fbpx

Nils från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 27 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det är inte lätt att bli framgångsrik på de finansiella marknaderna, men det går. Alla kan lära sig bli proffs på valutahandel eller aktiehandel om man bara lägger manken till. En gammal god vän berättar om sin första tid när han började handla valuta. Hur han gick från illusion till realisering och tränade sig till framgång.

Nu lever Peter, som gärna vill vara anonym, ett bekvämt liv och skämmer bort familjen. Det låter nästan låt som en lycklig film, fastän det är riktig historia för en 32-årig man från Helsingborg i Skåne.

Intervjun med den lyckade valutahandlaren låter kanske som en Hollywood film som nog alla har sett. En ung och rik man är huvudpersonen och lever ett flott liv med fina bilar. De har råd med vad de vill för att de jobbar på något finansiellt bolag. Men det kan faktiskt vara mycket enklare som day trader från hemmet. Allt du behöver är en dator eller surfplatta, alternativt en mobiltelefon som du handlar från. Så något av de 3 alternativen har du säkert, kanske alla tre? Du ska veta att de flesta day traders faktiskt föredrar att handla från mobilen, eftersom det är något som man alltid har med sig. På de sättet slipper man sitta hemma hela dagen. Hemmafru med iPad handlar valuta

Men alla day traders har olika perspektiv och inriktning. Vissa sysslar bara med att bli experter på allt med valutahandel, medan andra kombinerar ett antal blankningsaffärer på aktieindex med lite variation från investeringar eller blankning av råvaror med CFD'er med lite handel av valutapar. Verkligheten är inte så hektiskt som det är i filmerna när du jobbar hemifrån. Peter menar istället att det är väldigt skönt, speciellt när man har småbarn hemma.

Du kan må väl som valutahandlare från hemmet, något som många hemmafruar gör i Israel och USA. När kommer det i större skala till Sverige? Även när aktiemarknaden går ner, så går det att “blanka aktier” istället för att köpa dem. Vi är trots allt inne i en nedåtgående marknad nu och den kommer säkert fortsätta ett tag till. Så gör dig redo för de bästa blankningsaffärerna och valutaköpen, istället för att tror på att aktierna bara ska gå upp i värde.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Låt det ta tid

Även om många verkar tro att trading varje dag leder till dagliga vinster, så är det framför allt stegvisa vinster som man bör titta efter. Låt trading ta sin tid. Du bli inte bäst på valutahandel över natten. Börja med en försiktig insättning via någon av de utbredda betalmetoderna och öva. Träna. Läs på. Följ nyheterna. Läs några framstående tradingböcker för att få inspiration. Var inte feg vid trading, men följ experternas råd och håll nere antalet positioner, gå in med tillräckligt med kapital och begränsa riskerna för att göra vinst och minimala förluster då det väl händer att något valutapar går åt fel håll.

Ett perspektiv: Day trading eller längre positioner?

När jag började med valutahandel var det day trading för hela slanten, det passade mig, berättar Peter från Helsingborg . Det var så jag levde och det var så jag handlade med valutor. Det tog dock inte lång tid innan jag kände att något inte stämde. Det var stressigt och tog den största delen av min tid. Ibland var det så svårt att jag nästan blev galen. Jag fick in en del pengar bara för att bli av med dem igen.köp eller sälj på forex marknaden

Det blev tydligt att jag var tvungen att försöka en annan strategi. Jag bestämde mig för att försöka se på mer långsiktiga investeringar, istället för följa 5 och 15 minuters diagrammen. Jag ändrade tidsperspektivet på diagrammen som jag analyserade och drog ner på antalet positioner. Peter blev vad som kan kallas en swing trader, som köper utifrån längre trender – både blankning av aktier och sporadisk valutahandel.

Med lite träning såg jag snart resultatet, fortsätter Peter. Det tog väldigt mycket mindre tid och det var extremt behagligt liv, helt stressfritt. Jag såg mycket mer på det dagliga diagrammet nu och märkte att jag gjorde färre dåliga trades. Den bästa fördelen för mig var att jag började hänga med i större prisrörelser och att tradingavgifterna minskade ordentligt. Från att ha gjort uppemot hundra trades per månad och betalat ganska mycket på alla spread avgifter och annat trams, gör jag nu mellan 5 och 10 affärer per månad. Eftersom aktiemarknaden är i en nedgångsfas nu över hela Europa och i USA så är det ett yttest bra läge med aktieblankning. Samtidigt så har pundet fått utstå mycket på grund av osäkerheterna kring Brexit och ett eventuellt “hårt utträde” kan skapa ännu mer kaos i det finansiella systemet. Som ifall inte Trump's handelskrig var nog? Nej, att gå kort eller blanka som man säger är nog det trevligaste man kan göra just nu.

Idag sitter jag bara 30 minuter till en timme per dag, och allt jag behöver är min dator med internet. Det ger lyxen att leva mitt day trading liv på det sätt jag själv vill och min familj har det bra. Det har visserligen tagit mig lång tid och många försök att nå hit. Men bara genom att ändra mitt perspektiv på trading förändrade allt.

Lärdomar leder till bättre resultat för valutahandel

Illusionen som många har om day trading kan ofta vara fel och missledande. Det representerar inte verkligheten. Många valutahandlare går igenom flera olika faser med sin trading, innan de hittar den bästa metoden. Ofta tror vi bakom Valutahandel.se att det är mer sunt med färre och mer långsiktiga affärer, än att gå “in och ut” ur positioner för snabbt.

Lär dig mer om olika tradingstrategier för att tjäna pengar på valutahandel i vår tradingskola. Skapa ett demo tradingkonto hos någon av våra rekommenderade mäklare och kom igång som day trader, det kan vara enklare än du tror. Var ska man då handla? Skilling tillhör en av marknadens säkraste och bästa lösningar med André Lavold som VD. Hos dem kan du logga in och göra KYC med ditt BankID. Läs recensionen av dem här. Alternativ, ifall du hellre handlar på en gång så öppna konto hos Skilling här!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.