fbpx

Greg från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 8 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

En valuta som presterar dåligt är förstås negativt ur flera aspekter för landet i fråga, men för dig som online trader och valutahandlare kan volatilitet ge viktiga investeringsmöjligheter. Ifall du spelar dina kort rätt så kan satsningar på svaga valutor leda till lönsam avkastning, men detsamma gäller givetvis även för världens starkaste valutor. Önskar du få värdefulla tips och en insyn i hur en professionell daytrader bedriver sin handel med bl a valutor? Läs vår artikel med Hampus Lindholm, och få råd om hur du kommer igång, vilket risktänk du bör ha samt hur du även kan använda valutor för att hedga andra CFD-positioner. Spana in listan över årets svagaste och den svajigaste valutan – kanske något för din trading?

Norsk krona: Oljeprisfall och ökad arbetslöshet

Utveckling sedan 1 jan, 2020: Kanske ett av årets mest omtalade valutaras, med ett fall på hela 30%. Vid årets början kostade 1 USD 8,79 NOK, för att i mars sedan skena iväg till rekorddyra 12,09 NOK – ett historiskt ras som orsakade rubriker världen över. Sedan dess har läget åter stabiliserats något, även om den norska kronan är fortsatt svag och idag kostar 10,24 för 1 USD. Alla som bedriver valutahandel blev dock chockerade när den norska centralbanken ingrep och skyddade valutan mot ytterligare fall.
Varför tappar norska kronan? Flera faktorer kan identifieras som bidragande. Bl a  har arbetslösheten i Norge har, precis som i många andra länder, ökat drastiskt de senaste 3 månaderna, vilket vi har rapporterat om i artikeln om vad som händer med norska kronan. Vidare har oljekonflikten och prisdumpningen förstås också drabbat Norge hårt.
Var kan norska kronor handlas? Överlägset bäst utbud för norska kronor har Skilling, vilka idag har hela 5 olika valutapar mot NOK. Vad sägs om USD/NOK, NOK/SEK, EUR/NOK, NOK/JPY och NOK/TRY? Alla dessa finns hos Skilling.

Svensk krona: Investerare flyr mindre valutor

Utveckling sedan 1 jan, 2020: SEK stod sig hyfsat stark mot såväl den amerikanska dollarn som mot Euron när de första Corona-fallen började dyka upp, men i mitten mars vände trenden och kronan vände stadigt nedåt. Det gick inte riktigt lika långt som för NOK, men från att inlett januari med 9,66 SEK för 1 USD och 10,65 för 1 EUR försvagades kursen i mars till 10,08 för USD och 11,08 för EUR. En liten värdeökning har skett sedan dess – en Euro kostar idag 10,63 kronor och en dollar 9,81 kronor.
Varför tappar svenska kronan: Även Sverige har drabbats av rekordvarsel och kraftigt ökad arbetslöshet, men många experter vittnar också om hur internationella investerare under oroliga kristider föredrar mer likvida tillgångar och stora valutor som Euro och US Dollar. Kapital flyttas från SEK till större valutor, vilket får som konsekvens att den svenska kronan försvagas.
Var kan svenska kronor handlas? Hos branschledande Plus500 kan du CFD handla SEK mot 5 olika valutapar – SEK/NOK, CHF/SEK, USD/SEK, EUR/SEK och GBP/SEK.Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Turkisk lira: Hög inflation, lågt förtroende

Utveckling sedan 1 jan, 2020: Den turkiska valutan har försvagats kraftigt under flera år, och 2020 har hittills inte bjudit på någon inbromsning i den negativa utvecklingen. I början av januari stod kursen mot dollarn i 5,94 TRY, medan den idag istället ligger på 7,10 TRY för / 1 USD.
Varför tappar turkisk lira? Att den turkiska liran tappar är som sagt inget nytt och således inget som särskilt kan förklaras med spridningen av Corona och konsekvenserna det för med sig. Turkiet har emellertid drabbats hårt av viruset, varför det förstås inte helt heller kan avfärdas som orsak bakom lirans försvagning. Värst effekt på valutan anses dock landets höga inflation ha, och det faktum att förtroende saknas för såväl den turkiska centralbanken, som Erdogans sätt att styra och hantera landets finanser.
Var kan turkisk lira handlas? Turkisk lira räknas till de lite mer exotiska valutan men kan bl a CFD handlas hos Plus500. Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.
Störst utbud av valutapar att CFD tradea TRY med finns dock hos Skilling – med både USD/TRY, EUR/TRY och TRY/JPY.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Upplev svaga och svajiga valutor genom Skilling's professionella plattform. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Iransk rial: Sanktion tynger

