fbpx

Greg från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 40 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Bara älskar man inte mästerskapssomrar? Fotbolls EM eller fotbolls VM är sedan jag var liten grabb det bästa som finns!

Inte minst den oförglömliga sommaren 1994 när man 16 år gammal satt uppe mitt i nätterna för att följa framförallt Sverige. För vem minns inte Arne Hegerfors fantastiska replik – “Nu firar vi midsommar i Pontiac Silver Doom!”. Sverige hade precis avfärdat Ryssland på ett fantastiskt sätt och man kunde ana att det var något stort på gång! Men nu är det EM och inte VM, dags för nya bragder – men framförallt ska vi ta en titt på hur lite olika länders valuta- och aktiemarknader står sig!

Sveriges grupp i fotbolls EM 2020 har ju blivit försenat ett år. Men den består, liksom förra året, av Polen, Spanien samt Slovakien – ganska intressant fotbollsmässigt och inte helt ointressant från ett marknadsperspektiv som vi kallar Valutahandels EM. Med andra ord: Vi går igenom hur länderna står sig både fotbollsmässigt och valutahandelsmässigt.

Sverige vs Spanien

Spanien har i denna match-up gaddat ihop sig med resten av Europa och sett till den aktuella gruppen i fråga spelar Sverige alltså egentligen mot både Spanien och Slovakien på samma gång. Detta kan naturligtvis ge en hel del poäng om man vinner men samtidigt så är en förlust oerhört ödesdiger då man går lottlös.

Ni som läser eller läst något av det jag skrivit på valutahandel.se tidigare vet att jag har belyst svenska kronans tekniska situation i bl a m-formationer och EUR/SEK tenderar röra sig i samma riktning som USD/SEK men samtidigt i betydligt slöare rörelser. Kika kolla på våra nyhetsflashar för att hålla koll på dagens valutahandel.

Personligen kan jag tycka att jag har samma sannolikhets slutsats kring EUR/SEK som USD/SEK – en rejäl studs kan vara i korten. Samtidigt kan ju marknaden så klart bryta under stödnivån i diagrammet vilket ju skulle ge Sverige segern utifrån det korta tidsperspektivet över EM som vi nu rör oss. Ser fortfarande ovisst ut – men tipset är nog ändå att dubbelmotståndet (Spanien/Slovakien) blir för tufft. Samtidigt – ryktas det om problem i den spanska truppen – men det lär tyvärr inte spilla över på valutan. Sverige torskar den här matchen tror jag – de tre poängen till Spanien – både på valuta- och fotbollsfronten.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Euron tycks vara på gång. Handlar du också med Skilling? Prova helt riskfritt med ett demokonto idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Valutahandel med EUR/SEK

 

Slovakien vs Polen

I denna match är det bara att konstatera att Zlotyn varit under längre tids press mot Euron och det bör väl vara sannolikt att Slovakien tar hem detta då trenden pekar klart högre över tid och det känns logiskt med en studs här. Men är det kanske inte en bullish-tiltad M-formation vi ser? Stor rörelse på gång i detta valutapar och kanske en utklassning på gång? Slovakien 3 poäng.

Graf över EUR/PLN

 

Spanien vs Slovakien

Det här blir onekligen är högst märklig tillställning då båda länderna är anslutna till Euron – ett solitt kryss med andra ord! Lagen tar en pinne var!

Sverige vs Polen

Att det i verkligheten är som så att Lewandowski står på andra sidan är i denna match helt ointressant. Zlotyn förlorade mot Euron och mot svenska kronan har ju Zlotyn senaste tiden befunnit sig i klart underläge. Strukturen in i den situation vi nu befinner sig i är intressant och liknar den situation som var i SEK/USD innan corona bröt ut och skickade dollarn till himlen. Är Zlotyn så pass illa ute att det kan komma att kraftigt försvagas mot segen? Vad vet jag – samtidigt, “let the trend be your friend”. Denna tar Sverige klart och kammar hem de 3 poängen.

Graf över SEK/PLN

Spanien vs Polen

Kan som ni nu förstår bara sluta på ett sätt – jag tippar seger till Spanien som nu slutar gruppen som etta på 7 poäng. Polen har gjort sitt, får åka hem och har att fundera på kring vad det är som gör deras valuta så pass svag.

Sverige vs Slovakien

Inför denna match med Spanien som gruppsegrare har Sverige 3 poäng och Slovakien har 4 poäng vilket gör att det räcker med ett kryss för Slovakien. Med tanke på att det inte på något sätt är säkert att Euron är på väg uppåt så behöver vi väga in sannolikheten att Sverige faktiskt inte är helt chanslöst här. Samtidigt ser Euron explosiv ut – därför tippas ett kryss, Slovakien går vidare som grupptvåa och Sverige får åka hem och Kulusevski kan åta sig mer vältajmade reklamuppdrag och fester med kompisar.

Men…
…och det kan vara ett stort men. Den svenska börsen har rört sig riktigt sturskt och intensivt under en längre tid och framstår som betydligt mer aptitlig än många andra marknader. Så även om det ser lite tufft ut på valutafronten kan det bli något annat i verkligheten!

Bild nedan är en jämförelse mellan IBEX35 och OMXS30.

Och ni – bollen är rund – matcherna ska precis som i verkligheten spelas.

I verkligheten – på fotbollsplanen – tror jag följande för Sveriges vidkommande;

Spanien – Sverige bör vara en etta men Spaniens Corona-problem kan stöka till det för dem. Chanskryss?

Sverige – Slovakien bör vara en etta och ser egentligen inga ursäkter till att det skulle sluta på annat sätt.

Sverige – Polen den 23 juni blir så klart en måstematch, med lag som kan ha samma utgångsförutsättningar? Men en spelare gör inte ett lag och jag tror på en 1:a och därmed chans på ännu en underbar sommar i fotbollens tecken! Vad tror du?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Störst utbud för exotiska valutor, med superlåg spread. Prova Capital nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Riskvarning: Detta är åsikter och tankar från Johan Berntorp och ska inte ses som någon finansiell- eller spelrådgivning.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.