fbpx

Niclas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 27 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Dollarn har räknats som den mest stabila valutan, inte minst som en safe heaven, under de sista decennierna. Trump har fått allt fler att undvika investeringar i USA och landets utträde ur många organisation har lett till att regioner som Asien nu skapat egna frihandelsavtal (RECP).

Valutahandel med USD kan definitivt bli skakig under 2021, med flera negativa analytiker som pekar på misstro mot dollarn det närmaste året. Det är också intressant att kinesiska yuan för 6:e månaden i rad går stärks mot USD, den längsta ihållande förstärkningen sedan 2014.

Men vad är det som orsakar detta och hur är utsikterna för USD det närmaste året? Efter att tidigare ha fokuserat på hur Biden kan påverka EUR/USD och asiatiska valutor som koreanska won, så är det nu dags att kolla in vad analytiker tänker om den amerikanska dollarn.

3 valutaanalytiker har talat

Citygroup och deras team av valutaexperter har nog de mest negativa utsikterna och tror att dollarn kan tappa hela 20% från nu fram till 2021, under förutsättning att Covid-19 vaccin blir tillgängligt runt om i världen nästa år rapporterar Reuters. Samtidigt så ser Citygroup support för guld runt $1700, med möjlighet för en rekyl. Så håll utkik för guldet framöver.

Även Goldman Sachs blankar dollarn och tror mer på framgång för flera andra valutor. Framför allt så är det mot AUD man tror USD kommer försvagas mest, medan råvaruvalutan CAD är en annan med goda framtidsutsikter. Investmentbanken pekar på att Australienska dollarn kan överträffa alla andra valutor under 2021 och har betyget “outperform” för AUD. Du kan handla AUD hos Skilling, eller Capital.

JP Morgan tror även att det brittiska pundet, landet med den värsta ekonomiska nedgången till följd av Covid-19, ska gå bättre mot USD framöver. Framför allt så är det för att pundet redan fallit så mycket som de tror på en förstärkning mot USD. Du kan initiera trading med pund här!

Splittrad regering, trots Biden vinst?

Den demokratiska kandidaten Joe Biden vann tillräckligt med röstningar i Electoral College för att vinna det amerikanska presidentvalet (med förbehåll för ett fåtal domstolsutmaningar). De finansiella marknaderna har nu uppmärksamts på konsekvenserna av en splittrad regering.

Huruvida Biden leder en enhetlig eller splittrad regering kanske inte är känd förrän i början av 2021. Det senaste datumet för de amerikanska delstaterna att intyga valresultat är den 8 december, medan valkollegiets medlemmar lämnar sina röster den 14 december. Den 23 december är tidsfristen för presidenten för senaten (vice presidenten) och utsedda tjänstemän för att ta emot alla statliga val omröstningar, med kongressen ansvarig för att räkna röstval och förklara en vinnare den 6 januari 2021. Invigningen för nästa regering äger rum den 20 januari.

I denna artikel undersöker vi konsekvenserna för vad det innebär att Biden blir president med en splittrad regering, och vad det kommer att innebära för valutamarknaderna.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck trading med dollarn idag. Prova med Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Det amerikanska valet 2020: Vad vi vet hittills

Biden verkar ha att säkrat cirka 51% av rösterna (3% fördel jämfört med Trump) och 57% av röstlängderna, vilket utökar en tradition på tre decennier av en ganska jämnt fördelad väljarkår.

Sedan början av 1990-talet har sju av åtta presidentval vunnits med 51 procent eller mindre av de rösterna och med en marginal på 0,5% (Bush vs. Gore) till 8,5% (Clinton vs. Dole). Det övergripande resultatet överensstämmer med minst 50 års val där ingen president har blivit omvald om han gick in i valet med ett stöd under 50 procent eller med en amerikansk arbetslöshet på 7-8 procent.

