investering. Investeringsstrategierna baseras på ett analytiskt sätt att investera, där tonvikt läggs på risk och riskhantering. Tyngdpunkten för att gå in i ett valutapar eller aktie läggs på handelsformationer och en omfattande analys av tillgångarna.

Kan du beskriva de tre bästa tekniska formationerna?

Från personlig erfarenhet så är en stigande triangel, invers huvud- och skuldrabildning och fallande wedge-formation tre av favoriterna. Ett utbrott från toppen av dessa formationer, med en efterföljande omprövning av motståndsnivån och en volymökning, är ofta mycket bra köpsignaler. Under kursen tittar vi närmare på potentiella investeringar efter utbrott mot upp- och nedsidan med sådana tekniska formationer.

Har du även 5 favoriter för tekniska indikatorer?

När det gäller tekniska indikatorer för mig så handlar det om att använda de tekniska indikatorerna som de flesta har tillgång till. Detta innebär att indikatorerna är mer betydelsefulla och att fler investerare baserar sin trading på indikatorerna. Mina favoriter när det gäller en uppåtgående marknad är MACD och RSI. Samma indikatorer kan användas på en sjunkande marknad, men här är det också indikatorer som Fibonacci Retracement och Stochastic Oscillator som är användbara. På en sidledsmarknad är Bollinger Bands ofta en bra indikator baserad på marknadsvolatilitet.

Valutahandel kommenterar: Det låter som en smart strategi; att framför allt titta på de indikatorer som flest har tillgång till.

På vilket sätt beskriver ni marknadspsykologi?

Valutahandel menar: På ett sätt; borde inte allt vara inbakat i aktie- eller valutakurserna? Eller är det något speciellt som ni lär ut här?

Scott berättar: I vår video tillägnad marknadspsykologi behandlar vi flera viktiga ämnen. Vi går direkt in i ett diagram och tolkar kursens utveckling och kopplar den till marknadspsykologi. Att identifiera marknadssentiment och få en grundläggande förståelse för känslorna hos FOMO och RD & D & I är mycket viktigt för alla investerare. En förståelse av marknadspsykologi kan ge dig en stor fördel på marknaden och kan öppna möjligheter att köpa aktier / valutor som till stor del är sålda och billiga.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Aktie- och valutamarknadens största utbud. Finns på svenska. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


Vilken är din egen favorit bland investeringsstrategierna?

Min favoritinvesteringsstrategi är baserad på tidpunkten för formationer. Detta kallas formation trading, och med korrekt användning kan detta vara en mycket lönsam handelsstrategi. Det finns flera kriterier vi tittar på i denna investeringsstrategi, och vi går igenom flera av de olika formationerna och kriterierna vi letar efter under TA-kursen.

Har du något tips för hur man som nybörjare kan följa sin plan och bli mer framgångsrik?

Vi har en video i kursen som behandlar just detta ämne. Kort sagt, att hålla sig till din ursprungliga plan är det viktigaste för en nybörjare, som med mer erfarna investerare. Ställ in en stop-loss och en vinsthämtning. Håll dig till planen och vara trogen mot din egen analys. Det är alltid viktigt att komma ihåg: Det är alltid är en bra investering om du går plus, men det är inte en bra vana att vara för girig. Ett annat tips kan vara att testa dina strategier på tidigare kurshistorik i aktier eller valutapar. Detta kan ge dig en bra känsla och förståelse för hur din strategi kan fungera i nuet. Du kanske också vill öppna ett handelskonto med demokonto där du inte använder dina egna pengar utan handlar med tilldelade pengar utan värde för att öva.

Valutahandel säger: Bra tips Scott. Prova ett demokonto hos svenska Skilling, som är vår mest populära valutamäklare. Alternativt, ifall du vill göra det enkelt för dig själv så kan du köra copy-trading genom eToro, där du låter proffs sköta investeringarna och bara “hänger” på själv.

Vad är bästa sättet att hantera risk?

