fbpx

Niklas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren NS Broker för 29 minuter sedan.

» Prova NS Broker du med.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Ett decentraliserat nätverk för växel av tokens helt utan krav på registrering eller tidskrävande tredjepartslösningar. Kyber Network är en av de mest populära applikationerna i det hett omtalade DeFi – det decentraliserade finanssystemet speciellt utvecklat för snabbare, billigare och mer integritetsskyddade tjänster med kryptovalutor.

Kyber Network utvecklades med syftet att förenkla – och möjliggöra – konvertering och växling av olika slags kryptotokens utan att behöva gå via en exchange-plattform som kräver både tid, pengar och inte sällan utlämnande av personuppgifter.

Nätverket är utvecklat på och körs genom Etheruems blockkedjeteknik, vilken är den mest kända och framstående plattformen för de smarta kontrakt som utgör själva kärnan i DeFi och nätverk som Kyber Network.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla krypto hos Skilling, en av marknadens bästa kryptomäklare 2020. Kom igång med trading redan idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Tjänsten möjliggörs av likviditetspooler med reserver

Kyber Networks omedelbara konvertering av olika tokens till andra möjliggörs av att applikationen har ett stort antal så kallade likviditetspooler i vilka reserver av andra ERC20-tokens finns. Ungefär som ett forex-kontor – fast helt digitalt, helt anonymt och helt utan inblandning av en tredjepart som till exempel en bank eller annan utomstående likviditetsleverantör. Likviditeten tillhandahålls istället av traders, token teams och olika market makers.

Likviditetspoolerna finns tillgängliga för alla med tokens de behöver konvertera för att till exempel kunna utnyttja vissa dapps (DeFi-applikationer) till att göra köp, ta lån eller låna ut kapital till andra kryptoanvändare. Totalt stödjer Kyber Network över 70 olika ERC20-tokens, vilka samtliga i grund och botten utgörs av smarta kontrakt. Smarta kontrakt är som bekant olika uppsättningar av koder som ersätter de annars nödvändiga mellanhänderna vid utnyttjande finansiella tjänster, och som på så vis utgör hela kärnan av det decentraliserade finanssystemet DeFI.

Utmärkande för Kyber Network är det faktum att nätverket inte använder den traditionella orderboken för att matcha priser mellan köpare och säljare, utan istället jämför och analyserar samtliga av de reserver som Kyber har tillgängliga och filtrerar fram bästa pris utifrån dem. Bättre för dig som ska konvertera en token till en annan, och även så Kybers likviditetsleverantörer (traders, decentraliserade fonder etc) genererar intäkter – genom spreads mellan köp-/säljpris.

Det öppna protokollet i Kyber Network gör det möjligt för vem som helst att bidra till likviditetspoolerna genom att finansiera med reserver, på vilket man sedan alltså tjänar pengar genom spreads.

Transparenta konverteringar genom Etheruem

Etheruem är den plattform på vilken så gott som alla DeFi-apps (även kallade dapps) utvecklas och körs. Etheruems blockkedjeteknik och infrastruktur för smarta kontrakt är än så länge outstanding för olika tokens och protokoll, även om fler alternativ så smått börjar dyka upp.

Att alla konverteringar sker direkt på Ethereums blockkedjeteknik innebär att samtliga transaktioner som genomförs är helt och hållet transparenta.

Kryptovaluta uppkallad efter kristaller i Star Wars

Kyber Networks originaltoken kallas Kyber Network Crystal (förkortas KNC), vilket är ett namn hämtat från de kristaller som i de legendariska Star Wars-filmerna används för att ge kraft åt ljussablar. Som kuriosa kan också nämnas att nätverket skapades av Loi Luu, Victor Tran och Yaron Velner.

KNC tokens skapas av de avgifter som tas ut i samband med att användare nyttjar Kyber Networks reserver för att konvertera tokens från en sort till en annan. För att erhålla KNC kan ETH enkelt förvärvas med ett kreditkort, varpå dessa ETH's sedan kan lösas in och konverteras till KNC direkt via Kyber Network. Möjlighet finns också att använda exchange-sajter som Binance, OKex och Huobi för att trada KNC.

Limit order ger traders möjlighet att invänta rätt priser

Exchangefunktioner och nätverk för konverteringar som bygger på likviditetspooler har normalt sett inte en limit order-funktion. Limit order kan användas för att ange det pris man önskar göra affär vid, varpå en konvertering sker först när det priset uppnås. Det vanliga är istället att handlare får acceptera det pris som är aktuellt just vid tidpunkten då man önskar göra en trade.

Hos Kyber Network är det annorlunda. Nätverket har sedan en tid tillbaka adderat en Limit Order-funktion till nätverket, vilken tillåter handlar att avvakta med en konvertering tills önskvärt pris kan uppnås.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Handla ETH och andra kryptovalutor hos Stormgain, branschens bästa kryptomäklare. Kom igång med kryptotrading redan idag!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Så kan Kyber Network användas

Kyber Network är alltså främst ett likviditetsprotokoll som kan integreras med vilka DeFi-applikationer som helst för att kunna konvertera ERC20-tokens till andra sorter. Konverteringar som sedan gör det möjligt för traders att använda olika dapps för att ta ut lån, finansiera lån, köpa tjänster på Crypto.com, Monolith-appar samt Kyber Swag Store, marginaltrading genom DeFi-plattformen och så vidare.

Framtiden för Kyber Network ser, precis som framtiden för DeFi, mycket ljus ut. Det decentraliserade finansieringssystemet är hett omtalat inom kryptovärlden, och fenomenet växer ständigt i omfång i takt med att allt fler upptäcker fördelarna med det. Kyber Network är redan idag den mest använda likviditetspoolen för konvertering av tokens, och med de vidareutvecklingar och ytterligare projekt som ligger i pipen lär nätverket befästa den positionen ytterligare framöver också.

Nyfiken på DeFi, vad det är och hur det egentligen fungerar? På vår DeFi-page hittar du allt du behöver veta om systemet.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.