fbpx

Andre från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 4 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Årets kanske hetaste stora kryptovaluta heter Ethereum (ETH) och det finns många anledningar till detta. Här ska vi tala om varför folk som är trading sugna framför tradear Ethereum eller Bitcoin på helgerna, då allt annat är stängt.

Vidare så kommer Valutahandel.se ta upp 5 stora händelser för Ethereum 2021: en efterlängtad lansering av ETH som derivat på CME, utrullning av ETH 2.0, en snabb ökning av de dagliga tradingvolymerna, utökade stimulanser som kan påverka priset och den frekventa användningen av ETH vid lansering av alla nya kryptomynt. Slutligen så kommer 7 analytiker ge sina prisförväntningar för Ethereum på 1 års sikt och du kommer hitta var det går att handla ETH på nätet.

I motsats till Bitcoin så tycker många att Ethereum har mer uppsida, trots att det hittills sällan rapporterar vidare mycket om ETH jämfört med BTC. Men kanske det blir ändring i takt med ETH 2.0? Ok, låt oss börja med hur tradingvolymerna för de två största kryptovalutorna har utvecklats det sista året.
En positiv analytiker

Fem stora händelser för Ethereum 2021 i februari, 2021

I artikeln nedan så kommer Valutahandel.se att belysa:
+Tradingvolymerna går upp avsevärt mer för Ethereum.
+Lansering på världens största handelsplats för derivatinstrument.
+Ethereum 2.0 blir minst 6400% snabbare
+Kommer Biden's förväntade stimulanser gynna Ethereum?
+Under 2021 sker fler ICO (Initial Coin Offerings), vilket motsvarar en IPO för aktier än något år tidigare. 82% av alla ICO's använder Ethereum för transaktionerna, vilket troligen kommer skynda på prisökningen ännu mer.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Störst utbud av kryptovalutor och aktie-CFD'er. Testa Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Tradingvolymerna ökar 4x för BTC vs mer än 8 gånger för ETH

Dessutom så är tradingvolymerna för Ethereum ökat på bra mycket snabbare än för Bitcoin det sista året. Medan Bitcoin gått från 19 miljarder dollar i daglig omsättning under 2021 till 81 miljarder vid samma datum i år, så har Ethereum gått från $8 miljarder till $67 miljarder den 4:e januari 2021.

Med den nya och snabbare versionen (ETH 2) som kommer släppas någon gång under 2021, så kommer säkerligen mycket intresse att riktas mot Ethereum. För närvarande så kan du handla ETH med 50% lägre spread hos Skilling – prova själv!

Ethereum som derivat: Lanseras på CME inom kort

Redan den 8:e februari 2021, så kommer Ethereum terminer (futures) kunna handlas på Chicago Mercantile Exchange (CME), världens största handelsplats för derivatinstrument och terminer. Detta gör Ethereum till den andra Commodity Futures Trading Commission (CFTC) registrerade kryptovalutan. Förmodligen kommer vi även se någon börshandlad fond (ETF) efter lanseringen i Chicago.

Ethereum 2.0 rullas med 6400% högre transaktionshastighet

Med den mest konservativa uppskattningen så kommer ETH 2 transaktioner bli åtminstone 64 gånger snabbare än 1.0. Men den är utformad för att kunna hantera fler hundra gånger mer data än vad som kan överföras för närvarande. Hur mycket av detta är inräknat i dagens pris? Hur många på Wall Street känner ens till de stora skillnaderna mellan Bitcoin och ETH?

Med Ethereum 2.0 versionen så kommer skalbarheten förbättras rejält, skriver CNBC. 2021 kommer troligen bli året då DeFi coins bildar kedjebryggor. Läs även vår artikel om DeFi och ETH, två heta krypto.

Stimulanser gynnar kanske Ethereum?

