fbpx

Bert från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 21 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende på egen hand, gärna snabbt! Men få blir det faktiskt i verkligheten utan rejält med blod, svett och tårar. Ifall du verkligen vill lyckas med valutahandel på ett sätt som gör att du slipper jobba, så krävs det rejält med engagemang, fokus och tålamod.

Du kan inte sitta och vänta på att en jackpott trillar i munnen på dig och den brittiska valutan kraschar i samband med misslyckade handelsavtal med EU och du råkar gå “all in” just då. Faktum är att det ofta är lättare att göra många mindre vinster än ett fåtal stora. Men när du samlar ihop många små men lyckosamma affärer, så kan det vara värt sin vikt i guld. Nedan går vi igenom ett antal saker som kännetecknar numera förmögna valutahandlare och hur de har kommit dit!

Många små vinster är guld värt..

Med hög hävstång och enormt många olika möjligheter att tjäna pengar, så är det lätt att bli girig och vilja sikta på riktigt stora vinster. Men det är ofta klart mer realistiskt och lönsamt att sikta in sig på ett flertal små vinsthämtningar. De som verkligen lyckas med valutahandel gör det ofta på detta viset, genom att hitta trading intervall som är hyfsat lätta att förutspå och sedan vara nöjd med en vinst på €80-500 per affär. Nedan följer ett exempel med EUR/USD, som har bland världens lägsta spread och extrem likviditet och normalt följer tydliga mönster. Hittar du en bra trendkanal så kan du göra 2-5 bra affärer per dag och ligga på en stabil nivå mellan risk och belöning. Hos den främsta Skandinaviska-ägda sajten för valutahandel, Skilling, så kan du få ut en tydlig översikt mellan “risk-reward” för varje affär. Se ett exempel nedan.
Hög risk reward för EUR/USD trendkanal


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Sveriges bästa valutamäklare 2020. Enkel, tydlig och lättanvänd!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Ett fåtal valutapar är bättre än många

Bli expert på ett ett eller två olika valutapar som ligger dig varmt om hjärtat. Vår favorit är USD/EUR, som ofta ligger på mellan extremt låg spread. Ofta tar det inte mer än några sekunder innan du ligger på plus när handlar valuta i en tydlig trendkanal. Valutor följer nämligen tekniska mönster i hög grad.

Risk Management: Ta avvägda risker mer god uppsida

Det första och viktigaste konceptet du måste förstå vid valutahandel på heltid är risk management. Risker kan aldrig helt elimineras. Men de kan mildras efter bästa förmåga. Även marknadens skarpaste valutahandlare kommer att göra misstag med jämna mellanrum. Ifall du inte kan acceptera att risk existerar och måste hanteras, så kommer du aldrig bli framgångsrik med valutahandel.

Studera marknaden

Du behöver inte ha kunskap som en hjärnkirurg eller raketforskare för att nå framgång på valutamarknaden. Även en raketforskare eller hjärnkirurg kan förlora pengar på valutahandel för den delen. Men vad som gör skillnaden är att studera marknaden i detalj. Du måste hålla koll på nyheter och följa konsumenters förtroende, hålla koll på räntenivåer och centralbankschefer som ska hålla tal. Händelser från olika regioner och sektorer kan ibland påverka valutamarknaden, så det gäller att ha koll på ekonomin världen över.

Experimentera och hitta rätt strategi

Man blir inte ekonomiskt oberoende över en natt på valutahandel. Du måste träna och experimentera för att hitta rätt strategier, vilket kommer ta lite tid. Men ifall du börjar idag så är du på gång mot en framtid där pengar inte spelar någon roll. Vissa traders väljer att följa marknadens trender för att lyckas, medan andra analyserar teknisk data som används till deras fördel. Experimentera och skapa något demokonto för att hitta en lämplig strategi. Prova gärna teknisk analys som fungerar bättre för valutamarknaden än svenska aktier, som knappt har någon volym att tala om i jämförelse. Aktörer som Skilling ger dig otrolig insikt och oanade möjligheter att lyckas.

Trading strategier vid valutahandel

Första steget: Våga prova!

Det är alltid lätt att ångra sig i efterhand. Än idag så ångrar jag mig för att man inte investerade i Bitcoin för 7-8 år sedan. Skaffade de första maskinerna för “Bitcoin grävande” (mining) efter mycket velande under 2014, vilket totalt kostade drygt 4 gånger mer än jag tänkt satsa på Bitcoin. Året innan så funderade jag nämligen på att investera €5000 i Bitcoin, vilket vid en tillbakablick skulle innebära ett dagsvärde på drygt €2 922 916. Under början av 2013 så stod nämligen Bitcoin i €12 per BTC. Idag så är värdet uppe på €7015, dvs en uppgång på 58 458 procent. Med 416 stycken bitcoins så hade man kunnat vara relativt kapitalstark.

