fbpx

Markus från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 45 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Efter Janet Yellens initiala kommenterar förra veckan, så vände Bitcoin ner rejält. Men efter lite förtydligande, så känns det som valutahandeln kan bli tydligare framöver och framför allt mindre manipulativ under Yellen som Federal Reserve's 15:e ordförande.

Att det ska bli avsevärt svårare för kryptovalutor är troligen en helt felaktigt slutsats som initialt drogs av kryptomarknaden. Detta har dock förtydligades av Yellen själv, vilket tydligt visar att hon inte är emot digitala valutor. Häng med när vi går igenom på vilket sätt det kan bli tydligare med valutahandel med demokraterna och en erfaren dam på posten som ordförande för FED.

Vad fick många på marknaden att sälja av Bitcoin?

Uttalande från Janet Yellen, Federal Reserve's 15:e ordförande, indikerade att det kan vara dags att “begränsa” kryptovalutor som Bitcoin. Hon kritiserade krypto för att de huvudsakligen används för olaglig finansiering. Samtidigt tycker Janet Yellen att det är viktigt att USA inser fördelarna med kryptovalutor, tillsammans med potentialen för missbruk. Många uppfattade det som väldigt oklart, med exakt vad hon vill göra eller ändra. Men lite längre ner i posten så förklarar vi ytterligare vad Jellen ville ha sagt.

Förra veckan var dock den värsta veckan för Bitcoin sedan september 2020. Tekniska signaler tillsammans med reaktioner över Yellens initiala utspel, fick många mindre investerare att fly den största kryptovalutan.

Ifall du också tror på sjunkande kurser, så går det att både blanka eller köpa Bitcoin genom Stormgain (400x hävstång), Capital (som har ett kryptoindex att handla), Skilling (2x hävstång) eller så kan du handla lite säkrare hos eToro (utan hävstång). eToro har dessutom en översikt med de bästa kryptovalutorna som kan vara spännande att läsa, oavsett om du vill köpa (vilket majoriteten gör) eller blanka (vilket är relativt ovanligt idag). För övrigt: Läs vidare för att se vad Yellen sa för positivt om kryptovalutor.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla kryptovalutor utan hävstång. Låg spread, tydligt & en supersmidig plattform. Testa eToro nu!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Hur förtydligade Janet Yellen uttalandena om krypto?

Men det tog inte vidare lång tid innan Yellen och USA's nya ledning insåg att tolkningen i media varit för dramatisk. Hennes uttalande kom då hon nämnde att hon var orolig för att Bitcoin används för terrorism. Detta är nog något som de flesta politikerna är oroliga för och inget som ses som att man måste stänga ner Bitcoin. Yellen förtydligande förra veckans uttalande med kommentaren:

Det är viktigt “vi tar hänsyn till fördelarna med kryptovalutor och andra digitala tillgångar och potentialen de har för att förbättra det finansiella systemets effektivitet.” Klockt sagt. Vi håller med.

Manipulation av valutor: Dollar vs resten?

Hon lovar vidare att ta hård linje mot USA's försök till valutamanipulation, eftersom hon menar att marknaden ska bestämma växelkurserna, dvs. i motsats till före detta presidenten som försökte påverka centralbanken och försvaga dollarn. Jellen varnar amerikanska handelspartner om att hålla sig undan från valutamanipulation och påpekar vikten av marknadsbaserade växelkurser. “Den avsiktliga inriktningen på valutakursmanipulation för att få kommersiella fördelar är oacceptabelt”, säger hon till Financial Times.

Marknaden får hantera valutakurserna under nya ledningen

Det är med glädje som vi på Valutahandel.se får höra att marknaden är den som ska styra växelkurserna. Det är så det länge har varit, innan Trump och så vi hoppas det kommer fortsätta. Du kan själv se livekurser för valutor här på sajten. För övrigt så tror vi inte att det kommer bli vidare skakigt på valutamarknaden med Biden som president. Han och den nya ledningen är troligen avsevärt mer systematiska och följer samma linje och strategi från start till slut, utan några tvära vändningar. Det kommer troligen bli lättare att förutspå dollarn, som med ett gigantiskt stimulanspaket från Biden kan få dollarn att tappa styrka på kort sikt. Men över tid, så leder detta troligen till att USA får en snabbare återhämtning, så i slutändan så kanske det är rätt bra för USA med rejäla stimulanser? Vad tror du?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla valuta och aktie-CFD'er på ett enkelt sätt från en svensk sajt. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.