Ytterligare stimulanser kan elda på värderingen för aktier, men även kryptovalutor, varnar många analytiker. Men det finns en gyllene tråd menar vissa kryptoexperter, som tror att Ethereum kan förstora aktiemarknadens uppgång. “Med ytterligare stimulanspaket på väg, betyder också högre aktiemarknadsvärderingar”, skriver Thomas Yeung på Nasdaq.com.

Ethereum's hemsida

ICO's sker nästan alltid med Ethereum

Fler än 8 utav 10 nya kryptovalutor använder Ethereum som “bas”. Allt tyder på att det kommer bli avsevärt fler ICO's (Initial Coin Offerings) under 2021 än någon gång tidigare. Den enda någorlunda konkurrenten till Ethereum är gruppen bakom Polkastarter och Polkadot, som dock ligger rejält mycket efter när det kommer till volym, utbud och användning.

Men vad är då en ICOs eller IEO's?
Den absolut vanligaste kryptovalutan är Ethereums med över 82 procent av alla ICO som har drivits på deras plattform men är obefintligt jämfört med hela marknaden. Med tanke på att blocktiden (en transaktion) tar 13 sekunder för Ethereum med version 1.0, medan den tar 10 minuter för Bitcoin, får en att undra ifall Bitcoin verkligen är “framtidens stora digitala valuta”, när den är så otroligt mycket långsammare. Med Ether 2.0 så kommer det troligen ta under 1 sekund för att få igenom många transaktioner.

Vad som är intressant är att många ethereumbaserade blockkedjeplattformar från stora banker, t. ex UBS, Barclays, Credit Suisse, KBC, Six och Thomson Reuters bygger på just ETH. Det finns en bra anledning att dessa stora banker och investmentbanker och nyhetsbolag väljer Ether istället för något annat alternativ.

Vad kommer Ethereum vara värt om 1 år?

Nedan kommer ett antal prisförutsägelser för Ethereum på ett års sikt, från ett antal framstående profiler som sysslar med kryptovalutor. Givetvis så är det omöjligt att svara på och utsikterna är väldigt varierande, men det tycks vara fler positiva bland dem vi hittat än negativa..

Fundstrat logotyp

David Grider: $10500

Strategen David Grider från New York som jobbar på Fundstrat Global Advisors tror att priset på Ethereum kan nå hela $10 500 i slutet av 2021. Till Johanna Ossinger på Bloomberg så säger han att “priset delvis bygger på populariteten för Ethereum blockchain, den så kallade decentraliserade kedjan för finans appar”. Han fortsätter: “Ethereum har också gjort framsteg mot en nätverksuppgradering, vilket kommer tillåta en liknande transaktionshastighet som VISA och Mastercard. Han avslutar med att “Ether är den bästa risk/belöning investeringen i krypto”.

James Todaro: $9500

James Todaro, som är managing partner på BlockTown Capital har också höga förväntningar för Ethereum. Hans prisförväntningar för slutet av 2021 når 9500 USD och att ETH når ett totalt börsvärde (marknadsvärde) på $1 biljon.

Simon Dedic: $800 för 2021, men upp till $9000 lite senare

En annan positiv kryptoentusiast är Simon Dedic, medgrundare av Blockfyre och managing parter för Moonrock Capital. För 2021 så tror han “endast” på $800, men Dedic tror att ETH s så småningom kommer nå 9000 dollar per mynt. Vi talar om 3-5 år här, i hans förväntningar.

BeinCrypto: $2,800

Den fjärde mest positiva firman till Ethereum är BeinCrypto, som har satt 2800 USD som riktkurs för 2021.

The Economy Forecast Agency: $2,449

En lite lägre prisförväntning kommer från Economy Forecast Agency (EFA). De förväntar sig en rejäl ökning i värde för Ethereum och tror på $2,449 i slutet av året.

Andrew Keys, $2000

Andrew Keys från New Jersey, Managing Partner på Digital Asset Risk Management Advisors (DARMA Capital) tror på 2000 dollar nivån i slutet av året.