Utveckling sedan 1 jan, 2020: Vid årets början var 1 IRR värd 0,000030 USD – ett värde som hade legat stabilt sedan slutet av 2019. I början av februari föll dock världens redan svagaste valuta ytterligare, till ett värde av endast 0,000024 USD / 1 IRR.
Varför tappar iransk rial? Tuffa och långdragna sanktioner har länge drabbat Iran hårt, med effekter på valutan som fått stora konsekvenser för det iranska folket. Varför rialen har tappat ytterligare under 2020 kan bl a härledas till att landet är ett av de hårdast drabbade i världen av Corona.

Var kan iransk rial handlas? IRR är inte den lättaste valutan att jaga rätt på om man är intresserad av att handla med den. Vare sig Capital, Skilling, Plus500 eller heltransparenta NS Broker erbjuder valutan i sitt instrumentutbud – vilket kanske får anses vara ett tydligt tecken på att det finns betydligt bättre valutor att investera i.Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Venezuelansk bolivar: Hyperinflation & kaos

Utveckling sedan 1 jan, 2020: Från januari till maj har VES gått från 1 VES mot 0,00002 USD, till 1 VES mot 0,00001 USD – det är med andra ord en av världens sämsta valutor, även om inget dramatiskt tapp har skett under just 2020.
Varför tappar bolivaren? Hårda oljesanktioner från USA och framförallt det kritiserade socialistiska styret är ett par av de bakomliggande faktorer som drivit Venezuela till fullständig ekonomisk krasch, med en hyperinflation som väntas nå 500 000-1 miljon % under 2o20.
Var kan venezuelansk bolivar handlas? Likt Irans rial lyser bolivaren med sin frånvaro på tradingmarknadens olika sajter, varför handel inte är möjligt.

Indonesisk rupie: Svag penningpolitik?

Utveckling sedan 1 jan, 2020: I januari köptes 1 USD för drygt 13 800 IDR, varpå en ganska kraftig försvagning sedan har skett under våren och priset idag istället uppgår till strax över 15 000 IDR för en enda US dollar.
Varför tappar indonesisk rupie? Indonesien har under många år brottats med en skenande inflation och en oförmåga hos regeringen att ta fram fungerande åtgärder för att motverka den negativa utvecklingen. 2017 nådde priset för första gången över 13 000 IDR för en 1 USD, och under första kvartalet av 2020 får landets svaga penningpolitik i kombination med Corona-viruset som konsekvens att värdet störtdyker ytterligare.
 Var kan indonesisk rupie handlas? Varken Skilling eller övriga marknadsledande toppsajter har IDR som instrument, men för den som vill testa går det att handla USD/IDR på IG.com.

Brittiskt pund – En av årets svajigaste valutor

Utveckling sedan 1 jan, 2020: Den 1 januari år fick man 1,32 USD per 1 GPB, men i mars dök kursen relativt kraftigt och 1 pund gav istället endast drygt 1,14 USD. Kursen hämtade sig något, men föll återigen i april och pundet får just nu anses vara ganska ostabilt.
Varför tappar brittiska pundet? GBP utnämns som en av 2020 års svajigaste valutor. Pundet nådde rejäla tapp under första kvartalet, men är inte direkt svag om man jämför med den turkiska liran och Irans rial som förstås ligger på helt andra nivåer. Brittiska pund är emellertid en av världens 5 största valutor och väldigt populär att handla bland valutahandlare världen över.
Var kan GBP handlas? Du kan handla GBP genom Skilling. Registrera dig här!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla brittiska pund ifall du gillar svängningar och stora möjligheter. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


 


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.