fbpx

Per från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 32 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Internationella kvinnodagen till ära passar Valutahandel på att uppmärksamma jämställdhetens positiva utveckling på kryptomarknaden. Branschen är fortfarande en mansdominerad sådan, men andelen kvinnliga investerare ökar stadigt och de sista dagarna så har även guld trading varit hett bland affärskvinnor.

Åttonde mars är en dag att hedra de modiga kvinnor som slagits för många av de friheter och rättigheter vi idag ser som självklara – om inte i hela världen (än), men åtminstone här i Sverige. Det är också en dag att belysa orättvisor som fortfarande består, samt att uppmärksamma de framsteg som sker i jämställdhetens tecken. Inte minst i branscher som finans och teknologi, inom vilka kvinnor fortfarande är klart underrepresenterade – men där utvecklingen definitivt ser ut att vara på väg i rätt riktning. Om än långsamt, men iallafall säkert. Många underrepresenterade grupper såsom färgade kvinnor handlar kryptovalutor i allt större utsträckning än aktier, rapporterar CNBC. Nuvarande siffror visar på att ungefär 41% av alla kryptoinvesteringar görs av kvinnor, så jämfört med investeringar i skog, aktier och råvaror så är kryptovärlden definitivt i framkant när det kommer till jämställdhet.

Kvinnors intresse för kryptovalutor ökar

Vad får man om man kombinerar en mansdominerad bransch (finans) med en annan mansdominerad bransch (teknologi)? Precis – ytterligare en mansdominerad bransch (krypto). Kanske till och med en mansdominerad bransch upphöjd till tio. Det är ingen hemlighet att kvinnorna är på tok för få på marknader som finans, IT-teknologi och krypto. Såväl i fråga om antal yrkesverksamma personer i branscherna, som andelen kvinnliga traders och investerare. Genom historien har dessa kommit att bli arenor präglade av män, trots att flera studier visat att de kvinnor som faktiskt är aktiva på börsen generellt är mer framgångsrika än männen. Hemligheten sägs vara lägre impulsivitet samt en bättre förmåga att hålla fast vid långsiktiga strategier.

Vad gäller krypto specifikt har andelen kvinnor allt sedan marknaden etablerades för snart femton år sedan varit betydligt lägre än andelen män. Den absoluta majoriteten av blockchains och valutor är skapade av män, de flesta investerare och kryptotraders är män och det generella intresset för utbildning och nyheter inom krypto är högre bland män än bland kvinnor. Samtidigt kommer också studier som glädjande nog visar att även kryptobranschen är på väg att bli mer jämställd.

Enligt en oberoende undersökning som genomfördes i USA i slutet av januari i år, har kvinnors inställning till kryptovalutor som finansiella instrument och viljan att investera i dessa förändrats i en positiv riktning de senaste sex månaderna.

Studien, vilken omfattade 1031 amerikanska kvinnor (och individer som identifierar sig som kvinnor) mellan 18 och 65 år, visade att nästintill samtliga – 92% – är bekanta med kryptovalutor och att hela 24% av de tillfrågade redan har kapital placerat i någon eller några digitala valutor.

Vidare framkom också att över en tredjedel av kvinnorna i studien avser köpa kryptovalutor någon gång under 2022, och att över hälften av dessa (60%) planerar att investera inom de närmaste tre månaderna. Då undersökningen genomfördes i januari i år, omkring en månad före Rysslands invasion av Ukraina inleddes, skulle dessa siffror möjligen kunna se annorlunda ut om studien gjordes på nytt idag. Den generella utvecklingen tycks dock ändå vara mer kvinnlig närvaro i kryptovärlden samt ett ökat intresse för kryptovalutor bland kvinnor.

Kvinnor väljer sin investeringsväg med lägre risk

Under de sista veckorna så har framstående kvinnor tagit täten i deras investeringsväg som ofta innebär avsevärt lägre risk och mer likvida medel i portföljen än män som ofta går “all in” med sina investeringar. I dagens situation, där USA har bannat rysk oljeimport, så kommer givetvis många trading glada kvinnor satsa på olja, medan andra avstår på grund av oljans miljörisker och väljer naturgas istället. Faktum är att kvinnor är bättre investerare än män, oavsett vad männen tror eller tycker. Många smarta kvinnor har valt silver eller guld på slutet i sin trading. För de kvinnor som är riktigt riskobenägna, så kan AvaProtect vara ett smart val. Här kan man avboka sin trade, ungefär som en ångervecka, där man själv kan bestämma tiden för försäkringen som innebär att man kan ångra positionen (om den går åt fel håll). Favoriten bland svenska kvinnor är annars Skilling, som har riktigt snabb registrering, konkurrenskraftiga avgifter, superlåg spread och ett gediget utbud.

