fbpx

Ludvig från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 34 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Betalkort för kryptovalutor är ett smidigt alternativ att komma åt sina tillgångar när de svenska bankerna sätter käppar i hjulen för transaktioner med krypto. Men vilket kort ska man välja? Nedan finner du Valutahandel's jämförelse mellan de tre populäraste betalkorten för krypto just nu.

Intresset för kryptovalutor växer allt större bland det allmänna investerarkollektivet – men hos de traditionella svenska bankerna finns fortfarande stor skepticism, gammeldags rutiner och höga krav på penningstvättsregler.

Risken för penningtvätt bedöms till exempel som hög vid transaktioner med kryptovalutor, liksom risken för andra bedrägerier. Flera av de svenska storbankerna har strikta restriktioner för betalningar och överföringar med kryptovalutor, samtliga tillämpar extra bevakning och vissa har valt att inte erbjuda stöd för transaktioner i krypto överhuvudtaget. Ett sätt är att köpa krypto med Swish betalning, vilket kanske är det smidigaste just nu, men inte det billigaste alternativet.

I och med svårigheterna med de svenska bankerna har betalkort för kryptovalutor seglat upp som ett populärt alternativ. Långt ifrån alla kryptosajter erbjuder kort för krypto, men det börjat dyka upp hos fler och fler aktörer. Precis som vid val av vanliga bank- eller kreditkort kan det som konsument emellertid vara svårt att veta vilket man ska välja – och vad som skiljer de olika korten åt i fråga om villkor och dylikt.

I syfte att bespara våra läsare egen tidskrävande research så har Valutahandel.se jämfört villkoren mellan de tre mest populära betalkorten för krypto på marknaden just nu – vilka finns tillgängliga på Crypto.com, Binance samt C.Pay. Förhoppningsvis hjälper det dig att snabbare och enklare hitta ett kort som uppfyller just dina krav och förväntningar.

Crypto.com VISA-kort

Crypto.com är världens 20:e största och en relativt heltäckande plattform för trading, investering, lån och staking med kryptovalutor. Plattformen grundades 2016 och var till en början enbart inriktad på trading med krypto, men under de senaste åren har såväl verksamheten som utbudet av tjänsten expanderat rejält – och med det även antalet användare. Enda nackdelen från Crypto.com är att det inte är så tydligt att överföringar från BSC-kedjan inte kan göras dit; endast mynt från ERC-20 går att överföra och använda där.

En möjlighet som erbjuds hos marknadens mest ansedda plattform – Stormgain – är just ansökning om VISA-kort. Sajten erbjuder inte bara en typ av VISA-kort utan flera olika, som gör det enkelt för dig att snabbt ta ut pengar efter potentiella vinster.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: En storslagen marknadsplats för handel med krypto. Prova Stormgain idag!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Följande är de fem kort som finns att ansöka om hos Crypto.com:

Midnight Blue: Midnight Blue är det kort som har lägst beloppsgräns och således också lägst återbäring. Du behöver inte staka något för att bli beviljad ett Midnight Blue VISA-kort, men du får också betydligt färre förmåner än med övriga kort. CRO Rewards ligger på 1% och maxgränsen för kostnadsfria uttag i bankomater är $200 per månad. Utöver räntan finns inga övriga förmåner. Ett enkelt, billigt kort som kan passa bra för nybörjare eller du som endast gör mindre uttag ibland.

Ruby Steal: Nästa nivån på VISA-kort är Ruby Steal. För detta kort krävs att du stakar – det vill säga håller – $400 på kortet i minst 6 månader, men återbäringen är också dubbelt så hög (2%) och kortet ger dig dessutom 100% stakingbonus hos Spotify. Gratis uttag på upp till $400 per månad.

