fbpx

Frida från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 18 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Kryptovalutornas vara eller icke vara är en av många omdebatterade frågor inför nästa års presidentval i USA. I ett samtal med Elon Musk på Twitter igår tog den republikanske kandidaten Ron DeSantis ställning för krypto och menade att den decentraliserade valutamarknaden bör tillåtas blomstra och att människors rätt att trada digitala tillgångar bör främjas.

Censurering av undervisningsämnen i skolan och kontroversiella lagar om aborträtt och gayrättigheter har satt Floridas kontroversiella guvernör Ron DeSantis i politiskt strålkastarljus de senaste åren. Nyligen tillkännagav han sin kandidatur till presidentvalet i USA 2024, och bjöds med anledning av det in till ett one on one-samtal på Twitter med superentreprenören Elon Musk. Ett samtal som mot slutet kulminerade i ett tydligt fokus på kryptovalutor – där DeSantis menade att BTC och kryptomarknaden i sin helhet bör backas. Något som enligt honom själv enbart kan säkras under ett republikanskt styre.

Ser kryptovalutor som en medborgarrättslig fråga

Under samtalet med Elon Musk, vilket stundtals belastade Twitterappen så hårt att det skapade teknikproblem för hundratusentals tittare världen över, gled Ron DeSantis in på ämnet kryptovalutor de sista 30 minuterna. Han tydliggjorde sin positiva inställning till krypto och menade att han anser möjligheten till handel med decentraliserade valutor vara en medborgarrättslig fråga, och att den nivån av statlig inblandning som ses nu under Bidens styre är ett övertramp av regeringen.

Kryptovalutor har varit en het potatis i den amerikanska politiken sedan flera år tillbaka, och framförallt är det avsaknad av reglering som väckt debatt. Något som fjolårets FTX-skandal och kraschen för stablecoinvalutan Terra satte extra fyr på.

Till Elon Musk sa DeSantis igår att människor har all rätt i världen att handla med Bitcoin, och andra kryptovalutor, men att den sittande regeringen desperat försöker reglera marknaden så pass att den så småningom kommer att försvinna. Orsaken till detta menar DeSantis är för att man känner sig hotad. Ytterligare framväxt av Bitcoin och decentraliserade valutor ser, enligt honom , demokraterna som ett hot mot sin regeringsmakt.

Handla krypto-CFD:er med flexibel hävstång och rekordlåg spread – prova Skilling!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Grym kryptohandel med låg spread hos prisbelönt toppmäklare. Bli kund hos Skilling idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Kallade sittande administrationen för “regim” och lovade att advocera för Bitcoin

Ron DeSantis refererande under samtalet till den demokratiska regeringen som en “regim”, ett begrepp som vanligen används för att beskriva ett odemokratiskt styre av ett land, och gjorde flera tydliga löften om att backa Bitcoin mot vad han beskrev som försök att tillintetgöra krypto av demokraterna. Bland annat lovade DeSantis att starkt motsätta sig alla eventuella försök till att lagstifta bort “saker som Bitcoin”, om något sådant någonsin skulle bli aktuellt. Han sa också att ytterligare fyra år med Biden som president skulle innebära en allvarlig risk för kryptons överlevnad.

Motsätter sig en statligt kontrollerad e-valuta

Som en del av sitt stöd för krypto uttryckte DeSantis också att han kraftigt motsätter sig idéen om en statligt kontrollerad e-valuta. CBDC, det vill säga digitala valutor emitterade och kontrollerade av centralbanker, liknar på många sätt stablecoins såtillvida att de är peggade mot en vanlig fiatvaluta – den amerikanska dollarn i USA:s fall. Den svenska e-kronan, vilken fortfarande är under utveckling, är ett exempel på en CBDC (Central Bank Digital Currency).

Fed-chefen Jerome Powell har tidigare sagt att det vore idealiskt om projektet med en amerikansk e-dollar skulle bli godkänt i kongressen. DeSantis klargör dock att det aldrig kommer ske om han kommer till makten. Han menar att en statligt kontrollerad kryptovaluta är en massiv förskjutning av makt och frihet från konsumenter till staten, och att det riskerar ytterligare centralisering och statlig kontroll.

Kontroversiell guvernör med siktet inställt på presidentposten

Gårdagens samtal tydliggjorde Ron DeSantis inställning till kryptovalutor. Att göra det på en plattform som Twitter, vilken ägs av kända superentreprenören och kryptoförespråkaren Elon Musk, kan enligt vissa också ha varit ett medvetet val att flörta med en publik där många är pro krypto.

Invändingarna mot regleringar och en statligt kontrollerad kryptovaluta vinner medhåll från de som oroar sig över att friheten på den decentraliserade valutamarknaden ska inskränkas av lagstiftning och begränsningar. Samtidigt är avsaknaden av tillsyn och reglering de facto något som också gör kryptomarknaden osäker och populär för kriminella aktiviteter som terrorfinansiering och pennningtvätt.

Undantaget den liberala inställningen till kryptovalutor är Ron DeSantis annars en konservativ politiker som under sin tid som guvernör i Florida skapat flera rubriker om kontroversiella lagar – däribland det nya omstridda abortförbudet och censurering av visst utbildningsmaterial i delstatens skolor.

Hur kan nästa år valutgång påverka kryptomarknaden?

Krypto är en het fråga i den politiska debatten i USA, och har så varit i flera år. Många efterlyser skärpt tillsyn och regleringar som ska öka säkerheten – men utan att det riskerar att inskränka på decentraliseringen och funktionen.

Hur kryptomarknaden kommer att påverkas av valutgången i USA nästa år går liksom andra valfrågor enbart att spekulera om, men tydligt är att det är en fråga som debatteras av bägge sidor.

I dagsläget har Bitcoin, och krypto överlag, återhämtat sig en del efter fjolårets megadipp. BTC/USD är upp över 63% under de senaste 6 månaderna, medan främsta konkurrenten Ethereum är upp drygt 48% motsvarade period.

Vad är din inställning till krypto just nu? Har du investerat eller funderar du på att göra det? För inspiration till val av mäklare – se gärna vår topplista över bästa kryptomäklare. För tryggare handel med schyssta villkor rekommenderar Valutahandel EU-reglerade sajter som Skilling, AvatTrade och Safello – vilka samtliga har mycket bra möjligheter för både CFD-handel och investeringar.

Inget konto än? Bli kund hos Skilling här, eller registrera dig hos AvaTrade eller Safello snabbt, enkelt och smidigt.

Fler nyheter om krypto och uppdateringar om marknadens utveckling hittar du löpande här på Valutahandel.se.


Betyg: 8.7/10
Minsta insättning: 500 SEK
Beskrivning: Investera i kryptovalutor på väletablerad, svensk plattform. Öppna konto hos Safello du med.

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.