fbpx

Pelle från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 12 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

September månad har kantats av hög volatilitet och rejäla nedgångar på crypto-marknaden. Valutahandel.se har fått frågor ifall crypto-trenden är över och tänkte i denna post gå igenom lite fakta över vad som har hänt på slutet.

Vad är det som påverkat kurserna för crypto-valutor på slutet? Finns det några säsongseffekter som kan tänkas göra utslag? Vilka positiva respektive negativa nyheter och trender har uppkommit på sistone? Här tar vi upp allt du bör ha koll på från crypto-marknaden den sista tiden..

Säsongseffekter för kryptovalutor

September är inte sällan en dålig månad för crypto, eller har åtminstone varit det fyra år i rad. Mycket tyder på att även 2021 kan bli ett sådant år, då priset på Bitcoin och Ethereum gått ner avsevärt. Men med de sista 24 timmarnas uppgång, så kanske det trots allt blir en uppgång under september?

Trots att både Ethereums och Bitcoins prishistorik är begränsad, så har flera experter hittat även andra trender för crypto-valutor, såsom prispåverkan vid inlämning av skatten, ökad trading under vintermånaderna när folk oftare sitter hemma samt högre aktivitet runt jul och nyår. Men det behövs oftast inte någon stor högtid för att inse att Bitcoin och crypto-trenden är volatil under stora delar av året. Just de sista månaderna har dock varit ovanligt negativa för crypto-valutor och här går vi igenom några av de mest prispåverkande faktorerna.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Bra säsong för crypto? Du bestämmer. Prova Stormgain du med!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Vad har varit negativt på slutet för kryptovalutor?

Även om det inte varit något enskilt jättestort som har hänt på slutet, så har många mindre nyheter skett.

Sydkorea: Om 1 dag så stänger 67% av marknadsplatserna

Inledningen av veckan har kännetecknats av oro bland många investerare, då Sydkorea kommer stänga ner drygt 67% av alla lokala krypto-trading sajter den 24:e september. Detta har bidragit till att oro i många delar av Asien, där folk passat på att sälja av och plocka hem vinster. Som tur är så finns i alla fall de stora lokala sajterna för crypto-trading kvar i Sydkorea, så vi är inte allt för oroliga här, men räknar med lägre volymer initialt.

Kina: Hur kan Evergrade påverka krypto?

Det behövs alltid ett flertal spännande rubriker och uttalande i tidningar för att få läsare. Något som uppmärksammats rejält på slutet är Evergrade i Kina, världens mest skuldsatta fastighetsutvecklare. Det skapades chockvågor i världsekonomin när Evergrade var på väg i konkurs, efter problem med räntebetalningar. Bolaget har expanderat kraftigt för att kunna växa i rasande takt, men med lån på 300 miljarder dollar som inte kunde betalas så har det talats om att Kinesiska regeringen måste hjälpa till. Lyckligtvis så har de nu ingått ett avtal om räntebetalningar på drygt 36 miljoner dollar på en inhemsk obligation, men Evergrade är fortfarande skyldiga 83,5 miljoner dollar för en offshore-obligation, rapporterar BBC. Men hur påverkar allt detta värderingen på crypto? Inte så mycket, tänker vi på Valutahandel.se, men det är troligen mest en risk-off situation som skett där folk tar ut pengar i ren rädsla. Ifall man är uthållig så kommer nog Evergrade glömmas bort i västvärlden inom kort.

USA: Legala hot om reglering och stämning från SEC?

Den nyligen börsnoterade crypto-sajten Coinbase har råkat i blåsväder med Securities and Exchange Commission (SEC) på grund av planer på att lansera en crypto-låneprodukt som kallades “Lend”. Men det tog inte så långt tid innan hoten om stämning från SEC togs bort, efter att Coinbase lade ner sin staking produkt, skriver Techcrunch. Coinbase egen aktie återhämtade sig lite efter beskedet och ligger numera på 241.85 USD, efter att ha toppat runt 400-nivån på öppningsdagen.

