fbpx

Per från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 39 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Statusen för den japanska yenen (JPY) som en säker tillflyktsvaluta har drivit volatiliteten inom valutahandel 2020, med dess värde som ökade tidigare under året då Covid-19-pandemin utlöste en ekonomiska frågetecken. Euron (EUR) har drivits av regionens ekonomiska och statliga svar på pandemin, och medan valutaparet EUR/JPY-paret har förändrats lite hittills med en vinst på 1,7 procent, har paret återhämtat sig med 8 procent från årets nedgångar.

Yenen och euron är de två mest omsatta valutorna i världen efter US-dollarn, den globala reservvalutan, vilket ger investerare möjlighet att dra nytta av den likviditeten genom att handla paret. Då USD tappat radikalt i slutet av 2020, så är det allt fler som söker sig till alternativ. Detta gör EUR/JPY-förutsägelser av särskilt intresse för investerare.

Vår EUR/JPY-analys ger en översikt över valutorna som investeringstillgångar, vad som påverkar deras värde och vad de senaste prognoserna från investerare föreslår om inriktningen på marknaden fram till 2021.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Upptäck valutahandel och online trading med Capital och deras kostnadsfria AI-produkt som analyserar din trading. Prova nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Vad investerare behöver veta om EUR/JPY

EUR/JPY-valutaparningen representerar hur många japanska yen – offertvalutan – som behövs för att köpa en euro – basvalutan.

Den japanska yenen betraktas som en tillflyktsortvaluta på grund av stabiliteten i Japans ekonomiska politik under årtionden. Japan har världens största innehav av utländska investeringstillgångar. Under tiden är euron den gemensamma valutan som används i 19 av de 27 medlemsländerna i Europeiska unionen (EU) för att bedriva gränsöverskridande affärer och fungerar som en proxy för den europeiska ekonomins hälsa. Euro till japanska yen är ett populärt valutapar, vilket är en växelkurs som utelämnar US-dollar och ger investerare möjlighet att dra nytta av diversifiering av portföljen.

Faktorer som påverkar värdet av EUR/JPY

De viktigaste drivkrafterna att tänka på när man handlar euron mot den japanska yenen är läget i den globala ekonomin, den politiska och ekonomiska utvecklingen i Europa och yenens attraktionskraft. Framstående tradingstrategier som t. ex carry trading innebär att investerare lånar lågavkastande yen för att finansiera investeringar i tillgångar med högre avkastning, vanligtvis i USA eller Europa. Under tider med ekonomisk osäkerhet avvecklar investerare vanligtvis sina transaktioner och säljer tillgångarna med högre avkastning för att köpa tillbaka yenen, vilket i sin tur driver upp valutans värde.

Den ekonomiska krisen som uppstod av Covid-19-pandemin har dock fått centralbanker runt om i världen att sänka räntorna till rekordlåga nivåer, minska avkastningen i förhållande till yenen och därmed minska attraktionskraften för carry trades.

Europeiska centralbanken (ECB) har sänkt den huvudsakliga inlåningsräntan för euroområdet till ett rekordlågt värde på -0,5 procent, jämfört med Japans huvudränta på -0,1 procent, vilket sätter yenen i den ovanliga positionen att vara den högre avkastningsvalutan. Euron har drivits i år av vad som har uppfattats som ett mer avgörande svar på pandemin än Storbritannien och USA och en oöverträffad ekonomisk stimulans från centralbanken. På längre sikt har den europeiska valutan också påverkats av utvecklingen i Brexit-förhandlingar med Storbritannien.

Ekonomisk och politisk osäkerhet driver volatiliteten

Växelkursen EUR/JPY-växelkursen har sjunkit kraftigt sedan 2008, då den globala finanskrisen såg att avvecklingen av carry trades stärkte yens värde. EUR till JPY-kursen var över 160 i början av 2008 och sjönk till 97, den lägsta nivån på tolv år 2012. Euron hade stärkts till 145-nivån fram till 2014, men effekterna av Brexit-folkomröstningen 2016 på euron pressade ner kursen till 114. Även om kursen nådde 135 år 2018 minskade den för att bromsa aktiviteten i euroområdet och sjönk från 126 i början av 2019 för att närma sig 120-nivån i slutet av året.

Volatiliteten i växelkursen i år har sett paret sjunka från 120 i början av 2020 till 114 i maj, den lägsta nivån sedan april 2017, på ökat inflöde i yen och bred svaghet i euron. Men Japan står också inför tuffa ekonomiska förhållanden. Valutakursen steg upp till 126 när yenen försvagades i slutet av augusti när Japans premiärminister Shinzo Abe avgick med hänvisning till hälsoproblem.