kvinnokamp

Branschinsikten haltar fortfarande

Det ökade intresset bland kvinnor till trots, visar också den amerikanska undersökningen att kunskapen om krypto bland kvinnor fortfarande är låg. En stor majoritet (80%) av de tillfrågade tycker fortfarande att kryptovalutor och hela tekniken med blockkedjor är svår att greppa. Endast 45% svarade att de vet hur och var man köper kryptovalutor – en siffra som kan tyckas låg, men för 6 månader sedan låg den bara på 23%. Ett rejält uppsving har alltså skett bara det senaste halvåret. Hur de siffrorna ser ut bland män avslöjar inte studien, men med tanke på att betydligt fler män både handlar och skapar teknik för krypto kan vi förmodligen anta att andelen män som anser sig vara väl införstådda med krypto och hur det fungerar också är fler.

En svensk firm som gjort allt för att förenkla inom krypto heter Safello. Här är krypto tillgängligt för alla, oavsett om du är en kvinnlig eller manlig nybörjare eller redan har en hel del kunskap om krypto. Prova själv Safello idag!


Betyg: 8.7/10
Minsta insättning: 500 SEK
Beskrivning: Krypto. På ett enkelt sätt. Prova Safello idag!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Majoriteten av de kvinnliga investerarna är hodlers

Det faktum att kvinnor är mer långsiktiga i handel med aktier verkar också stämma in på investeringar med kryptovalutor. Av de 24% som bland de tillfrågade kvinnorna äger virtuella tillgångar, är drygt 70% så kallade hodlers – alltså långsiktiga köpare som behåller sina tillgångar i såväl upp- som nedgångar. Hodl är en förkortning för hold on for dear life, vilken i sig är en term som brukar användas när man refererar till just långsiktiga investerare på en volatil marknad som krypto.

Ser man till hela kryptomarknaden, inkluderad såväl män som kvinnor, beräknas andelen hodlers vara omkring 55%. Några favoriter att hålla länge inkluderar bland annat Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) och Chiliz (CHZ) – token bolaget bakom nästan alla fotbollskryptovalutor. En populär DEX som kvinnor gärna använder heter Biswap.

Vilka kryptovalutor är mest populära bland kvinnor?

Kvinnor tycks enligt undersökningen vara mer skeptiska till kryptovalutors säkerhet, varför många som handlar väljer att satsa på större och mer väletablerade mynt snarare än nya och okända uppstickare. Mest populär är Bitcoin, vilken 71% av de som i studien äger krypto har valt att investera i. Därefter följer Dogecoin på 42% och Ethereum på 18%.

Handla krypto hos en EU-reglerad mäklare – prova eToro!

Pandemin blev en broms – men även små framsteg är framsteg

Den amerikanska studie vi refererar till i artikeln var en liten sådan med ett begränsat antal testpersoner på bara strax över 1000. Icke desto mindre visade den på en positiv utveckling där allt fler kvinnor både lär sig mer om krypto och hur man handlar samt faktiskt också investerar. Kryptomarknaden är sakta men säkert på väg att bli mer jämställd, även om pandemin dessvärre bromsade upp takten rejält. Enligt den senaste Global Gender Cap Report som utfördes av WEF i fjol, kommer det med den här takten dröja 135 år innan klyftan mellan män och kvinnor är helt eliminerad och kryptomarknaden är helt jämställd. Inte den muntraste siffran att runda av med – men likväl viktig att ta med för att belysa vilken minoritet kvinnor faktiskt fortfarande är i inom kryptovärlden.

Avslutningsvis ser Valutahandel fram emot att se fler kvinnor ta betydligt mer plats på kryptomarknaden i egenskap av såväl investerare som traders och utvecklare. Allt eftersom kvinnor idag fortsätter att klättra inom branschen – inom alla branscher – banar de väg för och inspirerar framtida generationers kvinnor till att också fortsätta kämpa för sann jämlikhet – precis som kvinnor genom historien har banat väg för och inspirerat oss. För enkel och smidig trading, så väljer många kvinnor eToro – som troligen är marknadens mest användarvänliga plattform.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla kryptovalutor med flexibel hävstång och låg spread. Upptäck populära eToro!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.