fbpx

Tina från Djurgården

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 30 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Succémäklaren Skilling meddelade förra veckan att man lanserar kryptotrading helt utan hävstång, tillgängligt för samtliga 50+ coins som finns att handla på plattformen. För dig som trader innebär detta att du kan fortsatt kan trada kryptovalutor med minimal spread och noll swapavgifter – men utan den extra risken som kommer med belåning.

Skandinaviska onlinemäklaren Skilling, vilken på bara ett par år blivit en av Europas främsta mäklare tillika en storfavorit bland Valutahandels läsare, tar sin CFD-trading med kryptovalutor ett snäpp längre. Förra veckan meddelade man att nu lanserar kryptotrading helt utan hävstång, och dessutom utan swapavgifter under 30 dagars intervall. För traders som varit sugna på kryptomarknaden men som varken vill investera i faktiska valutor eller ta risken med hävstång i CFD-trading, är det här mycket välkomna nyheter.

Med konto hos Skilling kan du nu handla krypto helt utan krav på belåning (hävstång) och med mycket förmånliga villkor när det kommer till spreads och swapavgifter.

Vad innebär kryptotrading utan hävstång?

Kryptotrading utan hävstång innebär att du handlar instrumenten, i det här fallet krypto, utan någon belåning. Hos Skilling kan du trada kryptovalutor med så kallade CFD:er, vilka innebär att du spekulerar i prisutvecklingen på en underliggande tillgång – till exempel Bitcoin – istället för att köpa och äga faktiska Bitcoins. CFD-trading är ett tacksamt sätt att handla såväl krypto som andra finansiella tillgångar just eftersom du inte äger tillgångarna.

För krypto innebär detta bland annat att du inte behöver tänka på någon särskild wallet eller säker offline-förvaring. CFD:er går också snabbare att köpa och sälja, men – en viktig parameter i CFD-handel är förekomsten av hävstång.

Hävstång innebär att du enbart går in med en liten del eget kapital och sedan lånar upp resten av köpeskillingen av, vanligtvis, din mäklare. Vill du till exempel köpa CFD:er med Bitcoin för 5000 kr och en hävstång på 1:2, går du in med 5000 kr själv, och lånar lika mycket av din mäklare. Din position blir alltså värd 10 000 kr, vilket innebär att din exponering blir dubbelt så stor jämfört med om du bara gått in med dina egna 5000 kr.

Större exponering ger större möjligheter till bättre avkastning – men innebär också högre risk. Vinner du blir din vinst större om du har använt hävstång, men förlorar du blir också förlusten större.

Har du inget konto hos Skilling men letar en trygg, transparent mäklare att komma igång med kryptotrading hos? Registrera dig som kund hos Skilling här och bekanta dig med plattformen redan nu.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trada kryptovalutor utan hävstång, med låg spread och snabba exekveringar – på webben och direkt i mobilen. Upptäck Skilling du med!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Vad är bäst; kryptotrading med eller utan hävstång?

Hävstång bidrar alltså till ökad exponering och med det chans till bättre avkastning om en position går din väg, men också till ökat risktagande eftersom eventuella förluster blir mycket större om du använder hävstång.

Sammantaget kan vi konstatera att hävstångshandel har både för- och nackdelar, varför vilket alternativ som passar bäst kan variera mellan olika traders. För en erfaren trader med goda ekonomiska marginaler och en bra riskbedömningsförmåga kan hävstång vara ett suveränt tillägg som gör hela skillnaden i de finansiella resultaten, medan det å andra sidan kan vara ett alldeles för stort risktagande för någon som exempelvis är ny inom trading och/eller inte har utrymme för möjliga förluster.

Skillings kryptotrading med och utan hävstång

Som EU-reglerad mäklare har Skilling hittills kunnat erbjuda kryptotrading med en maximal hävstång om 1:2, undantaget professionella konton och premiumkunder som kan få en nivå på 1:50 för exponering på upp till 1:1000. Med lanseringen av noll i hävstång kan plattformen har plattformen nu också något som är tilltalande för nybörjare, och andra traders, som inte vill ta den extra risken som hävstång innebär.

Du får samma enkla och smidiga trading med CFD:er och slipper köpa och äga själva kryptovalutan, men undviker risken att eventuella förluster multipliceras. Detta kan förstås vara särskilt skönt vid handel med just kryptovalutor, vilka i sig är högrisktillgångar med en enorm och oförutsägbar volatilitet.

Vare sig du väljer att trada krypto utan hävstång eller med, handlar du alltid med mycket låga avgifter – Skilling har spreads från 0,0001 – och helt utan swapavgifter under intervall om 30 dagar. Håller du positioner över natten eller längre under 30-dagarsperioder betalar du alltså ingen ränta på det. Villkoren gäller för trading med alla kryptovalutor tillgängliga på plattformen – såväl BTC och ETH som ytterligare ett 50-tal.

Upptäck TradingView hos Skilling

Nyheten om kryptotrading utan hävstång är bara en av flera spännande lanseringar som Skilling gjort den senaste tiden. För några månader sedan introducerade man till exempel handelsplattformen TradingView för sina kunder, som ett proffsigt komplement till de plattformar som redan finns på sajten.

Med TradingView kan du enkelt automatisera din handel med hjälp 1000-tals olika grafer, instrument och strategier samt ett stort community där man kan inspireras av andra såväl som också dela med sig av egna tips och råd. TradingView passar utmärkt för dig som vill kunna ägna dig åt förstklassig teknisk analys och algoritmisk trading, helt sömlöst och utan besväret med att behöva koda strategier från scratch.

Med stödet för TradingView och nu senaste nyheten om kryptotrading utan hävstång kan Skilling stoltsera med ytterligare två fjädrar i hatten vad gäller utbud, tjänster och service till sina kunder. Är du ute efter en innovativ mäklare som trots ett redan nu grymt utbud och utmärkta tjänster aldrig nöjer sig utan hela tiden strävar efter att bli ännu lite bättre för sina kunder, är det här sajten att satsa på. Är du inte kund än? Börja med ett demokonto hos Skilling och testa på sajten med fiktiva pengar, helt utan risk och kostnad under 30 dagar. Därefter kan du enkelt öppna et livekonto om du skulle vilja.

Önskar du mer information om Skilling? Kika gärna på vår recension av sajten, där du hittar utförliga omdömen och detaljer om allt från utbud av instrument till betalningsalternativ.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.