fbpx

Nils från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 38 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

CFD-handel, vare sig det är frågan om handel med aktieindex, handel med enskilda aktier, råvaruhandel eller valutahandel -ger dig access till tusentals av finansiella instrument från ett stort antal olika finansiella marknader världen över. Detta utan att behöva ha ett stort startkapital. Här går vi igenom hur du kan dra nytta av trading med CFD'er på olika vis.

Varför CFD'er?

CFDer erbjuder också ett stort antal andra fördelar. De omfattas till exempel inte av stämpelskattmer eller omsättningsskatter som förekommer på vissa aktiemarknader. CFDer förknippas ofta med låga, eller inga avgifter. Vanligtvis är den enda kostnaden spreaden, det vill säga skillnaden mellan köp- och säljkursen.

Med hjälp av en CFD, contract for difference, går det att dra fördel av både uppåtgående och nedåtgående marknader. Detta gäller oavsett om det är frågan om aktieindex, enskilda aktier, råvaror eller valutor. Du kan alltså använda det för att handla kryptovalutor, vare sig du tror att Bitcoin ska gå upp eller ner i värde.

Kan CFD'er användas för diversifiering?

Ja, med CFDer kan du använda din befintliga kunskap och strategi för att undersöka aktiemarknaden för att diversifiera din portfölj med aktieindex, sektorer och mer. Med hjälp av CFD-handel kan användas för att få ditt investeringskapital att öka med hjälp hävstång och skydda din fysiska portfölj genom säkringar, så kallad hedging. Korta försäljningar, så kallade blankning av aktier kan används för att skydda din fysiska portfölj från negativa rörelser.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: CFD Trading hos Skilling. En av marknadens bästa och mest användarvänliga sajter 2020. Kom med Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Det går även att kvitta de eventuella vinster som görs med en CFD mot andra kapitalförluster, eller vice versa. Den stora nyheten vad gäller skatter är att IG Markets kan erbjuda så kallade ISK, Investeringssparkonton, för handel med turbowarranter med ett turbo24-Investeringssparkonto (ISK).  Det går emellertid inte att använda sig av denna typ av konton för handel med CFDer – ännu.

Var säker på att din valutamäklare försöker hitta de bästa priserna, de tenderar att vara aktiv på de primära börser och dark pools. CFD: er handlas med samma notionsbelopp som den underliggande marknaden, så det finns inget behov av att lära sig ett nytt handelsspråk. Du får fortfarande utdelning från dina aktier.

CFD'er för aktier

Contracts for difference (CFD) kan användas på alla typer av finansiella marknader, det är bara din egen mäklares utbud som sätter begränsningarna. Om du redan handlar med aktier, är det värt att lära dig hur du gör detta med hjälp av CFD: er, eftersom de ger dig mycket mer utrymme för höga vinster.

CFD-aktiehandel handlar om att utnyttja dina pengar. I stället för att behöva hitta pengar för att äga aktier kan du för en bråkdel av priset kontrollera och dra nytta av värdeförändringen på aktierna. Med andra ord ger CFD: er ett sätt att spekulera i kursrörelsen utan att behöva köpa aktierna.

Detta har flera fördelar. Den som de flesta fokuserar på är att utnyttja eller växla sina pengar, vilket ger CFD-handel potentialen för mycket större vinster än vanlig aktiehandel. Den summa pengar du behöver på ditt konto för att ta en position med n CFD kan vara cirka 10 procent av nominellt värde. Denna procentsats varierar beroende på aktierna och din CFD-leverantör. För valutor är hävstången vanligtvis ännu högre.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: CFD trading som ett proffs med copy trading och flexibel hävstång. Prova med eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Rejält mycket större hävstång med en CFD

Hävstångsnivån beror på aktiens likviditet och börsvärde. De största, mest likvida aktierna kommer att ha en marginal på 10% (10 gånger hävstång), medan indexen erbjuder ännu mer. När storleken och likviditeten på den finansiella tillgången minskar, minskar även mängden tillgänglighet.

Så för 10% av kostnaden kan du kontrollera och tjäna på förändringen i priset på aktierna i alla större företag, även företag som handlas på olika aktiemarknader. Eftersom du aldrig äger aktierna undviker du något ansvar för eventuell omsättningsskatt. Vanligtvis kommer din CFD-leverantör att vara en market maker vilket innebär att de anger priset för CFD: erna, men det speglar vanligtvis de underliggande aktiekurserna.

För någon med erfarenhet av handel med aktier kommer handel med CFD: er att känna exakt samma sak. Det finns dock vissa skillnader att vara medvetna om.

  • Inga fysiska aktier byts ut: Du äger inte några aktier istället. Kom ihåg att istället för att köpa aktier spekulerar du att priset på en aktie kommer att öka eller minska. Din mäklare skickar ett dagligt e-postmeddelande med dina kontouppgifter.
  • CFD-provisionskurser är lägre: Provisioner du betalar när du handlar med CFD: er är lägre än provisioner som du betalar när du handlar med saktier. De lägre kostnaderna för att utföra handel fortsätter att bidra till CFD: s popularitet.
  • CFD: er handlas på marginalen: Marginal är den minsta insättning du måste ha på ditt handelskonto för att handla.

