fbpx

Albin från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 21 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Nyfiken på handel med världens första och största stablecoin? Här får du en matnyttig introduktion till USD Tether – komplett med information om hur och när valutan lanserades, vad som kännetecknar USDT, vilka användningsområden den har samt var du kan handla USDT.

USDT är liksom andra stablecoins en kryptovaluta vars värde är knutet till en annan tillgång – i det här fallet den amerikanska dollarn. Det övergripande syftet med stablecoins är att tillhandahålla instrument byggda på blockkedjeteknik, men med en helt annan stabilitet än vad traditionella och mer högprofilerade kryptovalutor ger. USDT är det stablecoin med högst omsättning av alla idag tillgängliga tokens. Den cirkulerande tillgången ligger i dagsläget på 74 083 154 139 USDT.

Men hur började framgångsresan med USDT? Vem ligger bakom denna token och hur fungerar den? Allt det och lite till finner du svar på i guiden nedan.

Vad är USDT?

USDT – vilket alltså är den officiella valutakoden för USD Tether – är ett stablecoin vars värde är peggat mot den amerikanska dollarn. För dig som är obekant med stablecoins är dessa alltså en speciell typ av kryptovalutor där värdet backas av ett reellt värde i någon form av fysisk tillgång – exempelvis en fiatvaluta eller en råvara som guld eller silver.

Med USDT kan investerare och traders få tillgång till alla de fördelar som kommer med en kryptovaluta – kanske framförallt snabba, billiga och smidiga pengatransaktioner möjliga varsomhelst i världen dygnet runt – men utan den instabilitet som annars är synonym med just krypto. Traditionella virtuella valutor som Bitcoin och Ethereum med flera är ö(kända) för att bjuda på en ibland extrem volatilitet – vilket innebär att värdet på dessa tillgångar kan snabbt kan skjuta såväl i höjden som i botten.

Hög volatilitet innebär möjlighet till stora förtjänster – men också svidande förluster. Med stablecoins likt USDT slipper man dessa berg- och dalbanor i pris och får istället mer stabilitet. Innehavare av USDT vet att en Tether token alltid är värd (ungefär) 1 USD.

Vem är skaparen bakom Tether (USDT)?

Kryptovalutan Tether skapades 2014 av Brock Pierce, Reeve Collins och Craig Sellars – tre välkända techentreprenörer med flera andra framgångsrika likartade projekt på meritlistan utöver Tether. När valutan först lanserades 2014 var det under namnet Realcoin.

USDT ägs och kontrolleras av det Hong Kong-baserade företaget Tether Limited, vilket i sin tur står under vingarna av kryptoplattformen Bitfinex. Bitfinex är hemmahörande på Brittiska Jungfruöarna. Valutan är inte skapad på någon egen unik blockkedja, utan byggd på Ethereums nätverk. Således finns Tether också tillgänglig att köpa och växla på så gott som alla stora kryptosajter samt hos många valutamäklare.

Hur backas värdet av USDT?

En token av USDT motsvarar alltid (med utrymme för vissa små avvikelser ibland) en amerikansk dollar. Till skillnad från många andra stablecoins peggade mot fiatvalutor (eller andra fysiska tillgångar) backas emellertid inte värdet helt av kontanta medel. Tether Limited har många gånger hävdat att 100% backning av cash finns, men i själva verket hålls istället kursen mot USD med hjälp av en blandning av USD på banken, statsskuldväxlar, företagsobligationer och förtroendeinsättningar.

Detta upplägg har varit fog för kritik gentemot Tether, liksom det faktum att de tillgångar som sägs säkra upp värdet av USDT aldrig riktigt granskats. Samtidigt tycks förtroendet för denna token likväl vara tillräckligt stort för att valutan fortsatt ska vara världens största och mest omsatta stablecoin. USDT är bland annat särskilt populär för trading eftersom den höga omsättningen ger gynnsamma förhållanden för snabba trades.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Testa en marknadsledande valuta- och kryptomäklare med unika funktioner. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Användningsområden

Syftet med USDT är att erbjuda ett snabbt och smidigt blockkedjeinstrument, men med mer trygghet än vanliga kryptovalutor. Med USDT kan användare investera kapital i en token som ger möjlighet till snabba, smidiga och billiga pengatransaktioner oberoende av en bank eller annan tredje part – men utan den volatilitet som kryptovalutor annars är förenade med.

USDT är ett instrument för dig som vill ha exponering mot kryptomarknaden och kunna dra nytta av alla de fördelar som bjuds där, utan att behöva oroa dig för kraftiga och plötsliga värdetapp. Valutan är en Ethereum-baserad token som förutom på Ethereums nätverk även finns tillgänglig på flertalet andra.

Fördelar med Tether

+ Passar utmärkt för trading tack vare dess höga omsättning
+ USDT är en kryptovaluta vars värde backas upp av fysiska tillgångar
+ Betydligt mindre värdefluktuationer än vanliga krypto – 1 USDT är alltid 1 USD (vissa mindre avvikelser kan förekomma, men generellt)
+ Finns att handla hos en mängd olika mäklare och exchangesajter
+ Ger dig möjlighet att utföra snabba och billiga pengatransaktioner
+ Transaktioner över blockkedjenätverk är tillgängliga dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett var i världen du befinner dig – allt du behöver är en Internetuppkoppling

Nackdelar med Tether

– Tveksamheter finns kring de tillgångar som backar upp värdet av USDT.
– Transparensen är inte helt hundra – ingen komplett granskning har gjorts av valutans säkerhet.
– Vissa föredrar hellre USDC som ett alternativ till Tether vid kryptotransaktioner.

Här kan du handla USDT

USDT kan handlas hos majoriteten av alla kryptomäklare och exchangeplattformar. Valutan är som rean nämnts världens största stablecoin, varför den således är enkel att hitta.

Det stora utbudet av mäklare till trots, gäller det emellertid att vara noggrann med vilken aktör du väljer att handla via. Precis som vid handel med vanliga valutor och andra finansiella tillgångar finns såväl bättre som sämre alternativ.

Är du intresserad av att investera i USDT eller börja med kortsiktig trading av valutan, kan Valutahandel särskilt rekommendera följande tre plattformar:

– Stormgain: En av marknadens största kryptoplattformar med ett enormt utbud av tillgångar – däribland USDT. Stormgain erbjuder förmånliga villkor, en användarvänlig plattform och alla tänkbara tjänster relaterade till krypto. Prova Stormgain här!

eToro: Börja handla USDT med inspiration från andra. eToro är världens ledande sajt för copytrading tillika en stor aktör inom krypto (och stablecoins). Här tradar du hos en EU-reglerad mäklare med låga avgifter, en vass programvara och ett stort utbud av tillgångar. Bli kund hos eToro du också.

– Swissborg: Topprankad crypto exchange som lockar med bra villkor, en riktigt användarvänlig tradingplattform, bra transparens och rimliga avgifter. Swissborg har på bara några år blivit en europeisk storfavorit när det kommer till investeringar och trading med krypto och stablecoins. Här kan du registrera dig för ett konto hos Swissborg.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Upptäck en ledanda kryptomäklare och exchangeplattform med bra spreads och konkurrenskraftig kommission. Testa Stormgain du med!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.