fbpx

Simon från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 10 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Världens största och mest klassiska kryptovaluta är också en av de mest spännande. Faktum är att Bitcoin av flera anledningar får anses vara månadens just nu hetaste kryptovaluta av alla – inte minst efter det att Elon Musk nyligen genomförde ett storköp värt 12.6 miljarder kronor – som genast ökade efterfrågan kraftigt och fick priset att nå nya höjder, för att sedan falla tillbaka lite. Men vilka nivåer kan förväntas under 2021?

Idag var ännu en volatil dag för bitcoin, med en uppgång på drygt 6% i skrivande stund. Nedan tar vi en närmare titt på BTC och vad vi kan vänta oss under 2021.

Bitcoin sticker mot himlen

Prisutsikter för andra kryptovalutor

Valutahandel skrev nyligen om stora händelser för Ethereum under 2021 och vilken prisutveckling vi kan komma att vänta oss i världens näst största kryptotillgång framöver. Nu har det blivit dags att vända uppmärksamheten mot Bitcoin. Endast en och en halv månad in på det nya året har Teslas grundare Elon Musk redan hunnit göra ett massivt köp och därmed skickat en tydlig signal om vilka förväntningar han har på värdeutvecklingen. Amerikanske betaljätten PayPal (som kan användas för insättning på många trading sajter) tillåter sedan en tid tillbaka betalningar i Bitcoin. Square investerade under sista kvartalet 2020 hela 50 miljoner USD i BTC. Men mannen som inspirerat Elon Musk att köpa Bitcoin är troligen Michael Saylor Microstrategy. De bolaget äger 71 079 bitcoins, som inhandlades för drygt 9.54 miljarder sek för bara några månader sedan, men numera är värt 27.5 miljarder kronor istället. Ingen dålig investering för Michael och aktieägarna i MicroStrategy.

Tips: Passa på att handla Bitcoin för 50% lägre spread hos Skilling.

Intresset för valutan tycks vara större än någonsin tidigare – men vad tror analytiker? Kommer Bull-marknaden att fortsätta för Satoshi Nakamotos succéprodukt eller är en nedgång att vänta?

En positiv analytiker

Elon Musk vände världens blickar mot BTC efter Teslas storköp

Teslas grundare Elon Musk är känd för att vara en pragmatisk företagsledare med en förkärlek till allt som är innovativt, hypermodernt och futuristiskt – däribland kryptovalutor. På sistone har han fått cred för att ha drivit upp priset på bland annat BTC genom sina uttalanden på Twitter (liksom han gjorde för GameStop-aktien för ett par veckor sedan). Musks inflytande på marknaden är med andra ord otvetydigt, vilket inte minst blev tydligt i samband med den senaste affären.

Knappt en vecka har gått sedan Elon Musk tillkännagav att hans hajpade elbilsföretag (Tesla) har köpt Bitcoin för inte mindre än 1,5 miljarder USD – vilket alltså motsvarar hisnande 12,6 miljarder SEK. Planen sägs vara att Tesla inom en snar framtid ska börja tillåta Bitcoin som betalmedel för deras produkter. Priset på Bitcoin steg nästan omedelbart efter att nyheten om Teslas investering hade offentliggjorts, till en ny rekordnivå om drygt 44 000 USD. I samma veva klättrade också Teslas aktie omkring 2%.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Störst utbud av kryptovalutor och aktie-CFD'er. Testa Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Just nu kan du handla BTC med 50% lägre spread hos Skilling – prova själv!

Intresset för BTC-derivat fortsätter öka

Derivatinstrument med BTC som underliggande tillgång finns på flera plattformar och efterfrågan ser ut att slå rekord under 2021. Allt fler professionella och institutionella investerare spekulerar i den framtida prisutvecklingen för BTC, vilket ses som ett led i att krypto successivt börjar bli mer och mer accepterat och mainstream. Virtuella valutor är inte längre något som kan viftas bort av mäktiga aktörer – vilket inte minst Bitcoin-satsningarna av Tesla, PayPal, Sqaure och MicroStrategy bekräftar.

Handla BTC-derivat hos marknadsledande Capital – registrera dig idag!

Stimulanser kan eventuellt komma att gynna BTC?

Precis som för Ethereum finns en möjlighet att ytterligare ekonomiska stimulanspaket kan komma att driva upp priset för Bitcoin (liksom andra kryptovalutor och aktier). Analytiker har flaggat för ett sådant scenario, vilket således skulle kunna innebära att BTC går fortsatt starkt under kommande månader. Herr Michael.com kommenterar givetvis på Twitter.

Vad kommer Bitcoin vara värt om 1 år?

Bitcoin har en extremt hög volatilitet – betydligt högre än normala aktier – och med en prisutveckling som mer liknar de för optioner och derivat. I dagsläget kostar en BTC nästan 48 000 USD, medan priset i februari 2020 låg på drygt 10 000 USD. De extrema svängningarna är utmärkande för BTC och något som gör det svårt att förutspå utvecklingen på samma sätt som för mer traditionella instrument. Mycket talar för att värdet kommer att vara fortsatt högt under 2021, men snabba förändringar kan komma att ske och hur det faktiskt kommer se ut om ett år går egentligen bara att sia om.