Mike McGlone at Bloomberg, $600

Mike McGlone som är skribent på Bloomberg skriver att Ethereum och Ripples bättre utveckling än Bitcoin 2020 var “ett tecken på den bestående karaktären hos fintech i en värld som alltmer domineras av nollränta och kvantitativa lättnader”. Han förväntar sig att Ethereum kommer handlas i ett spann mellan 500 och 700 dollar under 2021.

Valutahandel kommenterar: Jag som skriver artikeln, Markus, tror personligen att Mike McGlobe undervärderar signifikansen och potentialen som finns hos Ethereum, med alla 100-tals nya ICO's som troligen sker innan sommaren. Blir förvånad om vi får se en nedgång på 60%, men givetvis – allt kan hända i kryptovärlden. Räkna med att värdet blir “noll” och sätt inte in mer pengar än du har råd att förlora, är mottot från vissa av de mer pessimistiska.

Hur högt kan priset för Ethereum gå?

Ethereum är lika volatil och stökigt, likt en busig tonåring. För något som investerat 10 000 USD i januari 2018, så skulle denna investering minska till 830 USD ett år senare. Men med dagens värde så skulle samma investering ökat till över 90 000 USD. Utan en underliggande hård tillgång så bygger Ethereums värde i hög grad på förväntningar från hoppfulla investerare.

Men det finns en silverlinje: Ethereum tenderar även att förstora aktiemarknadsvinsterna. Med ytterligare stimulanser på väg, så kan även högre bli högre värde på aktier, vilket skett den sista tiden. Kryptovalutor som BTC och ETH har följt S&P 500 till över 60% de sista året, men givetvis så kan sånt ändras snabbt. Tror du på upp eller nedgång för Ethereum? Du kan handla till fördelaktig spread på Skilling!

Har det skett några tidigare uppgraderingar av Ethereum?

Ethereum grundades av bland annat Vitalik Buterin (Twitter-profil) i december 2013. Han är en smart programmerare som tidigare startat Bitcoin Magazine 2011, men på grund av oenigheter och planer för en bättre och mer flexibel valuta, så skapades Ethereum.

Det har skett fyra rejäla uppgraderingar tidigare. Den första var Homestead uppgraderingen som ägde rum i mars 2016. Därefter kom Metropolis Byzantium ut i oktober 2017, vilket gav ytterligare förbättringar till de smarta kontrakten. Det skulle dröja till februari 2019 innan Metropolis Constantinople uppdateringen kom ut. Den allra senaste ETH uppdateringen skedde för 13 månader sedan och hette Istanbul. Under februari 2021 så förväntas ETH 2.0 komma ut, vilket på allvar kan snabba upp alla överföringar i blockkedjan.

Vad kan man handla Ethereum?

+Skilling: Har en kampanj just nu med 50% lägre spread för bland annat Ethereum trading. Skapat av skandinaver och har BankID samt en transparent plattform.
+Capital: Finns på svenska, har enormt stort utbud av kryptovalutor och väldigt bra priser, samt smarta funktioner som hjälper till att analysera din trading bättre.
+eToro: Här återfinns alla de bästa kryptovalutorna. Lätt att förstå och full flexibilitet med din hävstång, dvs du kan själv variera hävstångsnivån.
+Stormgain: Du kan köpa krypto hos en proffsig och modern sajt som endast är fokuserad på digitala valutor.
+Libertex: En sajt som erbjuder upp till 500x hävstång.
+Plus500: Börsnoterat bolag som erbjuder CFD handel med krypto, aktier, råvaror, valuta och index. 77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar. Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

+CEX: En schysst exchange för att växla till sig kryptovalutor såsom Ethereum, Bitcoin eller Ripple.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova en helsvensk valuta- och krypoäklare med snäv spread, fantastisk säkerhet med BankID och svenska betalmetoder såsom Swish. Registrera dig riskfritt hos Skilling idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Vill du veta mer? Kolla in Vitalik Buterins egna långtgående planer för ETH eller läs en ganska detaljerad historik om Ethereum från Consensys.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.