fbpx

Christian från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 41 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag finns det mängder av möjligheter för online trading. Det är möjligt att handla valuta, råvaror, index, ETF'er och aktier på många olika sätt. Den moderna teknologin har gett upphov till nya sätt att investera, och allting kan göras från hemmets lugna vrå. Du behöver inte längre gå till banken. Här på Valutahandel.se hittar du allt du behöver veta för att tjäna pengar på valutahandel, utan att besvära dig med dyra banker eller andra investerare.

Några alternativ som är populära är att dra nytta av belåning, att använda en hävstång samt alla positiva utsikter med blankning. Det finns givetvis risker med alla finansiella investeringar, men möjligheterna är många och i slutändan är det upp till dig som trader att göra ditt beslut. Vi vill bara ge dig all information som du behöver göra att göra ett välinformerat beslut.

Belåning och hävstång: risker och möjligheter

Belåning är en enorm möjlighet som ges till dagens moderna traders. Om du använder belåning så lånar du pengar från mäklaren så att du kan lägga en större order. Exempel: Du har 10 000 kr på ditt konto och med hjälp av hävstång (belåning) så går det att handla för 300 000 kr på valutahandel, eller 50 000 kr på aktier.
Tjej som sysslar med trading online
Använder du en hävstång så investerar du pengarna som du har på kontot fast hävstången multiplicerar resultatet. Det gäller att svara försiktig så man ej går upp mot maxnivå, utan du bör istället använda en relativ låg och rimlig hävstång.

Belåning ger dig givetvis och risker. Skulle din investering gå åt fel håll så går det att förlorar rejält med pengar snabbt. Det är därför som vi bara rekommenderar en minimal belåning och att du är försiktig medan du praktiserar på online trading strategier. Om din investering däremot ger avkastning så gör du en större förtjänst än om du endast skulle investerat dina egna pengar. Därför måste man se till att ha en rätt tight stop-loss och alltid sätta ut nivåer för när du ska hämta vinsten då aktien eller valutan går åt rätt håll.

Blankning: Vad kan blankas?

Att blanka innebär att du säljer en tillgång som du inte äger. När du investerar i CFD’er så spekulerar du endast i prisets rörelse, du äger aldrig en tillgång utan du gör en utvärdering och investerar på att priset ska stiga eller falla. Spekulerar du rätt så gör du en förtjänst. Principen är densamma vid blankning – att du inte äger tillgången som du säljer. Trots att du inte äger tillgången så kan du ändå tjäna pengar på att en valuta eller en aktie förlorar värde.

Nu när de finansiella marknaderna befinner sig i en nedåtgående trend, samt att en lågkonjunktur förväntas under 2020, så är blankning ett jättebra verktyg. Du kan blanka allt från valutor och aktier till råvaror och kryptovalutor. Du har tillgång till i stort sett samma breda utbud som du har om du köper eller säljer en tillgång. Något som är populärt är att blanka Amerikanska aktier på NASDAQ. Det skrivs mycket om den amerikanska marknaden och många tycker det är enklare att följa med, samt volymerna är större och aktierna i USA följer teknisk analys bättre än mindre aktier i Sverige.

Känner du att du fortfarande behöver mer kött på benen och vill läsa mer detaljer om trading på nätet i aktier, valuta, index och råvaror så har vi en dedikerad delsida. Sidan “lär dig valutahandel” tar upp grunderna till online trading och länkar även vidare till mängder med resurser som kan vara intressant för dig som ny till valutahandel på nätet.

Om du däremot känner dig redo att börja handla valuta och undrar vilken valutamäklare som är bäst så kan vi rekommendera Plus500 som erbjuder schyssta spreads på majors. Som ny till valutahandel är det bra att börja med basisk trading, d.v.s. handel med majors. Plus500 erbjuder ett stort utbud där det finns lite av varje som du kan testa.

Börja med demo konto – helt riskfritt
Ifall du vill påbörja din online trading upplevelse riktigt behagligt, utan risk – så inled med ett demokonto. På så vis kan du prova med låtsaspengar innan du testar med riktiga pengar. Experimentera och hitta en vettig strategi och instrument att använda, innan du börjar online trading med riktiga pengar.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.