fbpx

Malte från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 34 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Är du sugen på att handla valuta eller handla aktier som ett riktigt proffs? Då har vi en av de viktigaste grundpelarna för dig att utgå från. Valutahandel talar om något så enkelt som en handelsjournal, en vanlig dagbok där du noterar dina affärer.

Det bästa sättet att öka vinsterna

Det kan komma att öka dina vinster på valutamarknaden ordentligt. Handelsdagboken är ett av de mest underskattade verktygen i tradingvärlden. Uppgiften att föra en sådan dagbok kan verka tråkig i början, och de flesta handlare saknar det tålamod och den disciplin som krävs för att uppdatera den ofta. Men för de som för en handelsdagbok på lång sikt kan det vara mycket användbart på resan att bli en framgångsrik valutahandlare.

Vad innebär en trading-dagbok?

En handelsdagbok är mycket mer än en logg över affärer som genomfördes. Det kan vara vad du gör av den. Traders kan skriva ner sina tankar, känslor och observationer. Det är viktigt att notera en viktig observation så snart som möjligt, eftersom en del av den kan gå glömmas bort under en hektisk handelsdag.

Låt oss ta en titt på de två huvudsakliga orsakerna till att handlare inte startar en handelsdagbok eller inte följer den. Gör inte som misslyckade traders, utan skapa en din egna handelsjournal och börja vägen mot att bli ett trading proffs, som vet allt om ditt egna beteende vid valutahandel, indextrading och aktiehandel.

Tid: Den måste läggas

Det kan verka tidskrävande att föra en handelsdagbok, särskilt om du är en kortsiktig eller spekulativ trader. Särskilt nybörjare säger ofta:

“Jag har inte tid att hålla en dagbok, jag måste följa marknaderna!”

Faktum är att som trader tjänar du pengar genom att identifiera goda möjligheter och inte genom att skriva en dagbok. Man behöver dock inte skriva ner en anteckning efter varje enskild affär, utan istället göra korta anteckningar efter att ha upptäckt något viktigt. På kvällstimmarna – när det vanligtvis är mindre stressigt – kan du sedan sammanställa en snabb sammanfattning om handelsdagen och de viktigaste slutsatserna.

Att hålla en dagbok bör inte vara en tvångsaktivitet. Om det är tyst på marknaderna eller om det inte finns några nya observationer som är värda att skriva ner – är det inget fel med att hoppa över det.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Kom igång med en trading dagbok hos en seriös, skandinavisk aktör. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Sanningen kan svida..

En handelsdagbok är mest effektiv när en handlare är ärlig mot sig själv. Det betyder inte att det borde vara för mycket negativitet. Kommentarer som “Jag hade en fruktansvärd dag! Jag undrar om detta är värt min tid och om jag någonsin kommer att lyckas” kommer inte att göra dig till en bättre trader. Det gör definitivt inte heller dig till en trader som tjänar medan han sover, för att han observerat och skrivit ner vad som fungerar. Så gör istället observationer och försök att identifiera exakt vad som gick fel.

Exempel: “Jag identifierade en bra handelsmöjlighet, men på grund av ett överflöd av information blev jag osäker och stängde affären för tidigt.” Vad kan vara lösningen på det? Kanske ägnar sig handlaren i det här exemplet för mycket tid på Twitter och tweets från olika källor som får honom/henne att känna sig osäker.

Låt oss nu titta på hur en handelsdagbok kan hjälpa dig att förbättra dina affärer.

Steg för steg: Hur börjar man?

Här kommer en 5-stegs guide till att förbättra din trading.

1. Hitta rätt handelsstil
Om du dagshandlar, men din dagbok visar att du ofta är stressad och misslyckas med att hantera risken korrekt, kanske du är mer av en swingtrader. Att handla på medellång/lång sikt är inte enklare än kortvarig handel, men vissa handlare är bekvämare med det, eftersom de kan spendera mycket mer tid på att analysera och inte behöver fatta snabba beslut.

2. Identifiera dina styrkor & svagheter
Om du är noga med din dagbok bör vissa mönster dyka upp med tiden. Du bör kunna identifiera dina nyckelstyrkor och svagheter, vilket hjälper till att hitta rätt handelsstil och strategi.

3. Informationskälla
Det finns ingen handlare som vet allt och har råd att sluta lära sig. Marknaderna utvecklas hela tiden, strategierna slutar fungera och fördelarna försvinner. Därför måste handlare utbilda sig själva kontinuerligt. Ett sätt att göra det är genom att göra observationer om marknaden och notera dessa. Kanske kommer en av dessa observationer att bli en fördel för dig en dag?

4. Disciplin
Efter en tid kommer det inte att vara så tråkigt längre att föra en handelsdagbok, utan det kommer att vara en normal del av din handelsdag. Det hjälper en valutahandlare att vara mer konsekvent och lära honom/henne disciplin.

5. Siffror ljuger inte
Om du använder handelsstatistik som en del av din handelsdagbok – ännu bättre. Tillsammans med dina egna observationer kommer statistiken att ge dig viktig insikt.

Att starta en handelsdagbok är ganska lätt, men att vara konsekvent är den svåra delen. Dessutom är en handelsdagbok mycket personlig. Det finns inget korrekt sätt att göra det, eftersom varje handlare måste känna till sig själv vad som är viktigast och hur han eller hon vill strukturera det.

Använder du demo eller live-konto?

Oavsett om du använder ett Live- eller demokonto kan du optimera effekten av en handelsdagbok om du gör detaljerade anteckningar om dina affärer. Ju fler detaljer du lägger i din handelsdagbok, desto bättre kommer du att förstå dina handelsframsteg.

Många professionella och framgångsrika handlare inkluderar handelsdetaljer som entry och exit, positionsstorlekar och annan statistik. Det är också användbart att inkludera känslomässiga och psykologiska triggers som påverkar dina branscher. Kom ihåg att din handelsdag bör spegla din handelsupplevelse, inklusive upp- och nedgångarna för dig att övervaka och uppskatta dina handelsframsteg.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Prova trading med investeringssparkonto. Betala en schablonskatt, mycket enklare. Prova IG turbo-warranter nu!

Riskvarning: 70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.