fbpx

Per från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 15 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Storbritanniens omröstning för Brexit har resulterat i massiva ekonomiska konsekvenser, särskilt på valutamarknaderna. Detta inlägg diskuterar Brexit-effekten på eurokursen och Europas valutahandel.

Mot slutet av juni 2016 röstade Storbritannien för att lämna (Brexit) Europeiska unionen, en händelse som gjorde att Storbritanniens 43-åriga medlemskap upphörde. Denna åtgärd har resulterat i ekonomiska, politiska och kulturella konsekvenser, och mer betydligt har den påverkat valutamarknaderna. Medan pundet förblir den mest drabbade valutan, finns det andra valutor som potentiellt är utsatta för effekterna av Brexit.

Tillkännagivandet av den nya Brexit-affären mellan Storbritannien och EU resulterade till exempel i en kraftig ökning av växelkursen EUR-USD. Så, vilka är de andra möjliga konsekvenserna på valutamarknaderna? Och vilka är de troliga effekterna av Brexit inom överskådlig framtid? Här är allt du behöver veta om Brexit-inverkan på eurokursen, samt några potentiella risker och möjligheter med online trading efter Brexit.

GBP/EUR före och efter Brexit

Efter Storbritanniens omröstning om att lämna EU har det skett några drastiska förändringar av värdet på det brittiska pundet mot Euron, det valutapar som heter EUR/GBP. Några veckor efter omröstningen föll pundet kraftigt mot euron, med en hastighet på upp till 10,4%. Pundet försvagades ytterligare av dåliga utsläpp av data och en aldrig tidigare skådad politisk utveckling, vilket pressade valutan till ett lågt värde av 1,1287 euro. Den 31 januari 2020 11:00 em

Nedan är några av händelserna som har skakat pundet till eurokursen månader och år efter Brexit-omröstningen.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla EUR med AvaTrade, en av de mest ansedda valutamäklarna. Allt på svenska, med bra support. Prova nu!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Den rättsliga striden för artikel 50

Efter ungefär fyra månader sedan Brexit-affären inleddes förhandlingar för att avgöra om artikel 50 skulle kunna utlösas av Theresa May utan parlamentets godkännande. Detta förslag uteslöts av högsta domstolen, vilket indikerar att regeringen endast kunde överföra lagen genom parlamentet. Under denna period sjönk pundet med 4,6% till 1,1044 mot EUR från 1,1579.

Spekulation

I mitten av januari upplevde pundet ytterligare en nedgång (3,5%) efter spekulationerna om att Theresa May skulle meddela Storbritanniens utträde ur Europeiska unionen (EU).

Beslutet att utlösa artikel 50

Mot slutet av mars 2017 sjönk pundet igen med 0,65%. Detta var som ett resultat av Theresa Mays beslut att utlösa artikel 50, som inledde Brexit-processen.

Valresultat 2017

Pundet upplevde sitt största fall 2017, efter maj månads förlust av majoritetsregeringen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla EUR/GBP med CFD hos en valutamäklare du kan lita på. Skandinaviska, tech-proffs som skapat en enastående plattform. Se själv nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Valet 2019

Storbritanniens allmänna val 2019 påverkade inte bara semesterpengarna utan de hade också en betydande inverkan på pundet. Valresultaten såg att pundets värde steg till det högsta mot euron sedan Brexit.

Brexit Day

Den 31 januari 2020, när Storbritannien officiellt lämnade EU, steg GBP/EUR-växelkursen till 1,18975 €. Sedan dess har pundets styrka minskat drastiskt. Men dagarna efter Bank of Englands beslut att hålla räntetaket oförändrat, har pundet åter ökat mot euron.

Nuvarande pund till eurokurs

För närvarande handlas valutaparet GBP/EUR till 1,11. Det betyder att du får 111 euro för varje £ 100.

Vad kommer att hända med pundet efter Brexit 2020?

Enligt Ian Strafford Taylor, verkställande direktör och internationell penningsspecial Equals PLC, har Brexit pressat pundet till okänt territorium, vilket gör valutan sårbar och oförutsägbar. Det är nästan omöjligt att förutsäga hur pundet kommer att handlas mot andra valutor. Valutans styrka beror till stor del på vilken typ av handelsavtal Storbritannien har med andra länder framåt. Här är några av de kommande händelserna som sannolikt kommer att påverka handel med valuta, i synnerhet pundet och euron, inom överskådlig framtid.

