fbpx

Greger från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 21 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Att regelbundet göra tillförlitliga vinster från valutahandel är svårare än det ser ut vid första anblicken. Det gäller att praktisera och hitta strategier som passar för just dig, på den mångfacetterade valutamarknaden. Vid trading så kan det vara en bra start att välja enklare valutapar först och vänta med emerging markets strategier. Det bästa är ofta att starta med grundläggande tradig strategier, såsom fundamental analys, teknisk analys och carry trading.

Faktum är att framgång i valutahandel kan vara svårt för nybörjare. Många framgångsrika traders delar ofta ett antal sällsynta egenskaper. De lyssnar inte på gurus, de drar egna slutsatser och har en egen handelsplan och handelsjournal. Nedan följer tjugo (20) regler och tips från långvariga proffs för att stanna kvar i vinnarcirkeln.

Tänkande schackspelare

Vägen till långsiktig lönsamhet

Långsiktig lönsamhet kräver två relaterade färdigheter. Den första är att identifiera en uppsättning strategier som tjänar mer pengar än vad du förlorar och sedan använda strategierna som en del av en handelsplan. För det andra måste strategierna fungera bra medan marknaden upplever både tjur- och björnimpulser. Med andra ord, medan många handlare vet hur man kan tjäna pengar på specifika marknader, som en stark uppgång, misslyckas de på lång sikt eftersom deras strategier inte anpassar sig till oundvikliga förändringar i marknadsförhållandena.

Lönsam handel är svår och framgångsrika handlare delar specifika sällsynta egenskaper.
Det uppskattas att mer än 80 procent av handlarna misslyckas och slutar.

En nyckel till framgång är att identifiera strategier som genererar mer vinster än förluster.
Många handlare misslyckas eftersom strategier inte anpassar sig till förändrade marknadsförhållanden.

Regler för valutahandel att ha i bakhuvudet

Klassiska regler från pro-handlare kan hjälpa till att hålla ett starkt fokus på lönsamhet.

Kan du bryta dig ur gruppen och gå med i den professionella minoriteten med en strategi som ökar oddsen för långsiktigt välstånd? Kan du skilja dig från flocken wannabe-handlare och uppnå handelsframgång? Börja med en tydlig och kortfattad plan med beprövade strategier och använd sedan de 20 regler som följer.

Man som ger en varning med fingret

Håll dig till din disciplin

Disciplin kan inte läras ut på ett seminarium eller hittas i dyra handelsprogram. Handlare spenderar tusentals dollar på att försöka kompensera för sin brist på självkontroll men få inser att en lång titt i spegeln utför samma uppgift till ett mycket lägre pris. Den viktiga lektionen är att när en trader har förtroende för sin handelsplan, måste de ha disciplinen att hålla kursen, även när det finns oundvikliga förluster.

Förlora den stora massan

Långsiktig lönsamhet kräver positionering före eller bakom den stora massan, men aldrig i mängden för det är där rovdjurens strategier är inriktade. Håll dig borta från Facebookgrupper och chattrum, där människor är mindre än allvarliga och många av dem har dolda motiv.

Arbeta med din handelsplan

Uppdatera din handelsplan varje vecka eller varje månad för att inkludera nya idéer och eliminera dåliga. Gå tillbaka och läs planen när du hamnar i ett hål och letar efter ett sätt att komma ut.

Inga genvägar

Dina konkurrenter spenderar hundratals timmar på att kapa perfekta strategier och du kommer att få ett ordentligt uppvaknande om du förväntar dig att kasta några pilar och gå iväg med vinst. Det enda sättet att uppnå långsiktig framgång är med hårt arbete och disciplin.

Undvik det uppenbara

Vinster kommer sällan från att följa majoriteten eller publiken. När du ser en perfekt handelsuppställning är det troligt att alla andra ser det också, placera dig i mängden och ställ in dig på ett misslyckande.

Bryt inte dina regler

Du skapar handelsregler för att komma ur problem när positioner går dåligt. Om du inte tillåter dem att göra sitt jobb har du förlorat din disciplin och öppnat dörren för ännu större förluster.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Den mest självklara regeln: Använd en proffsig online trading mäklare. Börja med Skilling idag!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


Undvik marknadsguruer

Det är dina pengar som står på spel, inte deras. Tänk på att gurun kanske talar om sina egna positioner, och hoppas att det glada chattret kommer att öka deras vinster, inte din.

Använd din intuition

Handel använder de matematiska och konstnärliga sidorna i din hjärna så du måste kultivera båda för att lyckas på lång sikt. När du väl är bekväm med matte kanske du vill försöka förbättra resultaten med meditation, några yogaställningar eller en lugn promenad i parken.