EUR/JPY-paret har sedan dess handlat i ett intervall på 121,90-124,90, vilket har stigit från den nedre delen av det intervallet mot toppänden hittills i november. Så vad föreslår nuvarande makroekonomiska förhållanden för valutaprognosen EUR / JPY? Kommer euron att uppskattas snabbare än yenen?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Proffsigt trading på svenska. Handla yen från hemmet. Starta med Skilling idag!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Forexanalytiker förväntar sig att euron-yen växlar förbli relativt stabilt på kort sikt

Analytiker som USA-baserade Citibank ser Bank of Japans politik för räntor som att hålla ett lock på yenens värde. ”Den nya politiska miljön är sannolikt mer gynnsam för JPY-uppskattning. Den troliga tidpunkten för BoJ: s första räntehöjning kan dock försenas till april 2025, vilket kan begränsa JPY, säger de i en ny anteckning.

Citibanks tre månaders EUR/JPY-prognos sätter kursen till 125 och stiger till 131 under de kommande sex till tolv månaderna.

Analytiker vid Frankrikes BNP Paribas Wealth Management förväntar sig att stabiliteten fortsätter, med en 12-månaders euro / yen-prognos om 124:

”Vi förväntar oss inte någon betydande förändring av den politiska banan sedan Yoshihide Suga tog över som ny premiärminister. Penningpolitiken bör förbli mycket tillmötesgående, en stark mobilisering av offentliga utgifter och genomförande av strukturreformer förväntas också. ”

“På kort sikt är det fortfarande troligt att marknaden kan återfå en riskaversion som kan vara positivt för yenen.”

Valutaanalytiker på ING har en kortfristig EUR/JPY-prisprognos på 122, med en 12-månadersprognos på 125: ”Att hjälpa till att hålla locket på EUR under de senaste månaderna har varit ECB-retorik på ovälkommen valutastyrka . ”


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Upplev en av världens största sajter inom trading på nätet. Enorma möjligheter. Underbar plattform. Du måste se det själv. Prova Capital nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


ING sa i en ny analys: ”Detta kommer vid en tidpunkt då kärninflationen bara är 0,2 procent jämfört med året innan och ECB på ett trovärdigt sätt kan hota att ge mer stimulans – troligen via en påfyllning på 400 miljarder euro till PSPP i december. BoJ gillar inte heller JPY-styrkan (t.ex. USD / JPY under 105), men JPY: s handelsvägda index är 5 procent lägre än sina toppar och några av de senaste valutavinsterna i stora handelspartner som Kina och Korea kan göra Tokyo lite mer tolerant mot JPY-styrka. ”

“EUR / JPY ser emellertid ut som ett spel på den globala cykeln (EUR mer korrelerad till reflation), vilket gör att vi gynnar ett gradvis rally fram till 2021 – när USA: s makrohandelspolitik ser tydligare ut.”

“EU:s ekonomi kommer att drabbas av en hård vinter av Covid-19-lockdown”, medan det finns en “tuff väg till JPY-styrka när de finansiella förhållandena blir maximalt gröna och EM är stark”, säger John Hardy, chef för FX Strategy på danska Saxo Bank. Det trycket på båda valutorna kan göra det svårt för någon av dem att bryta ut på kort sikt och hålla valutakursen i ett snävt intervall. Själv tror vi på Valutahandel.se att Euroområdet kommer klara sig bra framöver.

Betyg: 6.67/10
Minsta insättning: EUR250
Beskrivning: Snabb och billig trading. Prova trading med japanska yen hos Profits Trade nu!

Riskvarning: Över hälften av alla icke professionella användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Dags att dra nytta av EUR / JPY-handeln?

Hur ser du på EUR / JPY-utsikterna? Är du beredd att ta en handelsposition på paret? Med tanke på osäkerheten i utsikterna, som ett alternativ till att investera i paret på lång sikt, kan du försöka dra nytta av valutakursvolatilitet genom att handla med CFDer.

Handla EUR/JPY CFD

Handel med CFD: er ger dig möjlighet att ha en lång position, spekulera i att räntan kommer att stiga, eller en kort position, som spekulerar i att räntan kommer att sjunka. Oavsett om du har en positiv eller negativ syn på EUR/JPY, du kan fortfarande försöka dra nytta av framtida prisrörelser.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.