fbpx

Markus från Nordstan

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 30 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Dollarn föll på fredagen då U.S. Federal Reserve’s nya politiska föreslog att räntorna skulle förbli låga, medan yenen steg efter att Japans premiärminister Shinzo Abe meddelade hans avgång.
Du hittar fullt utav artiklar om den fd. Japanska premiärministern som suttit längst vid makten i bland annat The Guardian, NY Times och Bloomberg för att nämna några. Räkna med ökad volatilitet efter att osäkerheten ökar med vad som kommer hända med den japanska ekonomin inom det närmaste.

Stärkt yen mot USD

Yenen stärktes avsevärt mot dollarn efter nyheten att Abe, Japans längst fungerande premiärminister, skulle avgå på grund av försämrad hälsa.

Bekymmer för en eventuell förskjutning från Abes expansiva ekonomiska politik, känd som Abenomics, styrde flytten till yenen, sa investerare. Dollarn sänktes med 1,1 procent mot yenen till 105,38.

“Du ser yenstyrka med lite osäkerhet”, säger Lou Brien, strateg på DRW Trading i Chicago. Abenomics har varit en av de mer inflytelserika ekonomiska strategierna.”


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Trading med Yen genom AvaTrading. Kul, snabbt och spännande. Prova AvaTrading nu!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Dollar faller ytterligare enligt dollarindex
Greenbacken återupptog sin fall mot en korg med stora valutor i dollarindexet. Detta skedde i kölvattnet av Fed-ordförande Jerome Powells kommentarer på den virtuella Jackson Hole-konferensen. Powell sa att den amerikanska centralbanken i genomsnitt skulle försöka hålla inflationen på två procent, så att perioder med för låg inflation sannolikt skulle följas av ett försök att höja inflationen över två procentsnivån under en tid.

I praktiken förväntar sig marknadsaktörerna att detta innebär att de nuvarande ultralåga räntorna kommer att förbli låga under en lång tid och därmed pressa dollarn. Efter att ha återhämtat sig från en första bild på torsdagen omedelbart efter Powells tal, försvagades dollarn igen över natten. Dollarindexet var noterades 0,7 procent, till 92,325. Läs mer om räntors inverkan på valutahandel i vår korta artikel som försöker förtydliga sambandet och effekterna.

Både den duvaktiga Fed-politiken och en trög amerikansk ekonomisk återhämtning har bidragit till att pressa ner dollarn, säger Boris Schlossberg, vd för FX-strategi vid BK Asset Management i New York. Riklig emissioner av statspapper under nästa månad kommer också troligtvis att pressa ned kursen på greenbacken till lägre nivåer, tillade Schlossberg.

“Valutamarknaden är tveksam över de långsiktiga effekterna av återhämtningen i USA”, säger Schlossberg. “Så det har gynnat icke-amerikanska tillgångar.” När dollarn försvagades klättrade euron 0,63 procent till 1,1896 USD

Eurons stigning sätter valutan närmare en teknisk nivå nära 1,19 dollar, som den har testat regelbundet under den senaste månaden, sa investerare.

Valutamarknaderna var i stort sett pro-riskerade. Nya Zeelands dollar noterade sin högsta nivå mot den amerikanska dollarn sedan januari medan den australiensiska dollarn steg till sin högsta nivå sedan december 2018.

Vad kan man handla JPY?
Nästan alla större valutamäklare har flera par öppna för trading mot japanska yenen. Mest handlat är onekligen USD/JPY, följt av EUR/JPY och AUD/JPY. Våra två favoritmäklare för detta är skandinaviska Skilling, brittiska IG och sist men inte minst MarketsX. Alla dessa alternativ har låg spread och snabba avslut för traders från hemmet. Ifall du funderar på att komma igång med valutahandel med låg insättning, läs denna artikeln. För er som vill lära sig grunderna, kolla in våra tips över vad som påverkar valutakurserna här. Under kommande vecka så förväntar vi oss att speciellt USD/JPY och EUR/JPY kommer handlas mer än normalt, så de kan definitivt vara värt att följa vad som händer där och hålla kolla på trading-möjligheter. Prova själv valuta trading med JPY mot EUR eller USD genom Skilling idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck yen-trading med en pålitlig, Skandinavisk aktör idag. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.