fbpx

Kennet från Norrköping

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 12 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Är du sugen på att säga upp dig från jobbat och leva på valutahandel istället? Har du hellre en rörlig inkomst på mellan minus 5000 kr och plus 20 000 kr per timme, än en säker inkomst på 50 000 kr per månad? Det finns två olika sätt att ha valutahandel som huvudsakligt jobb. Antingen gör du som många framtida valutahandlare och börjar försiktigt på deltid och håller koll på kurserna via mobilen när du är kvar på nuvarande jobb. Alternativt så säger du helt upp dig och blir trader på heltid.

Alternativet är att köra halvtid på jobbet ett år, för att utvärdera hur det är att jobba som trader med valutahandel. Nedan kommer lite råd för att komma igång och försörja sig på valutahandel hemifrån.

Vad är minsta kapitalet för att börja

Även om många valutamäklare såsom Skilling börjar redan från 1000 kr (eller €100) så tar det nog inte många dagar innan en så låg insats gör att du tappar din position. Det räcker ofta att en valuta går 0.5% åt fel håll, om än tillfälligt, så kan en mindre insats visa sig vara bedrövlig. 500, 200 and 100 euro notes Normalt så rekommenderar vi traders att sätta in minst 20 000 kr vid start, men gärna 50 000 kr eller mer.


På så vis så får du större möjlighet att klara svängningar på marknaden, som faktiskt händer rätt ofta. För aktiemarknaden I USA så kräver SEC (motsvarande Finansinspektionen i Sverige) att investerare håller minst $25 000 på kontot i aktier eller likvida medel. Idag så finns ännu inget krav för valutahandel, så det är upp till dig som trader eller investerare att själv avgöra vad som är ett lämpligt minsta kapital att satsa på valutahandel, råvaror eller aktier.


Ifall du bara är redo att sätta in riktigt låga belopp som kanske bättre hör hemma på Stryktipset, så är det nog bättre att inte alls gå in. För att bli en långsiktigt valutahandlare så är det i alla fall viktigt att kunna klara av marknadens upp- och nergångar, som ofta kommer när man minst anar det. Men ifall du är beredd och har pengar på kontot, så har du otroligt mycket bättre förutsättningar att lyckas i det långa loppet.

Har du provat ett demokonto?

Innan du börjar på riktigt med valutahandel så krävs att du provar på lite med ett gratis testkonto för trading på nätet. Ofta kallar online trading firmor detta för “demokonto”, efter som det är ett test utan riktiga pengar. Genom demokonton på några olika valutamäklare så kan du enkelt se likheter och skillnader mellan olika sajter för valutahandel och kommer säkert snabbt att förstå hur allt fungerar. För en full översikt över den svenska marknadens bästa demokonton, gå hit.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Kan man bli trader på deltid?

Ja, det är relativt enkelt att bli en professionell trader själv på deltid, troligen avsevärt lättare än du förutspått. Du får tre rejäla fördelar som “professionell trader” (bara ett “namn”, inget annat) bland annat inkluderar lägre spread, ännu högre hävstång (mer möjligheter) och avsevärt lägre krav på säkerhet. För att bli en trader på deltid med professionellt konto så finns det ett krav på att minst 2 utav 3 kriterier måste uppfyllas: A) Tillräcklig handelsaktivitet, dvs du måste göra ett antal affärer varje kvartal, B) erfarenhet från den finansiella marknaden (att du pluggat på universitet kan räknas in här) och/eller C) en portfölj på minst €500 000. Som sagt, två utav dessa tre faktorer räcker. Så ifall du inte har ungefär 5 miljoner kronor att stoppa in så kan du ändå få möjlighet att komma igång som “pro”, med alla dess fördelar.

Anteckningar och läs på om viktiga händelser i valutavärlden

Ta anteckningar och läs på

Varje dag så bör du starta med att kolla in de valutapar eller instrument som du följer. Gör en snabb koll vad andra skriver om valutan, räntorna och investerarnas riskvillighet. Fortsätt med att kolla in teknisk analys för dina valda instrument. När du ser något viktigt eller avgörande, så skriver ner och se hur det kan implementeras i dina trading strategier. Man blir inte ett proffs på valutahandel över dagen, men med träning och tålamod så kan du bli framgångsrik, redan inom något år – ifall du bara använder en bra strategi och en proffsig valutamäklare såsom Skilling.

Vad gör de framgångsrika?

För att leva på valutahandel så krävs att man tränar, läser på och följer vad som händer på valutamarknaden. Genom att öva och testa olika strategier så kommer du ett steg närmare ditt mål. Många framgångsrika har börjat riktigt smått innan de haft mer kapital att satsa på den snabbrörliga valutamarknaden, som har enorma möjligheter. Kom också ihåg att day-trading inom valutahandel kräver disciplin och fokus för att lyckas. Så se till att sova ordentligt och ta dina pauser. Visste du t. ex att valutahandlare ofta tar 2h lunchpaus?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Varning: CFD:er är komplexa instrument och har en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstångseffekt. Mellan 74-89% av detaljhandelns investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar . ”

Vad finns för strategier inom valutahandel?