Hävstång är ett viktigt begrepp att förstå. Eftersom CFD: er handlas på marginalen, är handlaren försedd med hävstångseffekt. Tanken med hävstångseffekten är att du kan sätta in ett litet belopp och använda det som en hävstång för att handla ett större belopp. Medan hävstång kan tillåta en trader att kontrollera mer än sin insättning, kan det också förstärka förluster. CFD: er kräver en liten marginal, vilket innebär att hävstångseffekten kan växa ganska mycket.

Finansieringskostnader

Din finansieringskostnad fastställs av mäklaren och är kostnaden för att hålla dina positioner öppna över en natt. I allmänhet är finansieringskostnaderna över natten bundna till LIBOR eller ett annat räntejämförelseindex. Dessa debiteras varje natt du har öppna positioner. Dessa avgifter är vanligtvis mycket små och läggs till de totala kostnaderna för handel.

En annan funktion med att använda CFD: er för handel med finansiella instrument är att du kan ta en kort position lika enkelt som att ta en lång. Detta gör att du kan tjäna på fallande aktiekurser under en björnmarknad. Även om du kan ta en kort position direkt på aktier, innebär det att din mäklare lånar aktier från en annan part, så det är mer komplicerat än att använda CFD: er för att gå kort.

Vilka är nackdelarna?

Vilka är nackdelarna med CFDer? Som med alla hävstångsprodukter kan du förlora mer pengar än du har på ditt konto om du tar fel position i transaktionen. Du behöver disciplin för att se till att du lämnar den förlorande positionen innan förlusterna blir för stora, och du måste lära dig och utöva analytiska färdigheter för att hitta de instrument med bästa chans att prestera. Oundvikligen kommer vissa affärer inte att gå som förväntat, och du måste spela oddsen för att komma ut på toppen.

Dessutom finns det en räntekostnad för alla långa CFD du håller över en natt, och detta är faktiskt ett pris för att låna hela värdet på aktierna. Vissa mäklare tar ut en provision för varje transaktion, men ofta kommer CFD-leverantörernas vinst enbart av skillnaden mellan priset de citerar för att köpa och för att sälja CFD, som kallas spreaden.

Exempel på handel med CFDer

Säg till exempel att Coca Cola-aktier handlas till 323,9 / 324 cent (Köp/sälj) på den underliggande marknaden. CFD-priserna för aktier följer de underliggande marknadspriserna, så CFD-priset för Coca Cola är 323,9 / 324 (Köp/Sälj). Du har anledning att tro att Coca Colas aktiekurser kommer att öka de närmaste veckorna. Du skulle vilja köpa, säger 10 000, CFD: er av Coca Cola baserat på köppriset på 324.

Om Coca Cola-aktierna stiger nästa vecka kan du få in din vinst genom att stänga Din CFD-affär. Anta att den veckan är köp/säljpriset för Coca Colas CFDer 343,9/344. Du kan stänga CFD-positionen genom att sälja 10 000 CFD: er på 343,9.

CFD: er är ett avtal mellan två parter om att utbyta skillnaden mellan slutens pris på ett kontrakt och öppningspriset för ett kontrakt. Skillnaden i värdet på handeln från öppen till stängd kommer att vara nettot det vill säga en vinst eller en förlust. I det här exemplet rörde den underliggande marknaden 20 pence i den riktning du förutspådde. Slutvärdet är 34 390 £ (10 000 x 343,9 p) kontra öppningsvärdet £ 32 400 (10 000 x 324 p), vilket resulterar i en vinst på 1 990 £ före provision.

Om du är intresserad av aktiemarknaderna och tjäna pengar på handeln, bör du titta på att handla med CFDer. Korrekt implementerad kan handel med aktier som använder kontrakt för skillnad vara ett lönsamt sätt att slå marknaderna.

Fördelarna med CFD: er är inte bara hävstångseffekten

Stämpelskattbesparingen och förmågan att blanka är enbart skäl för att handla en CFD över en aktie. Ett bra exempel nyligen var en Oil ETF som en klient ville korta. ETFen har ingen likviditet på aktielån vilket innebar att det var svårt för hans vanliga mäklare att blanka för kundens vägnar så vi rådde honom att korta Nymex Crude CFDer som var mer likvida, hade en hårdare spread, inget lånebehov (eftersom det är baserat på ett derivat) och en lägre marginalränta. ‘

Är du valutahandlare?

Om du är en aktiv valutahandlare kommer du redan ha drgit nytta av hävstångseffekten på dina valutaaffärer. Genom att handla forex som CFD får du också en rad andra fördelar.

  • Affärer från tekniska diagram, till exempel MetaTrader 4 och Metatrader5
  • Hävstång
  • Garanterade stopp lossar ställer en absolut gräns för din risk, oavsett hur volatil marknaden
  • Tillgång till hundratals dagliga möjligheter för extremt kortvarig valutahandel
  • Håll dig uppdaterad på valutamarknaderna med appar för mobilhantering
  • Upptäck möjligheter bortom valutapar; få tillgång till 16 000 marknader från samma konto

Som med alla hävstångsprodukter bör du vara medveten om att handel med forex via en CFD kanske inte passar alla, eftersom det kan leda till förluster som överstiger dina insättningar. Läs mer i våra tips om valutahandel på 5 minuter.

 


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: CFD Trading hos Skilling. En av marknadens bästa och mest användarvänliga sajter 2020. Kom med Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.