Har ni någon form av procent som ni lär ut, eller baseras det på en nivå av maximal potential och minimal nersida?

Med de potentiella investeringslayouterna som presenteras i kursen så tittar vi på hur man kan sätta lämpliga kursmål och stop-loss-nivåer. Detta avgör om investeringen är bra eller inte. En investering med en stor potential uppåt och en liten nersida, kommer att ha en bra risk / reward ratio på över 300%. Det här är investeringar som är bra och genom att hålla fast vid ett system med en sådan risk/avkastningsgrad, så kommer du med all sannolikhet att uppnå en bra vinst.

Valutahandel säger: Det talas om fibonacci för Tesla aktien i Er ta-kurs. Jag har ofta tyckt att det kan vara lite svårt att veta exakt var och hur man drar linjerna med Fibonacci. Vilken tidsram brukar Du använda?

Anser Du att fibonacci kan användas för alla valutapar, råvaror og aktier?

Fibonacci är ett matematiskt fenomen som har visats vara observerbart överallt på jorden och universums struktur. När det gäller att tillämpa Fibonacci Retracement finns det flera sätt att göra detta. Ju längre tidsram, desto fler signifikans har nivåerna. Personligen tillämpar jag Fibonacci Retracement på vecko-, dags- och 4-timmars tidsramar. Här använder du den lokala topp- och lokala botten på de olika tidsramarna som start- och slutposition med Fibonacci Retracement. Detta illustreras i en dedikerad video om Fibonacci Retracement i vår TA kurs, säger Scott Lysø.

Handlar du själv noen valuta? Vilka är dina favoriter bland valutaparen?

Jag har ännu inte handlat valuta så mycket, bortsett från BTC/USD (Bitcoin). Visserligen är detta min favorit-kryptovaluta, då den gett bra resultat med teknisk analys.

Valutahandel.se säger: Då hoppas vi att nästa steg är att prova lite fler valutapar, förhoppningsvis med lite löpande tekniska analyser här på Valutahandel.se. Vår erfarenhet är att teknisk analys kan fungera fantastiskt bra för valutapar, då insiderhandel och liknande inte är ett problem och volymen är mycket högre än för aktier.

Tror Du att ni kan skapa video specifikt för valutahandel med tiden?

Detta är helt korrekt, och en trend hos dagens investerare med teknisk analys förstärker denna teori. Desto fler människor som använder teknisk analys för att göra investeringar, desto större betydelse har teknisk analys. Jag har planer på att producera fler kurser, och en kurs som ägnas åt valutahandel låter väldigt intressant. Detta kommer att vara en av mina planer i framtiden och det är mycket möjligt att en sådan kurs kommer att produceras under sommaren 2021.

Valutahandel.se är förväntansfulla: Kul, det ser vi fram emot Scott!

Tror du att även svenskar kan förstå TA-kursen?

Kommer den kanske översättas till svenska med tiden?

Scott svarar: Jag tror att kursen kan vara mycket användbar även för svenskar. Du kan snabbspola framåt och bakåt och ställa in och sänka talets tempo också för den delen. Jag kommer att titta på möjligheter att översätta och lägga till text på både svenska och danska i framtiden. Detta skulle vara ett stort steg och ett bra sätt att nå ännu fler ivriga investerare.

Har du noen rabattkod till våre besökare från Sverige?

Vi har skapat en rabattkod som heter “VALUTAHANDEL”. Den är aktiv nu. Alla besökare från valutahandel.se i Sverige kan använda den, vilket ger 25% rabatt på kursen. Priset blir därmed endast 299 NOK. Detta är ett väldigt bra pris för en kurs på 3 timmar, med 26 innehållsrika videor.

Valutahandel.se avslutar: Stort tack för att du tog dig tid att vara med. Ni kan se lite mer från Scott på hans Instagram konto (@takurscom) och glöm inte att använda rabattkoden “VALUTAHANDEL”, vilket ger 25% rabatt, vilket är mer än någon annanstans.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla med en trygg och säker online trading sajt. Prova Skilling idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.