fbpx

Kristoffer från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren StormGain för 4 minuter sedan.

» Prova StormGain du med.
Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Binance USD är en stablecoin-valuta som emitteras av kryptosajten Binance. Är du intresserad av att handla – eller bara är nyfiken på att lära dig mer om denna tillgång – finner du nedan en utförlig guide om hur Binance USD fungerar, vilket syfte den fyller samt var du kan köpa och sälja valutan.

Binance USD – icke att förväxla med Binance Coin – är en av kryptojätten Binance' egna tokens, vilken till slaget är ett så kallat stablecoin. Alltså en kryptovaluta vars värde backas upp av en reell fysisk tillgång – i det här fallet US dollars. Stablecoins – eller stallmynt som de ibland kallas på svenska – kan förutom fiatvalutor även ha råvaror som guld och silver samt andra typer av tillgångar som säkerhet.

Tillsammans med USD Tether och USD Coin är Binance USD en av de största och mest populära stallmynten att handla. Valutan är nyare än de övriga två, men har snabbt dragit till sig många intressenter och kommit upp i en imponerande omsättning. Liksom USDT och USDC är även BUSD:s värdeförhållande gentemot den amerikanska dollarn 1:1 – vilket innebär att 1 BUSD alltid är lika med 1 USD.

Bakgrundsinformation – vem ligger bakom BUSD och i vilket syfte skapades valutan?

Binance USD är ett samarbete mellan marknadsledande kryptoplattformen Binance och techbolaget Paxos – ett framstående företag inriktade på systemstöd för digitala tillgångar. Valutan är, som redan nämnts, ett USD-denominerat stablecoin vars fasta värde alltid är 1 BUSD = 1 USD.

Stablecoins skapas generellt för att överbrygga avståndet mellan det traditionella finansiella systemet och det nya digitala. Så även Binance USD. Med stallmynt får användare tillgång till alla de fördelar som kryptovalutor omfattas av – av vilka omedelbara transaktioner utan inblandning av tredje part är en av de främsta – men utan den stora otrygghet som också följer med krypto. Konventionella kryptovalutor som Ethereum, Bitcoin och Litecoin saknar såväl reglering som backning av reella tillgångar, vilket medför ett betydligt högre risktagande för den som handlar. Eftersom stablecoins som BUSD har en reell fysisk tillgång som säkerhet, är volatiliteten inte alls lika hög som i vanliga kryptovalutor. Som investerare i BUSD kan du känna en trygghet i att veta precis vad ditt innehav motsvarar i USD – och att du närsomhelst kan växla in dina tillgångar till vanliga greenbacks.

Kikar vi närmare på maskineriet bakom valutan BUSD, är det rent formellt Paxos Trust Company som står som utgivare, även om produkten är ett samarbete mellan Paxos och Binance. Myntet är en så kallas ERC-20 token skapad på Ethereums blockkedja, men stöds även på BEP-20.

Reglering, säkerhet och genomlysning

Binance USD är ett föredömligt exempel på hur ett stablecoin – rent säkerhetsmässigt – kan erbjuda fördelar som en konventionell kryptovaluta inte kan. BUSD är godkänd som valuta av New York State Department of Financial Services – NYDFS – och står därmed under tillsyn av samma myndighet. På månatlig basis kontrolleras också värdet på de reella tillgångarna och stäms av så att de matchar värdet på alla BUSD i cirkulation. Denna granskning görs av en oberoende, extern revisionsfirma.

Sist men inte minst ska också säkerheten nämnas – det vill säga de fysiska tillgångar som backar upp värdet av BUSD. Medan flera andra stallmynt, däribland USD Tether som är världens största stablecoin, kritiserats för att inte ha tillräckligt med faktiska fysiska tillgångar att motsvara kryptovalutans, ser det desto bättre ut för BUSD. Här råder ordning och reda på torpet.

Binance USD är 100% backad av valutareserver i såväl kontanta medel på försäkrade amerikanska bankkonton, som i amerikanska statsskuldväxlar samt andelar i fonder med tillgångar i statsskuldväxlar. Eftersom reserverna kontrolleras och stäms av regelbundet varje månad, kan den som investerat kapital i BUSD alltid vara säker på att när som helst kunna växla in sina tillgångar i BUSD mot tillgångar i USD.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla kryptovalutor och stablecoins med grymma villkor. Testa Capital idag!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.


Hur kan BUSD användas?