Om det i januari är uppenbart att USAs väljare har avskedat president Trump men inte republikanska partiet är den historiska betydelsen ganska stor: under de senaste 50 åren har Vita husets kontroll bara vänt en gång utan att den nya presidenten också kontrollerar kongressen.

Trots kritiken av felaktiga uppgifter i omröstningen och oregelbundna rörelser på vadmarknaderna på valnatten, är detta lopp rimligt i linje med historiska prejudikat och senaste undersökningar. Biden segrade, hans marginal var genomsnittlig (3 procent av rösterna) och han vänt de flesta av de svingstater som han förväntades (Michigan, Wisconsin, Michigan och Pennsylvania och kanske Arizona). Georgia kom också att också vända, vilket få förutspådde.

Presidentens vinster och den populära omröstningen

Den mer konsekventa röstningsöverraskningen kommer i kongressen, där demokrater verkar ha förlorat en bråkdel av sin majoritet och ännu inte har tagit senaten, även om den senare fortfarande kan leda till en splittring på 50/50 efter avledningsval för två Georgia Senatsäten den 5 januari. Om demokraterna segrar (senast Georgia sände två demokrater till Washington var i början av 2000-talet), skulle den valda vice presidenten Harris fälla den avgörande rösten i händelse av oavgjort och effektivt säkra den demokratiska majoriteten.

”Om det i januari är klart att USA: s väljare har sparkat president Trump men inte republikanska partiet, är den historiska betydelsen ganska stor: under de senaste 50 åren har Vita husets kontroll bara vänt en gång utan att den nya presidenten också kontrollerar kongressen (Reagan 1980). Och nu är de flesta investerare medvetna om hur kort Biden-agendan blir när det gäller transformationspolitik inom olika sektorer om demokraterna kommer att sakna kongresskontroll, säger John Normand, chef för Cross-Asset Fundamental Strategy på J.P. Morgan.

En historiskt bred ideologisk klyfta mellan de stora partierna och en ökande frekvens av nära val innebär att det är osannolikt att transformerande förändringar är, med användning av verkställande order för att diktera politik här för att stanna.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Stora på trading med dollarn. Upptäck en proffsig valutamäklare för din dollarn trading. Prova med AvaTrade idag!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


“Verkställande order kan användas för att täcka en rad olika politikområden, inklusive energireform, invandring, handelspolitik och antitrust- och regleringspolitik,” tillade Joyce Chang, ordförande för global analys vid J.P. Morgan.

Den valda presidenten Joe Biden och hans övergångsteams första tillkännagivande den 9 november var skapandet av en 13-medlemmars arbetsgrupp COVID-19. Detta tillkännagivande sammanföll med Pfizers tillkännagivande att BNTX 162-vaccinet visade mer än 90% effekt i fas 3-studien av ett COVID-19-vaccin.

Utöver nyheterna om framsteg av ett vaccin kommer marknadsuppmärksamheten att riktas mot huruvida en minifiscal stimulus-räkning kan godkännas i kongressen ”Lame Duck”, vilket sammanfaller med förlängningen av propositionen för statlig finansiering, som löper ut den 11 december.

”Vi ser nu en väg mot ett betydande stimulanspaket som görs mot slutet av första kvartalet 2021, särskilt med tanke på den senaste tidens försämring av folkhälsosituationen. En sådan stimulansavtal skulle ge en meningsfull boost för tillväxten under andra kvartalet, säger Mike Feroli, Chief U.S. Economist på J.P. Morgan.

En splittrad regering kan temperera en mer aggressiv beskattnings- eller regleringsagenda som kan ha materialiserats under en “blå våg” och är bra för riskfyllda tillgångar, tillade Matt Jozoff, co-chef för ränteforskning vid J.P. Morgan.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla dollar mot SEK eller NOK hos Skilling. Transparent, superenkelt och prisvärt. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Hur kommer USAs presidentval 2020 att påverka aktiemarknaderna?