Nästan lika bra hade det varit ifall man köpt 1000 Amazon aktier under studenttiden i Lund till ett värde av $9 per aktie. Igår så stängde aktien på $1901, motsvarande en uppgång till över 18 miljoner kronor för aktierna. Men istället för aktierna så köpte man en bil, vilket man givetvis ångrar idag. Men det är synd att gnälla över spilld mjölk. Det kommer nya tillfällen. Våga prova på att handla valuta.

Du är inte bättre än din valutamäklare

Priserna ändras snabbt och de värsta valutamäklarna bör undvikas. En trader är bara lika effektiv som den plattform som han eller hon använder. Satsa därför på någon av de bästa, såsom Skilling som är en Skandinavisk storsatsning där BankID och säkerhet är standard. De ger dig alla teknisk verktyg för att lyckas och med deras system för att hitta trades med lämplig risk och belöning så är det enklare än hos andra att komma igång med valutahandel på riktigt. Du kan se valutamäklare som motorn på en bil. Oavsett hur imponerande lack, fälgar och inredning så kommer du aldrig från punkt A till B utan en stabil motor. Håll dig till stabila, enkla och säkra valutamäklare som endast fått positiva omdömen, såsom Skilling.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Bäst i Sverige. Skapad av svenskar och norrman. Hitta trades med bra risk-reward hos Skilling!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Vanliga frågor om hur man lyckas handla valuta

Behövs licens för att handla valuta?
Nej, du behöver ingen licens eller “körkort” för att få tillåtelse att handla. Alla har möjligheten, det är en av de stora fördelarna med valutahandel! Det enda som behövs är tålamod, riskvillighet, en känsla för spänning samt uthållighet. Sedan behövs givetvis lite kapital att satsa när du växlar från ett gratis demokonto till att handla valuta med riktiga pengar.

Vilka kvalifikationer krävs för att bli trader?
En analytiker inom valutahandel bör normalt ha minst en kandidatexamen i ekonomi, finans eller liknande område. Traders förväntas ofta ha minst ett års erfarenhet genom jobb på finansmarknaderna som trader eller analytiker för att räknas som aktiv. Men under utbildning på universitet så är det grundläggande att du tar praktik på någon tradingfirma för att få erfarenhet om du vill jobba med det i framtiden. Ifall du är nöjd med valutahandel från hemmet, så finns det inga krav på utbildning eller erfarenhet. Du kan komma igång direkt! Fördelarna med ett proffs konto för valutahandel är dock stora. Högre hävstång, lägre säkerhetskrav, lägre spread, bättre support och inbjudan till speciella events tillhör några av fördelarna. Till nackdelarna hör att du måste själv förstå marknaden och du har mindre regler och skydd som ges till dig. För professionella konton får du nämligen inte skydd mot negativt saldo många gånger.

Vad är det absolut viktigaste att tänka på när man handlar med valuta?
+ Satsa inte mer än du har råd att förlora.
+ Fokusera på ett fåtal valutapar.
+ Många små vinster kan bli värt en rejäl slant med tiden.
+ Ha alltid en stop-loss tillhands.
+ Välj en proffsig, svensk valutamäklare såsom Skilling. Kom igång här med Skilling's enkla och säkra trading!

Kan man spara sig till rikedom istället för trading?
Många söker inte rikedom i form av överflöd. Det är snarare att kunna pensionera sig tidigt som drivit FIRE rörelsen (Financial Independence, Retire Early). Kanske är Du en person som framför allt vill kunna spendera mer tid med barnen, ägna dig mer åt dina favorithobbies och samtidigt är redo att leva ett
väldigt sparsammt liv. I så fall kan inte vi hjälpa till för här ges fakta och tips om valutahandel och online trading.

Problemet för många som försöker spara sig till ett ekonomiskt oberoende är att det maximalt går att spara runt 75% av sina inkomster – ifall Du bor hos föräldrarna. Men även om du lyckas spara 100%, så är det på inkomstdelen som den största uppsidan finns. Det finns nämligen inga restriktioner på hur mycket man kan tjäna vid t. ex valutahandel. Du kan tjäna obegränsat, ifall du verkligen går in för det och läser på, övar och försöker. Slutsatsen är att man kan spara sig till att bli ekonomiskt oberoende, men det är väldigt svårt. Du behöver ha väldigt låga levnadskostnader och en hög lön för att ha bäst förutsättning genom jobb. Förutsättningarna och möjligheterna att bli ekonomiskt oberoende genom valutahandel är ofta större än genom rent sparande på 10 års sikt. Med valutahandel så kan Du bli ekonomiskt oberoende på 3 år ifall det vill sig väl.

För med online trading så är reglerna annorlunda. Alla som verkligen lägger manken till och går in för det kan lyckas, oavsett utbildning, oavsett övriga intressen. Upptäck valutahandel och annan rolig online trading hos en professionell mäklare idag.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova den bästa valutamäklaren i Sverige!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.