BUSD kan liksom andra stablecoins och vanliga renodlade kryptovalutor användas för såväl trading och investeringar, som transaktioner för köp samt staking för ränteintäkter. Denna token stöds på både ERC-20 och BEP-2:s blockkedjor, på vilka valutan kan användas för flera olika ändamål.

Med innehav i BUSD kan du smidigt skicka pengar med omedelbar överföring till mycket låga avgifter. Transaktioner kan göras till vem som helst var som helst i världen, förutsatt att denne har tillgång till en wallet med stöd för valutan.

Trading med BUSD kan också göras i par med många andra stora coins och valutor – bland annat på plattformar som Binance, ViteX och Changelly. Även e-handel är möjligt i onlinebutiker där Binance USD är accepterat som giltigt betalmedel.

Slutligen kan BUSD också användas för att tjäna pengar i form av ränta. Genom så kallad staking, vilket i korta drag innebär att du lånar ut tillgångar i BUSD, finns möjlighet att dra in bra ränteintäkter. Hos Binance ligger den årliga ränteprocenten för staking med BUSD för närvarande på 7%, vilken är den näst högsta för alla coins.

Varför investera i BUSD?

Binance USD kan vara ett bra alternativ för dig som vill spara kapital i krypto, men önskar mer trygghet än vad den vanliga marknaden erbjuder. Med BUSD får du likvärdig smidighet vad gäller transaktioner och överföringar som kan utföras helt utan inblandning av tredje part, men slipper mycket av den volatilitet som renodlade virtuella valutor kommer med. BUSD möjliggör exponering mot kryptomarknaden, men med ett tryggt ankare i världens största reservvaluta och en tillgång som, med undantag för värdedippen i fjol, länge klassats som en safe haven.

Vidare är hantering av BUSD både billigt, smidigt och enkelt. Pengarna förvaras i en säker plånbok, och för betalningar och överföringar är avgiften riktigt låg. Det faktum att valutan finns att handla hos flera olika mäklare och exchanges samt att den stöds på såväl ERC-20 som BEP-2 ger också bra flexibilitet för dig som handlar.

Slutligen är regleringen och genomlysningen också sådant som ger BUSD fördelar som inte vissa andra stablecoins har. De kontanta tillgångarna granskas regelbundet, vilket ger alla som investerar en försäkran om att deras BUSD de facto kan växlas till USD när så önskas.

BUSD och Binance Coin – vad är skillnaden?

Binance USD och Binance Coin kan lätt förväxlas då namnen är snarlika. Det rör sig dock om två helt olika mynt, med helt olika förutsättningar. Innan du börjar handla är det viktigt att du har koll på detta, så att du inte av misstag råkar köpa fel tillgång.

Binance Coin är till skillnad från Binance USD inget stabelcoin, utan en vanlig kryptovaluta. Myntet är avsett att användas på Binance egna exchangeplattform – och då främst för att betala avgifter kopplade till trading och transaktioner. Bägge mynten är skapade med blockkedjeteknik – men för Binance USD backas värdet av kontanta tillgångar i USD. En BUSD har alltid ett fast värde om 1 USD och följer således dollarns utveckling. Binance Coin är inte peggad mot någon fysisk tillgång utan är en konventionell kryptovaluta.

Bra mäklare för handel med stablecoins

BUSD finns som nämnts att handla hos blanda andra Binance själva samt Changelly och ViteX. Större stablecoins som USD Tether och USD Coin kan hittas hos fler mäklare – av vilka följande är några av våra främsta rekommendationer:

Capital: Modern onlinemäklare med ett grymt utbud av såväl kryptovalutor som vanliga valutor, aktier, råvaror samt andra instrument. Här finns både USD Tether och USD Coin att handla till förmånliga villkor.

Bli kund hos Capital här.

Stormgain: Renodlad kryptoplattform tillika en av de med bäst utbud på hela marknaden. Trada, växla och staka kryptovalutor och stablecoins med upp till 1:300 i hävstång.

Bli kund hos Stormgain här.

Poloniex: Populär kryptomäklare med riktigt bra villkor samt ett generöst utbud av stallmynt och vanliga kryptomynt. Låga avgifter, snabb och enkel registrering samt hög säkerhet.

Bli kund hos Poloniex här.

Betyg: 9.63/10
Minsta insättning: 417 kr
Beskrivning: Bäst utbud och riktigt bra villkor. Upptäck bättre kryptohandel hos Poloniex. Bli kund redan idag!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna kryptomäklare.


Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.