Det finns fullt av olika strategier, men utan en plan så kommer du vara förvirrad och ha svårt att fokusera. Ja, notera att vi menar 1 tradingstrategi, inte flera. Då är det nämligen svårare att hålla fokus. För att ge dig några förslag på populära och ytterst framgångsrika strategier så listar vi topp 6 nedan:
Trader Watching Graphs
1. Scraping: En av de stora grejerna med valutahandel ör att volymen är enorm och möjligheterna att köpa och sälja är bäst i världen. Ingen annan marknad har samma likviditet. Därför är också möjligheterna avsevärt större att göra snabba affärer, där du på 5-25 minuter går in och ur en trade, förhoppningsvis med många små vinster. Ofta räcker det att hålla koll på 2-3 större och mer förutsägbara valutapar som är nyss vänt deras dagstrend. Nu är det bara en tidsfråga innan valutan går upp emot nya toppar och på vägen dit går du in och riktar in dig på att säljer av innan toppen har nåtts.

2. Följ dagstrenden: Många valutor går upp och ner 1% varje dag, ibland 1-2 gånger per dag. Då är det trevligt att vara med också lyckas pricka in 100 pips, rätt ner i fickan. Med €10 per pip så kan en sådan lyckad dagstrend innebära 1000 EUR eller mer i vinst.

3. Carry trading: Valutor som har en hög ränta är populära att göra “carry trades” med. Varje dag får man nämligen tillbaka pengar om man går in i en valuta som har högre räntenivå än en annan valuta, där räntenivån är lägre. Detta har de senaste 50 åren varit en extremt populär metod som ofta kan ge riktigt schysst avkastning. Har du provat carry trading?

EUR USD graph ticker
4. Fokusera på ett eller två valutapar. Glöm allt annat! Efter att ha följt framgångsrika day traders under snart 20 år så har vi noterat att de bästa ofta är väldigt fokuserade på ett fåtal instrument, som de kan utan och innan. Kanske du har extra insikt i något instrument eller valuta? Känner till något som många andra inte är medvetna om? Eller så är Du kanske väldigt duktig på teknisk analys? I vilket fall som helst så är det alltid bra att satsa på ett fåtal valutor att följa lite extra.

5. Hitta mönster: Många letar efter dubbelbottnar och dubbeltoppar, en typ av mönster som alltid varit högt ansett av tekniska analytiker. Andra hittar istället mönsterformationer för snabba svängningar eller “breakout” signaler. Vilken typ av mönster tycker du är intressant?

6. Medium till långsiktiga affärer är en helt annan strategi som ofta är enkel att komma igång med om du har tydliga anledningar till att en viss valuta är på väg att tappa eller stärkas. Kanske har valutan tappat ett stort inflöde av investerare, som istället väljer guld eller andra valutor? Eller så är ekonomin i ett visst land bättre än i många andra och det känns kanske givet att valutaparet ska gå upp på sikt? Du kommer göra mindre affärer, men fler korrekta avslut som håller i de långa loppet. Men det kan ibland vara tråkigt att vänta och vänta och vänta..

Få många små vinster istället för flera stora?

En strategi som funderar väl för många att att göra 10 små vinster per dag, istället för att vänta på 1 stor trend varje månad. Det är t.o.m möjligt att ha fel var 3:e gång och ändå göra en bra vinst på resten av affärerna. De flesta framgångsrika traders som sysslar med valutahandel gör vinsterna från många mindre affärer, snarare än ett fåtal stora.

Fem saker att undvika som valutahandlare

Här listar vi 5 saker som definitivt bör undvikas när du handlar på de finansiella marknaderna.
– Handla aldrig valuta när du är salongsberusad eller alkoholpåverkad.

– Trada aldrig när du inte är fullt friskt, såsom har feber eller är sängliggande.

Sov på saken om du är osäker på att gå in i en trade, eller sök mer data innan du går in.

Få inte panik när ett valutapar går i fel riktning. Analysera situationen och håll dig till den förutbestämda planen.

Var försiktig den sista halvtimmen på dagen, samt de första 30 minuterna. Det är nämligen då som de flesta misstagen sker. Samtidigt så är spreaden ofta större innan marknaden är på väg att öppna i Europa och Tokyo. Samtidigt så har de visat sig att den bästa timmen för trading är 9.30-10.30 (EST, New York tid), eftersom de största svängningarna kommer när Amerikanerna vaknar och börjar handla.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.