Trots den senaste tidens uppgång i marknadsvolatiliteten är utsikterna för amerikanska aktie- och kreditmarknader konstruktiva, även med en splittrad regering. “För amerikanska aktier är detta troligen det bästa från båda världar”, säger Marko Kolanovic, chef för makro och kvantitativ derivatstrategi vid J.P. Morgan.

”En potentiell republikansk senatmajoritet bör se till att Trumps företagarvänliga projekt i stort sett förblir intakta, särskilt skattekoden och den riktning landet har tagit mot mitten,” tillade Kolanovic.

Aktiemarknaden står inför en av de bästa bakgrunden för ihållande vinster på flera år. Efter en lång period av förhöjda risker som inkluderar det globala handelskriget, COVID-19-pandemin och osäkerheten i amerikanska val, rensas utsikterna avsevärt upp. Dubravko Lakos Chef för amerikanska aktier och kvantitativa strategier J.P.Morgan

JP Morgan Research amerikanska aktiestrateger förväntar sig nu att S&P 500 överträffar sitt mångåriga prismål på 3600 före årsskiftet och når 4000 i början av nästa år, med en god potential för marknaden att nå ännu högre (cirka 4500) vid slutet nästa år.

”Aktiemarknaden står inför en av de bästa bakgrunden för ihållande vinster på flera år. Efter en lång period av förhöjda risker som inkluderar det globala handelskriget, COVID-19-pandemin och USA: s valosäkerhet, rensas utsikterna avsevärt upp, säger Dubravko Lakos, chef för amerikanska aktier och kvantitativa strategier på J.P. Morgan. J.P.Morgan Research har också reviderat upp sin uppskattning av resultat per aktie (EPS) för 2021 med $ 8 till $ 178 (konsensus $ 168,26) och infört 2022 EPS på $ 200 (konsensus $ 194,69).

Förutom amerikanska aktier har tillväxtmarknadsaktier (EM) uppgraderats till överviktiga kontra utvecklade marknader (DM). ”Vi tror att marknaderna är baserade på en breddning av ledarskap, efter att ha sett rekord någonsin två gånger hittills i år. Stilmässigt har tillväxt dramatiskt slagit värde och regionalt har USA och Kina överträffat Europa och EM exklusive Asien, säger Mislav Matejka, chef för global och europeisk aktiestrategi vid J.P. Morgan.

”Vi har varit överviktiga jämfört med ekonomi, men har nyligen tagit vinster och uppgraderat banker. Regionalt tror vi att en Biden-seger kommer att resultera i lägre handelsosäkerhet och potentiellt starkare EM-utländsk valuta. Vi har varit överviktiga i Kina under detta år och lägger nu till andra EM: er, vilket flyttar EM mot totalt övervikt, ”tillade Matejka.

Hur kommer USA: s presidentval 2020 att påverka marknadsvolatiliteten?

Eftersom det har blivit klart att delad kontroll av regeringen är det mest troliga resultatet, har också möjligheten för högre nivåer av övergripande politisk osäkerhet som tenderar att vara högre när valmarginalerna är stramare.

“Detta är hausseartat för volatilitet på medellång sikt, särskilt i längre löptider som är mindre förankrade av Federal Reserve (Fed), genom flera kanaler: händelseriskprissättning, löptid och osäkerhet,” säger Josh Younger, analyschef för amerikanska räntederivat vid JP Morgan.

På obligationsmarknaderna ser J.P. Morgan U.S. Fixed Income-team spridningsprodukter som överträffar statsobligationer de kommande månaderna, eftersom Fed-politiken fortfarande är stödjande och sponsring är extremt positiv, med Fed-stöd och bankernas efterfrågan på obligationer kommer sannolikt att vara stark.

“Treasury-avkastningen passerade ett brett spektrum under veckan efter valet, och vi ser efter blygsamt stigande långa räntor”, tillade Alex Roever, chef för amerikanska prisstrategi.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Upplev en av världens största sajter inom trading på nätet. Enorma möjligheter. Du måste se det själv. Prova IG nu!

Riskvarning: 70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.