Tror du på upp eller nedgång för Bitcoin? Du kan handla till fördelaktig spread på Skilling!

Guggenheim hemsida

Vad tror analytiker?

Mike Novogratz, Fortress Investment Group

Mike Novogratz är chefsanalytiker för Fortress Investment Groups hedgefond för krypto och grundare av Galaxy Digital. Mile anser att det inte är orealistiskt att BTC når en nivå runt 100 000 USD i december 2021.

Mike McGlone, Bloomberg

Kryptoanalytiker på Bloomberg som spår att priset på Bitcoin kommer landa på 50 000 USD som mest under 2021, för att sedan kraftigt öka under 2022 – möjligtvis upp emot till 170 000 USD.

Analytiker på Citi Bank

Citi Banks samlade stab av analytiker är mycket optimistiska i sin prognos för Bitcoin under 2021. Här tror man att priset kan komma att ligga på så mycket som 300 000 USD för 1 BTC vid årsslutet.

Analytiker på JP Morgan

Finansjätten JP Morgan har ännu inte uttalat någon specifik prisnivå för sin prognos, men man väntar sig att värdet på Bitcoin kommer fortsätta stiga under året – i synnerhet då allt fler ser kryptovalutan som ett alternativ till guld när man vill lagra kapital.

Simon Peters, kryptoanalytiker på eToro

I en kommentar till investerare så berättade kryptoanalytikern Simon Peters från eToro (recension) att Bitcoin kan nå 70 000 dollar i slutet av året.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Den enda kryptosajten med flexibel hävstång. Du väljer. Prova själv eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Scott Minderd, Guggenheim Partners

GP's analytiker är en av få som inte tror på en fortsatt värdeökning för BTC under 2021. Scott Minerd gjorde i slutet av januari ett uttalande om att han förutspår en backning under året och att Bitcoin i slutet av 2021 kommer vara nere på runt 20 000 USD. Han understryker dock att prognosen endast är tillfällig för i år – på lång sikt tror han att 1 BTC kommer stiga upp emot 400 000 USD.

Peter Schiff, Euro Pacific Capital Inc

Guldälskaren Peter Schiff som ansvarar för Asien-Stillahavsområdet, tror att Bitcoin väldigt snart kommer passera den psykologiska 50 000 dollar nivån. Han menar att BTC sakta stuckit iväg, på bekostnad av gulds marknadsvärde. Han tycker dock själv att Bitcoin är värdelöst och tradear mycket hellre guld.

Robert Kiyosaki, Rich Dad Poor Dad

Entreprenören, investeraren och författaren Robert Kiyosaki har länge varit lång i Bitcoin. Redan för 1 år sedan så förutspådde han ett pris på 70 000 USD inom 3 år.

Adan Back, VD för Blockstream

En av de relativt tidiga användarna av bitcoin är Adam Back, som är en utvecklare inom blockkedjor. Han tror att de sena anhängarna, de institutionella investerarna, kan dra upp priset till 300 000 USD inom de kommande 3 åren.

Max Keiser, analytiker & programledare för The Keiser Report

På ett års sikt så förväntar sig Max Keiser att BTC når 100 000 dollar, medan han förväntar sig ett pris omkring $400 000 på lång sikt. “Jag har höjt mina förväntningar för Bitcoin sedan priset låg på 1 USD. Nu höjer jag min prisförväntning till 400 000 dollar för första gången på 8 år, på grund av Coronavirus och jämförelsen med guld.

Var kan man handla Bitcoin?

+Skilling: Har en kampanj just nu med 50% lägre spread för bland annat Bitcoin trading. Skapat av skandinaver, med BankID och en transparent plattform.
+Capital: Finns på svenska, har enormt stort utbud av kryptovalutor och väldigt bra priser, samt smarta funktioner som hjälper till att analysera din trading bättre.
+eToro: Här återfinns alla de bästa kryptovalutorna. Lätt att förstå och full flexibilitet med din hävstång, dvs du kan själv variera hävstångsnivån.
+Stormgain: Du kan köpa krypto hos en proffsig och modern sajt som endast är fokuserad på digitala valutor.
+Libertex: En sajt som erbjuder upp till 500x hävstång.
+CEX: En schysst exchange för att växla till sig kryptovalutor såsom Bitcoin eller Ripple.
+Swissborg: Smidig trading med kryptovalutor.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova en helsvensk valuta- och krypoäklare med snäv spread, fantastisk säkerhet med BankID och svenska betalmetoder såsom Swish. Registrera dig riskfritt hos Skilling idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Ps. Roliga fakta: För närvarande så har 15 stycken online trading sajter Bitcoin som insättningsmetod.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.