fbpx

Andre från Kungsholmen

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 44 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Varför är det så fördelaktigt att handla index? Jag frågas ofta varför jag bara handlar med aktieindex ungefär varannan trade och med valutahandel omkring den andra hälften. Nedanstående artikel förklarar fördelarna med index för traders och jämfört med valutahandel och aktiehandel.

Index kan inte manipuleras

I en värld där människor blir mer och mer paranoida är jag alltid förvånad över att så pass få handlare handlar med index. Ändå är index de minst hanterbara finansiella instrumenten. Valutahandel har inte centraliserade offerter, alla valutamäklare erbjuder sitt eget pris, och kryptovalutor har så låga volymer att du kan göra vad du vill på några miljoner euro.

Manipulering av ett index är inte möjligt eftersom du inte riktigt köper ett index. Du kan investera vilket belopp du vill ha i ett index, till och med så pass mycket som 100 miljoner euro på en gång. Du kommer att ha flyttat det några punkter och algoritmerna kommer att upptäcka inkonsekvensen och skynda sig att återgå till det normala priset. De kommer att utnyttja möjligheten genom att få dig att förlora betydande mängder pengar.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Använd en trading mäklare som inte manipulerar något. En ärlig, Skandinavisk grundad valuta- och online trading mäklare. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Vad får ett index att ändra pris?

Det som skapar indexförändringen är inte du, är det priserna på aktierna som tillsammans utgör detta index vilket gör det extra fördelaktigt. Det är ett viktat matematiskt medelvärde på 30, 40, 100, 500, 2000 företag samtidigt enligt indexen. Så för att manipulera ett index skulle kostnaden vara oändligt högre än de förväntade fördelarna. Tiotusentals företags aktier måste köpas eller säljas samtidigt på tiotusentals börsnoterade företag.

Money management är integrerad i indexhandel

Det skall sägas att med ett index är Money Management redan integrerat eftersom det helt enkelt är “en korg med aktier”. Du lägger inte alla dina ägg i en korg. Om du köper Nasdaq 100, diversifierar du dig till hundra eller fler amerikanska högteknologiföretag. Genom att köpa det franska CAC 40-indexet få du en större exponering mot den petrokemiska industrin. Med brittiska Footsie (FTSE) viktar du dig mot finansiella företag. När man handlar med Dax 30 är industrins vikt högre än många andra index. Det finns därför stor subtilitet i att handla index. Du måste känna till dem. Och naturligtvis talar jag inte om specialiserade index, till exempel sektorindex, som är mer känsliga än mer diversifierade, men givetvis kan ha andra fördelar.

Diskuterar risker med valutahandel

Det finns lägre risker med att handla index

Risk är en traders död. Du måste verkligen få det i ditt huvud om du vill ha en chans att handla, du måste undvika risk. Risken är lukrativ en gång, men andra, tredje och fjärde gången tar risken dig. Det är din största fiende vid sidan av dig själv då du ska handla valuta eller index.

Att handla en aktie är riskabelt eftersom VD kan ha ett problem, företaget kan stämmas. Aktierna kan öka eller minska med 10 procent, 25 procent osv. Det finns några sådana aktier som rör sig så varje dag. Aktiemarknadens nybörjare är glada över detta eftersom de naturligtvis föreställer sig att de kommer att göra 25 procent. De kan också ta en smäll på lika mycket eller mer, och det tar år att återhämta sig, desto mer om de har lågt kapital.

Ett index som faller eller stiger med 10 procent på en dag är en historisk händelse. Det talas fortfarande om 20 år senare. Det är normalt gynnsamt att handla genom aktieindex på grund av den lägre volatiliteten jämfört med enskilda aktier. Du bör dock tänka på att det alltid finns risker med hävstång, både vid valutahandel och aktieindex.

Att handla ett index gör att du undviker risken för konkurs

Dessutom kan ditt index inte gå i konkurs till skillnad från ett företag där du tappar alla investeringar. Om ett Dax 30-företag går i konkurs ersätts det automatiskt av det 31: e tyska företaget. Effekten av denna konkurs på indexet är därför avsevärt begränsad. Men om du har denna aktie, förlorar du allt.

Index drar nytta av den globala ekonomiska situationen

Eftersom du inte lägger alla dina ägg i samma korg som du gör genom att köpa en Kryptovaluta, en aktie eller handla Forex, har du nytta av dynamiken i den globala världsekonomin eftersom du investerar i 30, 50, 100 företag. Om ett av dessa företag är i problem, hindrar det inte indexet att stiga.

På samma sätt slipper du risken med index. Du drar nytta av den positiva eller negativa dynamiken, beroende på om du köper eller säljer indexet för den globala ekonomin. Med lite erfarenhet kan du se den medellång till långsiktiga trenden för index.

Varje index har sin egen personlighet

Det är verkligen en av mina favoritsaker när det gäller index, de har alla karaktär. Index har alla sin egen personlighet, skillnader som anpassar sig till scalping, dagshandel eller swing trading. De är som människor, de har sina egna karaktärsdrag. Och du kan oundvikligen hitta ett index som matchar din personlighet som handlare.

Naturligtvis, på samma sätt som du inte uppträder på samma sätt med en aggressiv eller passiv person, måste du ha tekniker som är specifika för varje index.

Indexhandel är etisk

Detta kan komma som en överraskning, men att handla index är etiskt. Du kan förklara det för dina vänner som bedömer handlare utan att ens ha minsta kunskap om ekonomi. Genom att köpa eller sälja index har du absolut ingen inverkan på aktiekursen och därmed på anställdas liv och alla andra saker vi hör från media.

Du har ingen inverkan på ländernas skuld, du har ingen inverkan på råvaror etc. Du köper och säljer ett index. Direkt investering i ett index förändrar inte aktiekurserna. Du har ett absolut neutralt ekologisk fotavtryck.

Å andra sidan, om dina vänner har livförsäkring, har de en inverkan på det ekonomiska livet och livet för “människor”. De spekulerar till exempel om ländernas skuld. I allmänhet kommer de inte att uppskatta att du förklarar det för dem, men du måste få dem ur deras ekonomiska dunkel.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova etisk index trading idag, du också. Skilling är svaret.

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Slutsats om trading med index

Varför handla index? Indexhandel är en säker form för handel med integrerad Money Management. Riskerna för indexhandel är lägre än på andra produkter eftersom ett index inte kan gå i konkurs.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.