Tekniska problem för Solana och ETH

Två riktigt populära crypto-valutor; Solana (SOL) och Ethereum (ETH) – hade tekniska problem efter denial of service. Bloomberg menar att detta är ett exempel på sårbarheten för crypto, i en niche som är långt ifrån mogen.

Det rörde sig om hela 17 timmars nertid för SOL, vilket gjorde både köp och sälj av denna token omöjlig.
Som tur är så är Solana tillbaka efter vad de beskrev som “resursutmattning”, vilket många på sociala medier ifrågasatte.

Problem tycks dock vara lösta nu och låt oss titta på lite mer gynnsamma nyheter för crypto-valutor också. Som alltid så finns det ju rejält med positiva nyheter också, som kan påverka kryptovalutorna uppåt i stället för nedåt. Nedan följer en rad exempel..

Vad har varit positivt för crypto-valutor?

Ifall det finns negativa nyheter, så finns det garanterat också fullt av positiva nyheter om crypto-valutor. I denna sektionen fokuserar vi på mer glädjande fakta. Häng med och se allt positivt med Bitcoin, Ethereum och andra crypto-valutapar.

Långt till de tydliga stödnivåerna för Bitcoin och Ethereum

För BTC så är 30 000 USD en tung stödnivå, som är viktig att hålla sig ovanför. I dagsläget så ligger dock Bitcoin på över 44 000 USD. För Ethereum som var uppe och vände på över 4000 i maj och strax under 4000 i början av september, så är det en bra bit ner till det rejäla stödet vid 1800 USD nivån. För närvarande så handlas ETH omkring 3140 USD. Men så länge Ethereum ligger över 3000 USD så är det också ett bra tecken för crypto-valutan.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Med lite deg, var inte feg. Upplev trading med crypto och prova på Capital's riskfria demokonto nu!!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.


Möjlighet att köpa till rabattpriser?

En stor fördel efter rejäla nedgångar är att man kan köpa mycket billigare. Ett exempel är Ethereum som släppts som version 2.0 och ändå har gått ner 35% på bara någon månad. Ifall du planerar att handla på lite längre sikt så kanske det är rätt bra läge att gå in nu?

AMC ska acceptera bitcoin och annan crypto?

Biografkedjan AMC accepterar Ethereum, Litecoin, Bitcoin och Bitcoin Cash innan året är slut. När relativt traditonella affärsverksamheten börjar acceptera crypto som betalningsmedel, så undrar man snarare om crypto-trenden bara precis startat? Det måste ju finns 10 000 tals andra stora företag som kommer acceptera crypto inom kort. Eller vad tror du?

Ukrainas nya lag för att legalisera Bitcoin och crypto

Efter El Salvador som uppmärksammats som det första landet där Bitcoin blir ett lagligt betalningsmedel, så gör Ukraina framsteg på samma område. Den 8:e september så implementerade nya lagar för att legalisera användning av bitcoin och andra kryptovalutor. Nu är det lagligt att använda crypto-valutor som banktjänster i landet, man kan betala skatt på inkomster med crypto samt få rättsligt skydd vid kränkta rättigheter relaterat till crypto-valutor. Lagförslaget stöddes av 276 suppleanter, sex röstade emot medan 71 suppleanter avstod. Ifall du vill läsa mer så kolla in den kanske bästa artikeln om ämnet från Hromadske (som här översatts med Google Translate).

Vi på Valutahandel.se gillar utvecklingen i Ukraina, där man allt tydligare definierar vad virtuella tillgångar är i lagen och där man får enklare att hävda sin rätt i olika fall relaterat till crypto-valutor.

Fotbollslag har fått kryptovalutor som fansen älskar

Idag så har Skilling tagit första klivet ut att lansera fan tokens med CFD, vilket ett flertal större fotbollsklubbar nu har fått. Det går att köpa och sälja tokens för fotbollslag såsom PSG, AC Milan, Juventus, Roma, Barcelona FC eller Atletico Madrid. Vilket är ditt favoritlag?

Ifall du vill bli mer än bara ett fotbollsfan. Handla då fan token, du också!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck en ledande, skandinavisk crypto-mäklare med fan tokens och alla cryptovalutor du önskar. Testa Skilling du med!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.