Bli inte kär

Om du är för kär i ditt din aktie, ditt valutapar, din råvara eller din investering, viker du för bristfälligt beslutsfattande. Det är ditt jobb att dra nytta av ineffektivitet, tjäna pengar medan alla andra agerar på fel sätt. Handla inte bara för att du tycker om en valuta eller aktie.

Organisera ditt personliga liv

Vad som helst som är fel i ditt liv kommer så småningom att överföras till din handelsprestanda. Detta är särskilt farligt om du inte har slutit fred med pengar, rikedom och den magnetiska polariteten av överflöd och brist. Håll dina handelsbehov skilda från dina personliga behov och ta hand om båda.

Försök inte gå jämt upp

Förluster är en naturlig del av traders livscykel. Acceptera dem graciöst och håll dig till de tidtestade strategierna du vet kommer så småningom att få din prestation tillbaka på rätt spår. Försök inte kompensera för en förlorande trade genom att handla mer. Hämndhandel är ett recept på katastrof.

Se upp för varningssignalerna

Stora förluster uppstår sällan utan flera tekniska varningssignaler. Handlare ignorerar rutinmässigt dessa signaler och tillåter hopp att ersätta tankeväckande disciplin och utsätter sig för smärta. Kort sagt, håll ett öga på tidiga tecken på att marknadsförhållandena förändras och skapar risker för dina positioner.

Verktyg tror inte

Vissa handlare försöker kompensera otillräckliga färdigheter med dyr programvara, förpackad med alla typer av egna köp- och säljsignaler. Dessa verktyg kan störa värdefull erfarenhet när du tycker att programvaran är smartare än du är. Använd verktyg som passar med din handelsplan, men kom ihåg att det i slutändan är du som bestämmer när affären skall göras.

Använd ditt huvud

Det är naturligt för traders att efterlikna sina ekonomiska hjältar, men det är också ett perfekt sätt att förlora pengar. Lär dig vad du kan från andra, dra dig sedan tillbaka och skapa din egen marknadsidentitet baserat på dina egna unika färdigheter och risktolerans.

Glöm den heliga gralen

Förlorande handlare fantiserar om den hemliga formeln som magiskt kommer att förbättra deras resultat. I själva verket finns det inga hemligheter eftersom vägen till framgång alltid går igenom noggranna val, effektiv riskhantering och skickligt vinsttagande.

Glöm bort lönementaliteten

Vi lär oss att ta oss genom arbetsveckan i utbyte en lön. Denna lön strider mot det naturliga flödet av handelsvinster och förluster under ett år. Faktum är att statistik indikerar att de flesta årliga vinsterna bokas på bara en handfull handelsdagar. Visste du att 252 är det faktiska antalet handelsdagar under ett typiskt kalenderår, eftersom de flesta marknader är stängda för helgdagar och helger.

Räkna inte dina kycklingar

Det är okej att må bra om en handel som går din väg, men pengarna är inte dina förrän du stängt eller täckt positionen. Lås in vad du kan så tidigt som möjligt, med en trailing stopp eller ta hem delar av din vinst, så att de dolda händerna på marknaden inte kan ta dina vinster i sista minuten.

Omfamna enkelheten

Fokusera på prisåtgärder, förstå att allt annat är sekundärt. Fortsätt och bygg komplexa tekniska indikatorer, med tanke på att deras primära funktion är att bekräfta eller motbevisa det som ditt öga redan ser.

Acceptera förlusterna

Valutahandel och trading på nätet är ett av få yrken där att förlora pengar varje dag är en naturlig väg till framgång. Varje handelsförlust kommer med en viktig marknadslektion om du är öppen för meddelandet. Lär dig också när du ska sluta och ta en paus från handeln. Acceptera förlusterna, ta dig tid att omgruppera och kom tillbaka till marknaden med ett nytt perspektiv.

Akta dig för kickar och spänning

Aktiv handel släpper ut adrenalin och endorfiner. Dessa kemikalier kan ge känslor av eufori även när du förlorar pengar. I sin tur uppmuntrar detta beroendeframkallande personligheter att ta dåliga positioner, bara för att få in kick. Om du handlar för att få kickar och spänning handlar du förmodligen av fel skäl.

Slutsats

De flesta traders misslyckas med att utnyttja sin fulla potential, så småningom tar de in sina marker och hittar mer traditionella sätt att tjäna pengar. Bli en stolt medlem av den professionella minoriteten genom att följa klassiska regler för att hålla ett knivskarpt fokus på lönsamheten.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.