fbpx

Henrik från Nordstan

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 22 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag så har Valutahandel nöjet att få diskutera trading med norska kronan, som ofta är av stort intresse för både svenskar och norrmän. Vi kommer att fokusera på valutaparet USD/NOK, som ofta även följer USD/SEK till viss del.

Detta valutapar har rört sig i en nedåtgående trend under flera månader, vilket innebär att norska kronan blivit starkare. Risken för fortsatt nedgång är fortfarande inte över. USA:s stimulanspaket har fram till i fredags påverkat de finansiella marknaderna positivt, men börsen har vänt nedåt på slutet. Enligt de senaste nyheterna från WSJ så kommer Joe Bidens COVID-19 hjälpplan kanske kunna godkännas denna veckan, innan arbetslöshetsförmånerna löper ut den 14 mars. Dollarn pressades av publiceringen av den preliminära uppskattningen av Michigan Consumer Sentiment Index i februari, vilket resulterade i en nedgång på 76,2 från föregående 79. Den amerikanska centralbankschefen Jerome Powell lade också till en pessimism på finansmarknaderna förra veckan; han sa att sysselsättningssektorn har en “lång väg” innan den återhämtar sig. Så kanske det ser avsevärt sämre ut för USA än det gör för Norge? Nav i Norge som publicerar statistik över arbetslösa varje vecka (nästa kommer imorgon), meddelar att 400 fler arbetslösa har tillkommit i Norge den sista veckan. Inga direkt rekordnummer och på en månadsbasis så skulle det innebära drygt 1600 personer. Nej, vi är nog avsevärt mer oroliga över de publicerade vs verkliga siffrorna för arbetslöshet i USA under 2021.

Norska 100 kr sedlar

Högre arbetslöshet än siffrorna visar i USA?

Den verkliga arbetslösheten är troligen närmare 10% än 6,3%, enligt Jerome Powell, som är ordförande i FED. Herr Powell upprepade också att FED kommer hålla räntorna låga så länge sysselsättningssektorn förblir dämpad.


Den norska kronan går igång på högre oljepriser och mer marknadsoptimism. Situationen kring Covid-19 i Norge fortsätter att förbättras, eftersom vaccinationen påskyndas medan antalet nya fall minskar. Efter en topp på nästan 1000 smittor per dag var antalet nya dagliga fall i genomsnitt 250 förra veckan. I USA så ligger de på strax över 450 000 coronafall per vecka nu på slutet. Befolkningen i USA ligger på drygt 328 miljoner, medan Norge endast har 5.45 miljoner. Men som en procent av befolkningen så har inte ens 0.005% smittats i Norge den sista veckan, medan 0.137% av befolkningen i USA har drabbats av Covid-19. Ja, det går med andra ord avsevärt bättre för Norge än det gör för USA på Covid-19 fronten.


Den norska kronan har varit känd som en säker valuta, kanske till och med en alternativ safe haven valuta. Detta beror till stor del på att Norge inte har någon stadsskuld. Valutan regleras av Norges Bank, landets centralbank, och det norska kronvärdet påverkas i hög grad utav förändringar i räntor och oljepriser, förutom de övriga 50+ faktorerna som påverkar växelkurser generellt. Norge är en ledande oljeexportör i Västeuropa och på grund av detta så påverkas växelkursen i hög grad av priserna på råolja, som ju ges tas betalt i norska kronor. Råoljepriset fortsätter att handlas på de högsta nivåerna sedan januari 2020 och idag så går brent oljan upp 4% och WTI-oljan hela 4.6% efter lågt utbud i USA och en raketattack mot Amerikanska ambassaden i Irak.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla NOK genom Skilling, som har 8 stycken valutapar mot norska kronan. Prova trading med en alternativ safe heaven valuta idag!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Teknisk analys av USD/NOK, februari 2021

USD/NOK har minskat i värde, så NOK har alltså blivit starkare medan USD har tappat i värde. Valutaparet USD/NOK handlas fortfarande under motståndsnivån 9.00 och risken för ytterligare nedgångar är inte över ännu. Den nuvarande trenden pekar på nackdelen för USD/NOK då det finns höga sannolikheter för att kronans styrka och USD-svaghet kommer att fortsätta under första kvartalet 2021. Ett av de enklaste sätten att köpa eller gå kort i USD/NOK är genom en proffsig och tydlig sajt som Skilling (se recension). Liksom för all valutahandel (förutom Capital.com och eToro) så är det standard med hävstång vid handel, vilket innebär att du behöver stoppa in mindre pengar men också får en högre risk om kursen vänder åt fel håll. Det brukar vara bra att sätta ut en stopp-loss-order så att du skyddar potentiella nedgångar, men låter vinsterna rulla på. Nedan följer en graf från Stanko, som är en teknisk analytiker som hjälpt till att visa på några stöd och motståndsnivåer som är aktuella för närvarande.

USD/NOK graf

Globala politiska spänningarna har också ett stort inflytande på USD/NOK, och valutaparet måste sjunka under 8.00-nivån för att förlänga norska kronans styrka. Stanko har markerat några stöd- och motståndsnivåer – 9.00 och 9.50 – som representerar den aktuella motståndsnivån. Samtidigt så är 8.30 och 8.00 de nuvarande stödnivåerna i diagrammet ovan. Om priset går över 9.00 så kommer det finnas betydande sannolikhet att 9.30-nivån testas ganska snart och nästa målkurs kan då ligga runt 9.50. Om priset sjunker under 8.00 så kan det vara ett tillfälle för de som tror på norska kronan. Kortsiktiga traders som tror på NOK kommer då förmodligen sätta sin stopploss på 8,15 och försöka ta hem en vinst på 7,60 eller lägre.

Sammanfattning av USD/NOK

USD/NOK-paret har fortsatt tappa sitt värde, främst på grund av ett stigande oljepris och risken för ytterligare nedgång är ännu inte över. Norge är en ledande oljeexportör i Västeuropa och på grund av detta påverkas priserna på råolja norska kronor ganska mycket. Den norska kronan har varit känd som en relativt säker valuta, till stor del tack vare att Norge inte har någon stadsskuld. USD har dock fram till Covid-19 varit känd som den mest omsatta valutan och en av de mest populära, på grund av dess säkerhet. Men efter stora stödpaket och ytterligare på gång, så är risken för ökad blankning av dollarn påtaglig, även om den minskat en del på slutet enligt artikel på Nasdaq.

Det är också viktigt att nämna att situationen kring Covid-19 i Norge fortsätter att förbättras, eftersom vaccinationen påskyndas medan antalet nya fall minskar. USA:s stimulanspaket påverkade först de finansiella marknaderna positivt, men har de sista dagarna sett en nämnvärd tillbakagång. Dollarn är fortfarande under press då aktiemarknaden i USA fallit rejält och kan leda till att fler tar ut sina pengar från Nasdaq, DJI & S&P 500.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Det är kul och enkelt på en transparent sajt med kunnig support. Testa ett demokonto hos Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.