Övergångsperiod

Sedan den 31 januari 2020 har Storbritannien officiellt stått utanför EU. Storbritannien är för närvarande i en övergång, en period som kommer att vara till slutet av året, den 31 december 2020. Tyvärr finns det ingen garanti för att de marginella vinsterna med pundet gentemot euron kommer att fortsätta under övergångsfasen. Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyden och premiärministern Boris Johnson har haft förhandlingar som syftar till att ratificera ett handelsavtal i slutet av 2020. Medan pundet handlas under tryck på grund av den nuvarande globala pandemin, kan sådana affärer se valutaökningen i värde under lång tid termin.

No-Deal Brexit

EU och Storbritannien räknar några månader till slutet av övergångsfasen, eftersom Storbritannien fortfarande omfattas av EUs tullunion och regler för den inre marknaden. Överraskande nog har de två parterna haft flera förhandlingsmöten, som alla har hamnat i ett dödläge. David Frost, Storbritanniens Brexit-förhandlare och EU: s Michel Barnier, förblir övertygade om att minska vad de kallar “viktiga röda linjer.” När tidsfristen för övergångsfasen närmar sig, riktas alla ögon på om EU och Storbritannien kommer att avslutas i en överenskommelse eller no-deal Brexit. Denna förväntan har utsatt pundet för en berg-och dalbana, eftersom valutan har lika stor potential att stiga eller falla, beroende på resultatet av Brexit-förhandlingarna.

Artikel 49 i Maastrichtfördraget

Storbritannien får åter gå med i Europeiska unionen genom artikel 49, ett steg som skulle påverka pundet avsevärt.

Generellt sett finns det utrymme för förbättringar för pundet. Men dess värde kan också sjunka ytterligare.

Prognos för GBP/USD efter Brexit

Under relativt lång tid har växelkursen mellan den amerikanska dollarn och det brittiska pundet ökat, år efter år. I synnerhet har Brexit påverkat pundets värde i förhållande till både Euron och USD. I likhet med växelkursen GBP/EUR resulterade omröstningen för Brexit 2016 i en nedåtgående spiral av GBP/USD-växelkursen, vilket ledde till en historisk lägsta nivå på $ 1,22. Men i hopp om att Storbritannien kommer att dra sig ur EU med en överenskommelse har pundet till dollarparet upplevt en höjning i sitt värde.

Så, vad hur ser framtiden ut för pundet till dollarparet efter Brexit? Brexit och annan politisk utveckling i USA och Storbritannien har ökat efterfrågan på dollarn som en säker tillflyktsort. Detta beror på att värdet av den amerikanska dollarn, som en safe haven, lovar en ökning av investeringarna om Storbritannien säkrar en no-deal Brexit.

Värdet av euron mot amerikanska dollar efter Brexit

Sedan Brexit har eurons värde mot den amerikanska dollarn ökat. Detta återspeglar dock inte de omedelbara veckorna kring Brexit-omröstningen. I januari 2017, månader efter omröstningen, sjönk valutaparet EUR/USD till e lägstanivå om $ 1,03. Sanningen är att denna nedgång berodde på andra faktorer och inte bara på Brexit.n Sådana faktorer inkluderar euroområdets inflation och skattesänkningar som beordrades av den amerikanska presidenten, Donald Trump. Idag handlas EUR/USD-paret till 1,17, ett värde som förväntas stiga under de kommande åren.

Slutsats

Brexit-utvecklingen har haft en betydande inverkan på valutamarknaderna, särskilt för euron, pundet och den amerikanska dollarn. Sedan början av Brexit har valutor som pund och euro varit en berg-och dalbana. Under tiden kan en affär Brexit öka företagens förtroende, minimera risker och rensa vissa osäkerheter för att öka värdet på pundet och euron. Å andra sidan är effekterna av Brexit på den amerikanska dollarn existerande, men mindre märkbara. Som en säker tillflyktsort kommer sannolikt dollarn att stiga högre med en Brexit utan avtal.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upplev trading med en seriös aktör idag. De har bankID och supersnabba avslut. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.