fbpx

John från Ulricehamn

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 40 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Har du intresserat dig för kryptovalutor och kanske till och med försökt köpa Bitcoin, Ethereum eller någon annan kryptovaluta? I så fall har du förmodligen redan upptäckt att svenska banker blockerar betalningar med betalkort, kreditkort och ibland även banköverföringar till kryptomäklare. Vi har tidigare skrivit om ämnet och förklarat steg för steg hur man kan köpa Bitcoin och Ethereum utan att bli blockerad av banken. I den här nyaste artikeln nedan, hjälper vi dig som vill köpa Bitcoin eller Ethereum direkt med svenska Swish. Denna guide fungerar både för dig som är helt nybörjare på kryptovalutor och som först skapar konto hos CEX, men också för dig redan har konto hos CEX eller redan har en Bitcoin-plånbok någon annanstans. Om du inte redan har Swish för mobilbetalningar så skaffar du och aktiverar det hos din svenska bank. Tänk på att kryptovalutor kan vara komplicerat att hantera och därför passar det inte alla. Guiden nedan är skriven för nybörjare som vill ta steget att köpa sina första Bitcoin men också för mer erfarna som vill fylla på sin kryptoplånbok på ett enkelt sätt.

Har du frågor angående dina kryptovalutor eller om ditt konto hos CEX så kontaktar du enklast deras support direkt så kan de hjälpa dig med kontospecifika funderingar eftersom det endast är dem som kan hjälpa dig med det. Var alltid försiktig när det kommer till köp av kryptovalutor och använd endast seriösa crypto exchanges. Bli inte heller lurad av personer som utger sig för att vara support, t.ex. från Binance som tar kontakt med dig utan att du gjort någon förfrågan, det är då oftast lurendrejare. Binance som bolag är seriösa men det finns många lurendrejare som använder Binance namn för att inge förtroende. Skicka heller inte pengar eller kryptovaluta till någon främling som kontaktat dig, varken via Snapchat, Instagram eller Tinder. Skickar du iväg kryptovalutor till en adress så går det varken att spåra eller få tillbaka ens vid polisanmälan. Är man bara försiktig så är det dock normalt inga problem.

Köp Bitcoin på 10 sekunder
På sidan nedan kan du köpa Bitcoin och Ethereum
med Swish-betalning på bara 10 sekunder.


Gå till Safello

Hur kan man snabbast köpa Bitcoin eller Ethereum?

Finns det för oss som svenskar någon snabbare metod för att faktiskt köpa på sig lite Bitcoin än via banköverföring? Ja, det finns sätt att köpa mer eller mindre omgående (inom 30 minuter, ibland kan det ta längre tid än vanligt men det är mer undantag än regel). Det enklaste sättet är förmodligen att köpa Bitcoin via Swish-överföring. Även om avgifterna är något högre än när man gör en banktransaktion så kan det ju ibland kännas värt det för just enkelhetens skull eller för att man vill agera snabbt.

Kryptovalutor är ju som bekant väldigt volatila och rör sig mycket, dygnet runt och marknaden är inte begränsad av några öppettider som för traditionella instrument. Det gör också att man kanske vill vara med på en uppgång och då vill kunna köpa in sig så snabbt som möjligt. De flesta andra kryptovalutorna som inte är Bitcoin eller Ethereum, de så kallade alternativa kryptovalutorna eller altcoins behöver man ofta dessutom redan ha Bitcoin eller Ethereum för att kunna köpa. Detta gör att man inte sällan kanske vill köpa mer kryptovaluta för att diversifiera sina investeringar i krypto.
Hur köper man då snabbast Bitcoin med Swish?
– Ja, läs vidare nedan så går vi igenom steg för steg hur man köper Bitcoin med hjälp av Swish på mobilen.

När du väl vet hur man gör kan du direkt gå till Swish-formuläret för att köpa mer kryptovalutor i framtiden eller öppna formuläret i separat fönster i din webbläsare här.

Är det bra att köpa kryptovalutor i form av värdepapper?

Frågar man runt bland folk som trots allt vet vad kryptovalutor är så får man inte sällan svaret att det är svårt att köpa. Medan vissa brukar säga: “vadå det är väl inget svårt, man kan ju köpa Bitcoin och Ethereum via Revolut” eller “jag köper bara Bitcoin som XBT certifikat hos Avanza“. Hos Revolut finns tillgängligheten att köpa kryptovaluta i princip dygnet runt men inte något vi rekommenderar. Läs mer varför det inte en bra idé att köpa Bitcoin hos Revolut, enligt oss och något vi undviker.

Att köpa Bitcoin via t.ex. XBT-certifikat hos sin vanliga aktiemäklare kan vara lockande för många då de vill ha det i sitt ISK-konto. Dock ska man vara väl medveten om att växlingskursen för kryptovalutor ständigt rör sig, dygnet runt, även under helgerna. Det kan vara stora rörelser bara på några timmar och sitter man då på certifikat som är otillgängligt för köp/sälj under kvällen, natten eller helgen, så kan det hända väldigt mycket under en hel helg, vilket gör att man kan bli väldigt stressad. Äger man riktiga kryptovalutor kan man köpa och sälja tillbaka dem till fiat-valutor, t.ex. USD eller EUR, dygnet runt via någon av alla crypto exchanges som finns.