Royal Indigo & Jade Green: Royal Indigo och Jade Green har samma villkor och förmåner, men korten har olika design och kulör. För bägge gäller att du måste ha minst $4000 på kontot kopplat till kortet under åtminstone 6 månader. Återbäringen i den egna valutan CRO ligger på 3%. Med dessa två kort får du bonusar hos Spotify och Netflix och det ger dig även Lounge Access på flygplatser.

Frosted Rose Gold & Icy White: Ytterligare två kort med olika design men med samma förmåner och villkor. Crypto.coms Frosted Rose Gold och Ice White kräver betydligt högre staking än föregående ($40 000) men ger förstås även bättre återbäring; hela 5% i CRO Rewards. Med det här VISA-kortet får du göra gratis uttag om max $1000 per månad och får även bonusar när du använder kortet hos bland andra Netflix, Spotify, Expedia och Prime.

Obsidian: Obsidian VISA är premiumkortet hos Crypto.com. För att beviljas måste du staka minst $400 000, men du får också rätt till fria uttag om $1000 per månad samt 8% i CRO bonus. Obsidian-kortet ger dig även bonus hos AirBnb samt attraktiva förmåner som exempelvis Private Jet Partnership.

Samtliga kort hos Crypto.com är debitkort. Besök Crypto.com och ansök om ett VISA för krypto redan idag.

Binance VISA-kort

Binance är precis som Crypto.com en bjässe på kryptomarknaden. Även här går det att ansöka om ett VISA-kort för kryptovalutor, men Binance erbjuder till skillnad från Crypto.com bara ett slags kort. Du kan alltså inte välja mellan kort med olika stakingnivåer, bonusnivåer och förmåner.

Binance VISA-kort för krypto är även det ett debitkort. Du handlar alltså ingenting på kredit utan måste själv se till att det finns kapital på kortet innan du handlar något eller gör uttag. Kortet ger dig möjlighet att tjäna upp till 8% i cashback och accepteras hos över 60 miljoner butiker och andra handlare världen över. Inga kortavgifter tillkommer och uttagsgränsen är högre än hos Crypto.com – hela €290 per dag. Spending limit ligger på €870 för fysiska kort och €8700 för digitala kort.

Registrera dig hos Binance och ansök om ett Binance VISA du också.

C.Pay Mastercard

C.Pay är något mindre kända än Crypto.com och Binance – men deras korttjänst imponerar och lockar många nya kunder.

Plattformen är till skillnad från övriga två aktörer på listan ingen mäklare eller exchangesajt. C.Pay är istället en aktör som främst är inriktad på att skapa smarta betallösningar för kryptohandlare över hela världen – av vilka C.Pay Crypto Card är en av dem.

C.Pays kort finns i dagsläget endast i digital version, men lansering av fysiska kort är på gång och väntas ske inom kort. En stor fördel med C.Pays Mastercard är att det inte finns några begränsningar för uttag (vilka dessutom alltid är gratis) samt att kortet är helt avgiftsfritt. Företaget erbjuder även tillgång till kryptoplånböcker.

Behöver du inte nödvändigtvis ha ett kort som är knutet till en viss mäklare kan ett C.Pay Mastercard vara ett bekvämt och billigt alternativ.

Besök C.Pay och ansök om ett Mastercard för krypto här.

Vilka kriterier är viktigast för dig?

Som synes i jämförelsen ovan finns såväl likheter som skillnader mellan tre av de mest populära betalkorten för krypto. För att kunna välja det kort som passar bäst för dig är det viktigt att du funderar över vilka krav du har. Är höga beloppsgränser för uttag viktigast? Eller kanske bonusprocenten alternativt avgiftsfria uttag? Vilken kryptovaluta du erhåller din cashback i är förstås också intressant.

Summa summarum kan betalkort för krypto i dagläget vara ett mycket bra alternativ att överväga om du ofta stöter på problem när du ska göra transaktioner via en svensk bank. Korten kan användas för såväl uttag i bankomater som för konsumtion både i fysiska butiker och på nätet.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck en ledande, skandinavisk valuta- och kryptomäklare. Testa Skilling du med!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.