fbpx

Andre från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren NS Broker för 34 minuter sedan.

» Prova NS Broker du med.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Hos CMC Markets kan du välja mellan ett flertal exklusiva aktiekorgar att komplettera din valutahandel med – samtliga helt courtagefria och med olika intressanta teman. Men vilka är de hetaste valen just nu – och hur fungerar handel med aktiekorgar hos CMC Markets?

Aktiekorgar från CMC Markets är ett utmärkt alternativ för dig som vill bredda din exponering mot en viss bransch eller sektor utan att behöva köpa flera olika enskilda aktier. Det är ett kostnadseffektivt och bekvämt sätt att diversifiera sin valutahandel med aktier. Måhända kan det vara särskilt lockande nu inför sommaren, då man vill att handeln ska flyta på men helst hinna ha lite ledigt också.

Instrumentkategorin tillhör en av de mest populära hos den globala onlinemäklaren CMC Markets, vilken också utmärkt sig som en av få plattformar att faktiskt erbjuda dessa behändiga samlingar av tillgångar.

CMC Markets aktiekorgar finns i flera olika uppsättningar med olika teman och innehåll. Inriktningen är som regel baserad på sektor och/eller marknad. Är du nyfiken på hur handeln med dessa fungerar, vilket värde en aktiekorg kan tillföra din portfölj och vilka teman som kan vara intressanta just nu? Nedan listar Valutahandel de åtta hetaste korgarna just nu – samt en guide till hur de fungerar.

CMC Market olika tematiska aktiekorgar

Så fungerar aktiekorgar från CMC Markets

Handel med aktiekorgarna hos CMC Markets kan på sätt och vis liknas vid fondhandel. Tillgångarna är givetvis helt olika, men likheter finns i principen med underliggande tillgångar. När du handlar aktiekorgar hos CMC Markets blir du inte ägare till de faktiska aktier som är inkluderade. Korgarna består istället av CFD'er, med vilka du spekulerar i prisutvecklingen på de aktier de representerar. Parallellen till fondhandel är således att du med en enda position får exponering mot många underliggande tillgångar, men utan att äga dem.

Beroende på hur du förväntar dig att prisutvecklingen ska gå för aktierna i din korg kan du antingen ta korta eller långa positioner. Tror du att värdet på tillgångarna kommer att öka framgent kan du investera och tjäna pengar på uppgången. Förutspår du istället en kursförlust går det bra att blanka.

Gratis courtage och upp till 50% lägre innehavskostnader

Förutom den breda exponeringen är låga avgifter ytterligare en stor fördel med aktiekorgarna som instrument. Till skillnad från om du köper enskilda aktier betalar du med korgarna inget courtage – och du sparar dessutom upp till 50% i innehavskostnader. Låga kostnader är på många sätt nyckeln till god lönsamhet i finansiella investeringar eftersom du slipper se en stor del av vinsterna du gör gröpas ur av trista avgifter.

Intresserad av testa handel med aktiekorgar redan nu? Registrera dig hos CMC Markets här.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Proffsig sajt för att handla aktiekorgar, valuta, index och krypto som CFD'er. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


15 olika aktiekorgar att välja mellan

CMC Markets aktiekorgar är som nämnts främst kategoriserade efter sektor och bransch. Totalt sett finns för närvarande över 15 olika korgar att handla med olika inriktningar – däribland automatisering och robotteknik, förnybar energi, gaming, streamingmedia och den lite mer kontroversiella cannabismarknaden.

Kategoriseringen gör det enkelt för dig som kund att spetsa din exponering mot just det du är intresserad av. Önskar du få exponering mot flera av marknaderna eller sektorerna som finns representerade kan du givetvis ta positioner i flera olika korgar.

Följande är åtta av de alternativ Valutahandel anser vara extra spännande att handla just nu:

Automatisering och robotteknik

AI-teknik och robotar är hetare än hetast just nu – vilket innebär att aktier i sådana bolag också är det. För dig som vill satsa men undvika en ensidig och mer riskfylld position i en anda aktie är den här korgen ett utmärkt alternativ. Med CMC Markets aktiekorg för automatisering och robotteknik tradar du med CFD'er för de 15 största företagen på marknaden just nu – däribland NVidida, Deere, Qualcom och Illumina.

Olja och gas i aktiekorgen

Investeringar i råvaror som olja och naturgas klassas som ett av de bästa sätten att hedga sig mot inflation. Att satsa på aktier i ett fåtal enskilda råvarubolag ger dock dålig diversifiering och högre risk. Med en aktiekorg får du exponering mot 10 olika olje- och naturgasbolag i USA.

Guld som aktiekorg

Guld är en klassisk safe haven-tillgång som tack vare sin negativa korrelation med börsen utgör ett bra skydd vid nedgångar i ekonomin. CMC Markets aktiekorg för guld innehåller 15 toppnoterade guldbolag baserade i USA – däribland Barrick Gold, Newmont Corporation och Franco-Nevada. För närvarande tror hela 86% av alla användare hos CMC med en öppen position i korgen på en uppgång. Läge för dig att också gå lång i guld? Öppna ett konto hos CMC Markets och investera du med.

Förnyelsebar energi som aktiekorg

För dig som hoppas på en framtid med grön energi är det här ett investeringsalternativ att satsa på. Är du en skeptiker och tror på nedgång för energikällor som solceller, vattenkraft och vindkraftverk kan du istället välja att blanka. Aktiekorgen ger dig exponering mot de 17 största amerikanska bolagen verksamma inom förnybar energi. Bland andra ingår First Solar och NextEra Energy. Hela 98% av alla positioner i korgen är för närvarande långa.

Cyber security med 33 företag

Efterfrågan på datasäkerhet och tillhörande tekniska lösningar har ökat markant de senaste åren – i synnerhet sedan pandemins start då allt fler har övergått till att jobba på distans. Intresset för sektorn lär sannolikt fortsätta öka, varför en investering som ger exponering mot 33 av de största cyber security-företagen i USA mycket väl kan bli lönsam. I aktiekorgen ingår bland annat Cisco, Splunk och Okta.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Testa handel med unika aktiekorgar hos en svenskspråkig global mäklare. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


Gaming-aktier? Prova som aktiekorg

Gamingbolag har länge varit heta, men en del volatilitet har också förekommit på senare tid. För dig som vill testa exponering mot gamingsektorn men undvika risken med enskilda aktier är den är aktiekorgen ett perfekt val. I CMC Markets aktiekorg för gaming är 10 stora elektronikjättar inkluderade – däribland Apple, Microsoft och Take-Two Interactive Software.

Aktiekorgar med banker

Svenska storbanker som Handelsbanken, Swedbank och Nordea ingår inte korgen – men däremot CFD'er på 20 av de största bankerna i USA. Som svensk trader och/eller investerare kan aktier i den amerikanska banksektorn utgöra ett intressant komplement till övriga innehav, men det kan kännas tryggt att bredda exponeringen och därmed sänka risken något. Bland de inkluderade aktierna finns bland andra kända banker som Goldman Sachs, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup och JPMorgan Chase.

Som synes bjuder CMC Markets på en hel del spännande sektorer att investera och spekulera i genom de olika aktiekorgarna. Ovan har vi tipsat de åtta vi anser sticker ut lite extra just nu – men i utbudet hos CMC finns lika många till att utforska. Gör som tusentals andra nöja handlare och registrera dig hos CMC Markets du med.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.