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 200 kr
Beskrivning: Skapa konto hos seriösa CEX här. Följ sedan guiden nedan för att köpa Bitcoin eller Ethereum med Swish-överföring.

Riskvarning: Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.


Köpa Bitcoin med Swish-överföring


För att återgå till ämnet för den här artikeln ska vi nu givetvis förklara hur man kan gå tillväga för att köpa riktiga Bitcoin med hjälp av Swish. Alltså den underliggande tillgången, Bitcoin-mynt, och inte bara certifkat eller värdepapper. Tänk på att beloppet du kan köpa för begränsas av den maxnivå du har inställd hos din bank för att handla via Swish. Behöver du öka beloppet måste du logga in hos din bank och ändra beloppsgränsen. Det minsta beloppet man kan köpa för via Swish är 350 kronor. Maxbeloppet man kan köpa Bitcoin för via Swish är 6000 kronor per vecka. Ska du köpa för ett riktigt stort belopp så är det också oftast billigare (lägre avgifter) om du köper Bitcoin genom en banköverföring.
– Du kan också köpa Ethereum på samma sätt som beskrivs nedan men då är det alltså din Ethereum-plånboks adress som behöver anges.

* Disclaimer: Observera att du följer stegen nedan helt på egen risk. Vi har försökt beskriva det så detaljerat som möjligt för att misstag ska undvikas, men vi ansvarar alltså inte för några misstag vid utförandet eller om något skulle ändrats under tidens gång. Vi är inte heller involverad i själva transaktionen av kryptovalutan eller samarbetspartner med Swish.

 

10 enkla steg för att köpa Bitcoin med Swish

Följ nedanstående steg för att köpa Bitcoin med svensk Swish-betalning. Du behöver ha tillgång till din mobiltelefon, Swish och BankID.
Vill du ha mer detaljer för stegen 1-10 nedan så kan du klicka på [Detaljer ↓] vid beskrivningstexten nedan; så visas mer detaljer för just det steget. Formuläret du använder för att göra Swish-överföringen hittar du längst ner på denna sida, alltså under de 10 stegen. Observera att det slutgiltiga beloppet du faktiskt erhåller kan skilja sig eftersom priset hela tiden förändras under tiden du slutför transaktionen.

1. Öppna konto hos en crypto exchange, i vårat exempel använder vi det pålitliga och välrenommerade bolaget CEX. [Detaljer ↓]

2. När ditt konto är öppnat hos CEX, loggar du in där och hämtar adressen till din Bitcoin-plånbok hos dem. [Detaljer ↓]

3. Fyll i formuläret längre ner för att köpa kryptovaluta. [Detaljer ↓]

4. Öppna bankid på din telefon och bekräfta. [Detaljer ↓]

5. Acceptera köpvillkoren och sekretesspolicy genom att markera kryssrutorna. [Detaljer ↓]

6. Ange ditt mobiltelefonnummer du använder för Swish. [Detaljer ↓]

7. Ta emot koden via SMS och bekräfta i formuläret. [Detaljer ↓]

8. Öppna Swish-appen på din mobiltelefon och bekräfta betalningen. [Detaljer ↓]

9. Bekräftelse av Swish-betalningen och kvitto [Detaljer ↓]

10. Grattis, nu är det klart! Logga in på CEX och se insättningen under transaktioner. [Detaljer ↓]

 


Formulär för att köpa Bitcoin eller Ethereum


Gå till Safello

Använd länken nedan eller QR-koden till höger på mobilen, för att köpa kryptovalutan BTC eller ETH med Swish och få den skickad direkt till din kryptoplånbok. Eller öppna formuläret i separat fönster i din webbläsare här.
›› Börja med att skapa konto enkelt här med svenskt BankID och sedan kan du köpa Bitcoin och Ethereum här med Swish.

* Disclaimer: Observera att du följer stegen ovan helt på egen risk. Vi har försökt beskriva det så detaljerat som möjligt för att misstag ska undvikas, men vi ansvarar alltså inte för några misstag vid utförandet eller om något skulle ändrats under tidens gång.

Kort om Safello AB

Bolaget som tillhandahåller möjligheten att handla kryptovaluta via Swish här på Valutahandel.se heter Safello AB. Safello AB är ett svenskt bolag grundat år 2013 med förväntan och målsättning att Bitcoin kommer bli ett lika vanligt betalmedel som kronor, euro och dollar. Bakom Safello finns investerare och partners som Nortzone, White Star Capital, Digital Currency Group och techstars_. Med dessa tunga namn i ryggen är Safello AB ett bolag att räkna med. Northzone Ventures är exempelvis ett europeiskt riskkapitalbolag som sedan det startades år 1996 har investerat hundratal olika företag i tidigt skede både i Europa och USA. Northzone har kontor i bland annat Stockholm, London, New York, Oslo och Köpenhamn.

