Från misslyckad day trader till framgångsrik Forex tradare

Det är inte lätt att bli framgångsrik på de finansiella marknaderna, men det går. Alla kan lära sig om man bara lägger manken till. En god gammal vän berättar om sin första tid när han började trada på Forex marknaden. Hur han gick från illusion till realisering och tränade sig till framgång. Nu lever han ett bekvämt liv och skämmer bort familjen.

Illusionen vi skriver om är det vi ser i Hollywood filmer, vi har nog alla sett det. Unga och rik lever huvudpersonen ett flott liv med fina bilar. De har råd med vad de vill för att de jobbar på något finansiellt bolag. Ofta är det en day trader och det är alltid hektiskt på jobbet. Detta är bilden som många har när de börjar med Forex trading. Verkligheten är lugnare och skönare, fast lika rikt.

Ett perspektiv: Day trading eller längre positioner?

När jag började med valutahandel var det day trading för hela slanten, det passade mig. Det var så jag levde och det var så jag tradade. Det tog dock inte lång tid innan jag kände att något inte stämde. Det var stressigt och tog den största delen av min tid, ibland var det så svårt att jag nästan blev galen. Jag fick in en del pengar bara för att bli av med dem igen.köp eller sälj på forex marknaden

Det blev tydligt att jag var tvungen att försöka en annan strategi. Jag bestämde mig för att försöka se på mer långsiktiga investeringar, istället för följa 5 och 15 minuters diagrammen. Jag ändrade tidsperspektivet på diagrammen som jag analyserade och drog ner på antalet positioner.

Med lite träning såg jag snart resultatet. Det tog väldigt mycket mindre tid och det var extremt mycket mindre stressigt. Jag såg mycket mer på det dagliga diagrammet nu och märkte att jag gjorde färre dåliga trades. Den bästa fördelen för mig var att jag började hänga med i större prisrörelser och att tradingavgifterna minskade ordentligt. Från att ha gjort uppemot hundra trades per månad och betalat ganska mycket på alla spread avgifter och annat trams, gjorde jag nu mellan 5 och 10 trades per månad.

Idag sitter jag bara 30 minuter till en timme per dag, och allt jag behöver är min dator med internet. Det har lyxen att leva mitt liv på det sätt jag själv vill och min familj har det bra. Det har visserligen tagit mig lång tid och många försök att nå hit. Men bara genom att ändra mitt perspektiv på trading förändrade allt.

Lärdomar leder till bättre resultat för valutahandel

Illusionen som många har om day trading är fel och missledande. Det representerar inte verkligheten. Många tradare går igenom flera olika konton och förlorar stora summor pengar innan de inser att de måste prova något annat.

Lär dig mer om olika tradingstrategier för att tjäna pengar på valutahandel i vår tradingskola. Skapa ett tradingkonto hos någon av våra rekommenderade brokers och kom igång med ett demokonto. De tillhör de bästa valutamäklarna i branschen och demokontot är det bästa viset att prova dina nya strategier.

Copyright © 2016-2019 www.Valutahandel.se
All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.