fbpx

Fredric från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Finmax Fx för 37 minuter sedan.

» Prova Finmax Fx du med.
Strax över hälften av alla investerare förlorar pengar hos Finmax Fx.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Att satsa pengar i decentraliserade cybertillgångar som Bitcoin, Ethereum och Ripple kan vara ett spännande och potentiellt mycket lönsamt sätt att diversifiera sitt innehav. Men är det långsiktig investering eller kortsiktig trading som gäller – och vilka plattformar är i sådana fall bäst lämpade för respektive metod?

Spekulering kontra investering i kryptotillgångar fungerar på precis samma sätt som om du vill satsa kort- eller långsiktigt i vanliga fiat-valutor eller andra mer traditionella instrument. Siktar du på att göra snabba affärer och tjäna pengar på korta trades, är det kryptotrading du ska ägna dig åt – och en lämplig sådan plattform du ska öppna konto hos. Är du däremot ute efter att köpa tillgångar och investera kapital på längre sikt, kan andra mäklare istället vara att föredra.

Vad är skillnaden mellan att investera och spekulera?

Skillnaden mellan spekulativ trading och investering i en tillgång är främst att en investering i regel görs med en längre tidshorisont eftersom man förutspår en positiv värdeutveckling längre fram i tiden. Man låter sig inte påverkas av snabba och korta prisrörelser, utan låter kapitalet ligga kvar och behåller sin position under längre tid.

Trading med kryptovalutor (eller andra tillgångar) är spekulativt och innebär att man köper och säljer tillgångar med korta tidsintervaller i syfte att tjäna pengar på små (eller stora) prisrörelser. Trading med såväl krypto som andra instrument innebär således också att man förvisso köper tillgångarna, men eftersom man i regel snabbt säljer dem igen brukar denna metod istället benämnas trading – medan investeringar där man har för avsikt att behålla tillgångarna istället liknas vid att köpa.

Viktigt att förstå riskerna med krypto

Fantastisk uppgång på flera hundra procent – eller platt fall och störtdykning med lika eller dubbelt så mycket. Utvecklingen för Bitcoin och andra kryptotillgångar kan gå åt bägge hållen, och gör även så relativt ofta. Marknaden är synnerligen volatil, och således ingenting för traders eller investerare med svaga nerver.

Att man är insatt i hur kryptomarknaden fungerar och införstådd med riskerna som följer när man handlar på en decentraliserad marknad är viktigt – oavsett om man har för avsikt att trada kortsiktigt eller investera långsiktigt. Möjlighet att göra omfattande vinster finns – men risken att gå med svidande förluster är också större vid kryptohandel än till exempel traditionell valutahandel. Något som inte minst exemplifieras mycket tydligt om man kikar på de senaste årens berg och dal-bana för Bitcoin-kursen.

Bra kött på benen, en medveten och rimlig strategi samt ett risktänk som står i relation till ens ekonomiska förutsättningar är essentiellt vid finansiell handel i allmänhet, men kanske vid handel med krypto i synnerhet.

Vilken kryptomäklare ska man välja?

Vill du trada eller köpa krypto med EUR, USD eller andra fiatvalutor? Eller är du istället intresserad av uteslutande ren kryptohandel, där krypto enbart handlas mot krypto? Beroende på vilket upplägg du har tänkt dig, finns olika plattformar speciellt utvecklade för respektive metod.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Upptäck trading med krypto genom ett bättre alternativ. Prova StormGain nu!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


StormGain är en av marknadens ledande plattformar med utpräglad kryptoprofil, på vilken du kan både trada och köpa kryptovalutor med fiatvalutor. Depositioner och köp kan göras med kreditkort för att snabbt komma igång, avgifterna är låga och utbudet är tillfredställande. Hos StormGain's plattform förvaras alla innehav i krypterade, säkra offline-plånböcker, varför dessa brukar vara särskilt populära för användare som främst önskar köpa – det vill säga investera – i Bitcoin eller andra kryptotillgångar.

För ren trading – där höga krav således ställs på bland annat verktyg, indikatorer och snabbheten i den tekniska infrastrukturen – är skandinaviskt grundade Skilling väl värd att kika närmare på, liksom den populära sajten Stormgain.

Skilling är onlinemäklaren för dig som föredrar en fiat-baserad plattform där kryptovalutor som Bitcoin, Ripple och Ethereum kan handlas med låga avgifter och hävstång på 1:2 enligt europeiskt regelverk.

Registrera dig med BankID hos Skilling – och upptäck kryptotrading på ett smidigare sätt du också.

För trading med krypto/krypto är Stormgain ett utmärkt val. Insättningar kan smidigt göras i fiat med Visa eller Mastergrad – du måste alltså inte vara en etablerad kryptohandlare med existerande tillgångar för att komma igång – och eftersom sajten inte är reglerad inom EU gäller flexibel hävstång på upp till 1:200.

Vikten att hitta rätt mäklare för kryptotrading

Att välja rätt mäklare med bra villkor, ett utbud som passar en och en plattform med många möjligheter är lika viktigt vid investering eller spekulering i krypto som traditionella valutor eller andra tillgångar. Val av mäklare bör göras med omsorg, och kan med fördel föregås av lite research och test-trading med demokonto på olika plattformar. Önskar du hjälp att välja? Valutahandel.se recenserar regelbundet olika onlinemäklare för kryptohandel, och gör djupdykningar i allt från villkor till utbud och tillgängliga plattformar.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Initiera krypto trading genom den ledande sajten. Prova StormGain nu!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.