 

Köpa kryptovaluta hos Revolut

Revolut är ett av Europas snabbast växande kortutgivare och har generellt sett ett bra rykte, bland annat tack vare att de tidigare har erbjudit interbank rate växelkursen mellan fiat-valutor utan avgifter. Man hanterar dessutom alla sina transaktioner via deras mobilapp. Avgiftsfria växlingar verkar de numera ha tagit bort då det ibland tillkommer en viss avgift på mellan 0,5%-2%. Det är alltså fortfarande bra, men inte fullt så bra som det en gång varit och det är definitivt inte något som gäller vid köp av kryptovalutor eller om man köper råvaror och aktier hos dem.

Man kan givetvis välja att satsa på kryptovalutor hos Revolut för att det är smidigt, men då ska man vara medveten om nackdelarna tycker vi. Först och främst så är avgifterna väldigt stora (man får dålig växelkurs i förhållande till den verkliga valutakursen och den så kallade spreaden; dvs skillnaden mellan köpkurs och säljkurs är väldigt stor). De tar dessutom en avgift för själva köpet.

Vad innebär en stor spread? Jo, skulle du köpa t.ex. Bitcoin och sälja i samma sekund så förlorar du pengar, pga att de tar mer betalt vid köp av Bitcoin än vad du får betalt när du säljer tillbaka Bitcoin. Det är så de tjänar sina pengar. Det är alltså det som är spreaden, skillnad mellan köp- och sälj-kurs. Här kan du se ett exempel på hur spread kan se ut hos Revolut.

Mer detaljer och exempel från Revolut

Här nedan kan du se exempel på spreaden hos Revolut vid köp av Bitcoin. Kom ihåg att priset för Bitcoin varierar ständigt och även avgifter kan ändras eller uppdateras hos Revolut. Exemplen nedan är för hur det såg ut i skrivandets stund, den 1:a mars 2021.

Exempel på spread för Bitcoin hos Revolut

I skrivandets stund gällde just i det ögonblicket följande hos Revolut.

Köpkurs: 40 617,0543 EUR
Säljkurs: 40 559,2522 EUR
Spread: 57,80 EUR (ca 0,14%)

Skulle du alltså köpa 1 Bitcoin för 40 617,0543 EUR så måste kursen gå upp med nästan 600 kronor (57,80 EUR) för att säljkursen ska överstiga inköpskursen. Nu är det kanske i detta fall inte något jätteproblem i sig eftersom Bitcoin är väldigt volatilt i sig och man blir förmodligen betydligt mer påverkad av kursnedgången än av spreaden.

Exempel på köp av kryptovaluta hos Revolut

Vid skrivandets stund gällde just i det ögonblicket följande hos Revolut.

Pris: 1 EUR = 0,00002457 BTC
Köpt: För 100 EUR får man 0,00242057 BTC
Avgift: 0,00003686 BTC (dvs ca 1,5 EUR [1.5%] i avgift)

Direkt efter man köpt Bitcoin för 100 EUR har man alltså ett negativt värde i förhållande vad man köpte för, på 98,5 EUR, om man bara ser till avgiften. Skulle man dessutom vilja sälja tillbaka de nyss inköpta Bitcoinen så behöver kursen gå upp för att man ska få tillbaka sina pengar (enligt exemplet med spread ovan). Det fungerar på liknande sätt hos i princip alla mäklare eller crypto exchanges, men vissa har alltså större spread än andra (ju större spread, desto mer tjänar företagen per transaktion).

Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: 50 EUR
Beskrivning: Du kan givetvis även skapa konto hos Coinbase här och hämta din Bitcoin-adress därifrån också om du vill använda den i köpguiden för Swish ovan.

Riskvarning: Marknaden är volatil. Riskera inte pengar du inte har råd att förlora.


Daytrada kryptovalutor istället?

De flesta stora förespråkarna för kryptovalutor som Bitcoin avser att man köper riktiga mynt av valutan likt det vi beskrivit ovan. Men om du hellre vill daytrada kryptovalutor i rent spekulativt syfte så väljer du med fördel en kryptomäklare. Då kan man handla med hävstång och spekulerar vanligtvis alltså i uppgång eller nedgång på en kortare tid än om du håller själva kryptovalutan i en online wallet eller annan kryptoplånbok (som vi beskrivit i guiden ovan). Att köpa kryptovalutor i form av cfd-kontrakt för att hålla en längre tid är inte optimalt eftersom du inte äger den underliggande tillgången och handlar man med hävstång så kan det vara relativt höga räntor som kan påverka vinsten om man håller en längre tid.

En av de kryptomäklare som vi rekommenderar mest för just daytrading och cfdhandel med kryptovalutor är kryptomäklaren StormGain som du kan läsa mer om vi vår recension här. Som alltid när det kommer till spekulation ska man inte riskera pengar man inte har råd att förlora. Det är viktigt att komma ihåg att stora variationer för växlingskursen i kombination med hävstång innebär inte bara större potential till snabbare vinster utan också även snabba förluster.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Den bästa kryptomäklaren för dig som vill köpa och sälja kryptovalutor på kortare sikt exempelvis genom daytrading genom så kallad cfd-trading.

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.