fbpx

John från Norrköping

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 45 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Binance tycks ha beviljats ​​registrering som leverantör av digitala tillgångar i Frankrike, eller crypto exchange som vi kallar det här på Valutahandel.se. Det gör Frankrike till det första europeiska landet att erbjuda företaget regulatoriskt godkännande, och detta drag kommer sannolikt att pressa andra europeiska länder att ge företaget liknande tillstånd. Frankrike är känt som ett av de Europeiska länderna som ligger i framkant när det kommer till kryptovalutor.

Binances grundare och VD, Changpeng Zhao, berömde landet för att vara progressivt i antagandet av kryptovalutor.

Företaget har länge försökt få laglig licens i landet. I november förra året nämnde den franska regeringen att kryptobörsen måste fokusera på efterlevnad av anti-penningtvätt om bolaget ska få upprätta ett regionalt nav i landet. Ungefär samtidigt utfärdade Storbritanniens regulator FCA och Tysklands regulator (BaFin) varningar till Binance Markets Limited respektive Binance Deutschland GmbH & Co. och noterade att det inte var tillåtet att verka inom deras gränser.

Den först registrerade crypto marknadsplatsen i France

Binance är nu inställd på att bli den första stora kryptobörsen som registreras i Frankrike, och den syftar till att ge kryptotjänster och utbildning till miljontals människor i Europa. Binance noterade också att det ökade antagandet av krypto i Europa kommer att ge bättre likviditet till kryptomarknaden, och detta kommer att välkomnas av samhället.

Binance var ursprungligen baserad i Kina, men den kinesiska regeringen skulle senare förbjuda krypto helt och hållet i landet. Efter förbudet så flyttade många kryptoföretag sin verksamhet till Singapore, och detta inkluderade Binance. Men det drog senare tillbaka sin licensansökan och flyttade ut från Singapore. För tillfället finns dess huvudkontor på Caymanöarna.

Betyg: 9.11/10
Minsta insättning: 1 EUR
Beskrivning: Upptäck världens mest använda crypto exchange. Upptäck Binance idag!

Riskvarning: Riskera aldrig pengar du inte har råd att förlora.


Några av Binance legala problem

Binance har haft svårt att agera på den globala kryptomarknaden på grund av olika juridiska problem.

2019 förbjöds Binance från den amerikanska marknaden av legala skäl. Detta resulterade i skapandet av Binance US, en separat marknadsplats som är registrerad hos United States Financial Crimes Enforcement Network. Den nya marknadsplatsen är dock fortfarande förbjuden i sju amerikanska delstater, även om det var utformat för att följa alla tillämpliga lagar i landet. Under 2021 så var Binance enligt uppgift under utredning av det amerikanska justitiedepartementet och IRS för skatteflykt och penningtvätt.

I början av 2021 så introducerade Storbritanniens Financial Conduct Authority ett krav på alla företag som handlar med krypto att registrera sig så att de följer alla lagar mot penningtvätt. Binance följde inte dessa regler och fick order om att stoppa all verksamhet i landet i mitten av samma år.

De japanska och thailändska regeringarna har också utfärdat varningar mot företaget. Det är intressant att notera att företaget planerade att sätta upp sina kontor på Malta efter det kinesiska kryptoförbudet, men det skrotade senare planen efter att ha fått veta om ölandets strikta lagar mot penningtvätt.

Under en lång period så har Binance varit verksamt utan ett officiellt huvudkontor, och bolaget var till och med stolt över detta. Men med växande juridiska frågor så blev det till slut motiverat att sluta fred med tillsynsmyndigheter. Tips: Känner du till det välkända stablecoinet från denna marknadsplats, som kallas Binance USD (BUSD)?

Bolagets skyldigheter mot penningtvätt

Binance har vidtagit åtgärder för att förbättra sina metoder mot penningtvätt, inklusive antagandet av mer noggranna kundkontroller. Den har också välkomnat större statlig tillsyn. Med de franska myndigheterna som övervakar dess verksamhet är det högst troligt att företaget kommer att följa striktare AML-regler. Det har registrerats av AMF, som reglerar finansmarknaderna i Frankrike och säkerställer att investerare är ordentligt utbildade. Binance tycks också ha fått godkännande av ACPR, ett oberoende franskt organ som övervakar banker och försäkringsbolag i landet.

Kryptobörsen har investerat 100 miljoner euro i Frankrike hittills. Detta är tänkt att stödja utvecklingen av europeiska blockkedjor och ekosystem för kryptovalutor.

Om Binance

Binance grundades 2017 av Changpeng Zhao. Bolaget har snabbt blivit världens största marknadsplats för kryptovalutor. Den hanterar spothandelsvolymer på över 14 miljarder dollar varje dag. Dessutom hanterar den nästan 50 miljarder dollar i derivatvolym varje dag. Vi på Valutahandel.se kommer fortsätta att följa vad som händer med Binance. Är du inte kund hos Binance än? Prova själv Binance idag!

Riskvarning om reglering

När Markus Jalmerot försökte hitta Binance registrering i Frankrike för att bekräfta bolagets licensnummer, så kunde han inte hitta det på den officiella sajten (AMF Frankrike); varken för kategorin “krypto”, för “vitlistade bolag” eller för något företagsnamn relaterat till Binance. Den senast uppdateringen gjordes i januari 2022. Kanske det tar lite tid för AMF att få in den helt nya uppdateringen? Så tills vidare, ta innehållet i detta inlägg med en nypa salt och se till att alltid ifrågasätta det du läser eller hör om.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.