fbpx

Fredrik från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren CMC Markets för 41 minuter sedan.

» Prova CMC Markets du med.
73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Kinesiska ebilsföretaget NIO är – vid sidan av Gamestop, AMC och andra bolag i hela Redditcirkusen – en av de mest omtalade aktierna just nu. Detta efter att ha gått från dryga 4 USD i februari 2020 till 57 USD idag. Men hur ser framtidsutsikterna för bolaget ut? Är det värt att gå lång – eller tillhör du en av dem som tror att börsen är övervärderad och att en nedåtgående trend är att vänta? Häng med Valutahandel när vi undersöker vilka NIO är, vad de står för och vilka elbilar som de har.

Amerikanska Tesla har under lång tid mer eller mindre dominerat marknaden för elbilar med sina snygga fordon i innovativ, trendig design och sin excentriske grundare som frontfigur. En del intressanta konkurrenter börjar dock dyka upp som bubblare – däribland kinesiska bolaget NIO Inc. Aktien har klättrat rejält på relativt kort tid och således dragit till sig uppmärksamhet bland såväl kinesiska som internationella investerare. Somliga tror att bolaget går en fortsatt ljus framtid till mötes och väljer att inta långa positioner – medan andra snarare förutspår en stundande nedgång och väljer att blanka. Låt oss titta närmare på bolaget och den pågående hajpen, hur framtidsutsikterna ser ut och var du som intressent kan gå lång eller kort i NIO-aktien.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova en marknadsledande valuta- och aktiemäklare med snäv spread, fantastisk säkerhet med BankID och svenska betalmetoder såsom Swish. Registrera dig hos Skilling idag!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


NIO Aktie CFD från Skilling

Vilka är NIO Inc?

Det kinesiska namnet för NIO är Weilai – vilket översatt till engelska betyder Blue Sky Coming. Definitivt ett passande namn för ett företag inriktat på att utveckla moderna, miljövänliga elbilar med precis en sådan målsättning – en blåare himmel som resultat av friskare luft. Med innovativ teknik och ett revolutionerande sätt att bygga bilar vill NIO dels transformera den traditionella, fossila fordonsindustrin, och dels göra det lustfyllt att äga bil igen – med ett gott (grönt) samvete. Gillar du också gröna investeringar? Prova handla NIO hos Skilling.

Bolaget grundades 2014 av Lihong Qin, Hsien Tong Chen samt William Li, av vilka den sistnämnde sedan 2018 också är VD för företaget. Det globala huvudkontoret ligger i Shanghai, men NIO har även ett flertal kontor runtom i världen – däribland i München, San Jose och Oxford. Olika kontor basar över olika områden inom NIOs verksamhet, såsom design, teknologi och avancerad tillverkning. Utöver de egna elbilarna är NIO även involverade i FIA Formula E, vilket är världens första racingserie för helelektriska, ensitsiga bilar. Kolla nuvarande kursen för NIO hos Capital, genom att skriva in NIO i sökfältet för aktierna.


Onsdag den 3/2, 2021: 97% är köpare i NIO, medan 3% blankar aktien med CFD'er genom Capital.

NIO har på endast sex år expanderat i snabb takt och intagit en betydande roll på den internationella marknaden för eldrivna bilar. Den allra första bilen lanserades i samband med att bolaget först grundades, en första battery swap station invigdes i Kina år 2018 och senare samma år börsintroducerades NIO Inc. Framgångarna till trots har man dock fortsatt – åtminstone till viss del – fått stå i skuggan av Tesla.

Tesla-aktien har även den varit föremål för diskussion om huruvida det är läge att blanka eller köpa, vilket Valutahandel skrivit om tidigare. Majoriteten i Tesla har varit och är fortfarande köpare, medan de få som har blankat dessvärre har förlorat stora summor pengar. Så sent som häromdagen varnade dock Jeremy Grantham – medgrundare till GMO – på Bloomberg om att Tesla och liknande aktier kan komma att bli “The Next Big Sell Off”. Åsikterna om elbilsaktierna går med andra ord isär.

NIO EC6

Vad tyder på att NIO är på gång?

+En hel del nya bilar har precis släppts – däribland NIO ET7, NIO EC6 och NIO ES8. Riktigt snygga modeller av både sedansize, halv-SUV och SUV. Den senaste nyheten om en lyxig sedan på ingång har bidragit till det ökade intresset för aktien.

+Trendlinjen pekar ännu uppåt.

+Stochastics indikerar att aktien är översåld då den just nu ligger runt 20-strecket – vilket enligt just den indikatorn tyder på att köpläge råder. På Valutahandel.se har vi dock mer tilltro till RSI som indikator för att identifiera köp- och säljlägen, men bäst är givetvis att kolla på flera olika indikatorer och försöka göra en samlad bedömning.

Finns det faktorer som talar emot NIO-aktien?

-Analytikerna har sänkt sina riktkurser på slutet. Fram tills för ungefär en vecka sedan höjdes riktkurserna, men de sista dagarna har en förändring skett, vilket – förutsatt att analytikerna har rätt – talar för att en nedgång kan vara på väg.

-RSI pekar på 53, vilket inte indikerar översåld, men däremot lite överköpt på kort sikt. RSI ändras emellertid varje minut, varför det gäller att hålla ordentlig koll om man väljer att följer den här indikatorn för teknisk analys.

-Elbilar tar fortfarande lång tid att “tanka” jämfört med bränslebilar. NIO´s satsning på utbytbara bilbatterier – vilken är tänkt ska råda bot på problemen med tidskrävande laddningsprocesser – är ännu i sin linda på den europeiska marknaden. I Kina finns ett hundratal batteribytarstationer runt om landet, men i Europa har de inte lanserats ännu. Fram tills dess att mer tidseffektiva laddningsprocesser blir tillgängliga kan det stora lyftet för NIO (och andra elbilsföretag) komma att dröja.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla aktier, valutor, krypto och andra instrument med rekordbra spread och marknadens bästa villkor. Testa Capital idag!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.


Hur lyder råden från analytiker?

Rekommendationer från analytiker säger på det stora hela att det är köpläge i NIO Inc, men det råder inte full konsensus. De flesta är positiva och rekommenderar en investering alternativt att du behåller om du redan äger aktien, men det finns också ett fåtal som istället rekommenderar sälj. Snacket på Wall Street är dock till största del positivt – med bland annat JP Morgan som strax före årsskiftet förutspådde att NIO framöver kan komma att utgöra hela 30% av den totala EV-marknaden.

Var kan man handla NIO?

Sammantaget kan alltså konstateras att NIO ser ut att vara på fortsatt stark uppgång, och att många således väljer att gå lång. Samtidigt tror andra på en nedgång och satsar på att blanka. Oavsett hur du vill betta dina pengar rekommenderar vi Skilling (mest användarvänlig), Capital (perfekt även för krypto) alternativt eToro (flexibel hävstång) som bästa plattformar att handla via. Alla tre sidor finns på svenska, alla är EU-reglerade och samtliga har utöver aktier dessutom generösa utbud av andra tillgångar.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.